16,1290$% 1.25
17,2890€% 1.43
20,1952£% 0.64
964,33%1,66
1.570,00%1,15
15.156,67%-0,04
473492฿%-2.44514
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi size 2 eğitim programı sunmaktadır. Geleneksel ve İleri Girişimcilik destek programı ile sizde KOSGEB’den girişimcilik eğitimi alabilirsiniz. Sizin için KOSGEB Girişimcilik Eğitimi kılavuzu hazırladık.
2021 yılı itibarı ile girişimcilere verilen destek programında köklü bir değişiklik yapıldı. Daha önceki seneleri tek bir program ile verilen destek şimdi 2 ayrı program ile verilmektedir. Yine aynı şekilde başvuru yapacağınız programa göre eğitim modeli de 2 şekilde ayrılmıştır. 2 kısma ayrılan destek programların isimleri şunlardır.
Geleneksel Girişimci Eğitimi, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konusunda bilgi sahibi olmaları, bu süreçte rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve iş fikirlerine yönelik iş modelini hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla sağlanır. Bu eğitimi hem geleneksel sektörlerde işyeri açmak isteyen girişimciler hem de İleri Girişimci Eğitimine katılmak isteyen girişimcilere yöneliktir.
KOSGEB Girişimcilik Eğitimi
Bu her iki program yeni girişimcilere ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” olarak verilmektedir. Hangi eğitimi alacağınız ise iş fikriniz de yer alan NACE kodunuza göre belirlenmektedir. Buna göre;
Şayet iş fikriniz ”İleri Girişimci Kapsamında Desteklenen Sektörler” içerisinde bu tabloda yer alıyorsa o zaman alacağınız eğitim ”İleri Girişimcilik Eğitimi” olmalıdır.
Eğer iş fikriniz ”İleri Girişimcilik Kapsamında Desteklenen Sektörler” içerisinde yer almıyor ve ”KOSGEB Desteklenen Sektörler ve NACE kodları” içerisinde yer alıyor ise o zaman ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” almanız yeterli olacaktır.
İleri girişimcilik kapsamındaki iş fikirlerin tamamı ”İMALAT” sektöründen oluşmaktadır. Şayet siz imalat sektöründen ziyade ticari faaliyet güden (kuaför, kasap, lokanta) bir faaliyet içerisinde yer alacaksanız o zaman çok büyük ihtimal ile ” Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ” almanız gerekecektir. Hangi eğitimi almamız gerektiğini artık öğrendiğimize göre eğitim için başvurumuzu nasıl yapabilir, buna geçebiliriz.
KOSGEB Girişimcilik Kursu Başvuru Formu 2021’de 1 Şekilde Yapılıyor!
KOSGEB den girişimcilik belgesi almak artık çok ama çok daha kolay. Çünkü artık eskisi gibi eğitim tarihi bekleme gibi bir sıkıntınız artık yok. Eğitim alabilmek için ön mülakata girmenize de gerek kalmadı. Başvuru formu doldurmanıza ise hiç lüzum yok. İhtiyacınız olan iki tane şeye gerek var. Bunlar neler derseniz.
Eğitime katılacak olan girişimciye ait bir e-Devlet şifresi.
İnternete bağlanabilen herhangi bir elektronik cihaz.
Şayet bunlara sahipseniz, bir de girişimcilik belgesi alma şartını taşıyorsanız, istediğiniz gün girişimcilik belgesine sahip olabilirsiniz. Şartlar demişken, hadi bir de girişimcilik belgesi nasıl alınır? Anlatımına geçmeden bunlardan bir bahsedelim.
18 alt yaş sınırı aranır. Üst yaş için herhangi bir sınırlama yoktur.
Daha önce eğitim almamış olmanız gerekir. Aldı iseniz de örgün eğitim almış olmanız gerekir.
Herhangi bir yasa dışı suç örgütü mensubunuz olmaması gerekmektedir.
bu 3 şart girişimcilik belgesi almanız için yeterlidir.
En çok sorulan soru. Eğitimleri aldıktan sonra hibe nasıl alabiliriz. Cevabı ise 5 Adımda KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır? da yer almaktadır.
Bu şarta sahipseniz, girişimcilik belgesini peki uzaktan eğitimle nasıl alabilirsiniz?
KOSGEB girişimcilik belgesi almak için bir kaç yöntem bulunuyor. Covid-19’dan dolayı birçok eğitim artık online olarak faaliyetlerine devam ediyor fakat klasik eğitim ile de sertifika alabilirsiniz. KOSGEB’den girişimcilik belgesi almak için Klasik Eğitim ve Çevrimiçi Eğitim yani Online Eğitim olarak iki seçenek bulunuyor.
KOSGEB Klasik Eğitim
Pandemiden önce girişimcilik eğitimleri verilirken de internet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyordu. Başvurular internet üzerinden yapılıyor, kabul edilen kişiler KOSGEB’in anlaşmalı olduğu lokasyonlarda ya da İŞKUR merkezlerinde eğitim görebiliyordu.
KOSGEB Online Eğitim
Yine önceki sistemde olduğu gibi başvurular internet üzerinden yapılıyor. Uzaktan eğitim ile girişimcilik sertifikası alabilmek için ilk olarak lms.kosgeb.gov.tr adresinden e-Devlet hesabınız ile giriş yapılması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra Geleneksel Girişimcilik Eğitimi ve İleri Girişimcilik Eğitimi seçeneklerinden biri seçilerek eğitimlere başlanabilir. Eğitimleri tamamladıktan sonra sertifikalar e-Devlet hesabı üzerinden tanımlanıyor.
KOSGEB girişimcilik sınavından başarı notunuz tam olarak aşağıda ki şekilde ifade edilmiştir.
- Yazılı sınavda her sınav grubu 100 tam puan üzerinden değerlendirilecektir. Sınavın kazanılması için her gruptan en az 50 puan alınması ve grupların not ortalamasının 70 puandan aşağı olmaması şarttır. Ancak ortalama puanın hesaplanmasında yabancı dil değerlendirmeye alınmaz. Ortalamada 70 ve yukarı puan alan adaylar en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere sıralamaya tabi tutulur. İlan edilen boş pozisyonun dört katı aday yazılı sınavı kazanmış sayılarak sözlü sınava çağrılır. Sonuncu aday ile aynı puanı alan adaylar da kontenjan gözetilmeksizin sözlü sınava çağrılır.
- Yazılı sınav sonucu, sınavı kazanan adayları, başarı sırasını ve sözlü sınavın yerini, gününü ve saatini gösterir bir liste ile KOSGEB İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yazılı olarak duyurulur. Ayrıca sözlü sınava gireceklerin aday başvuru formunda kendilerine yapılacak bildirimlerin ulaştırılmasını istedikleri e-posta adreslerine sınavın yeri, günü ve saati ile ilgili bilgileri içeren elektronik ileti gönderilir.
- Sözlü sınavda, adayların yazılı sınav konuları ve genel kültür konularındaki bilgilerinin yoklanması yanında temsil, zekâ, kavrama, muhakeme ve konuşma yeteneği, tutum ve davranış gibi kişisel nitelikleri de göz önünde bulundurulur. Sınavda her aday için, giriş sınavı komisyonu başkan ve üyeleri tarafından, 100 tam puan üzerinden not verilir. Sınav Komisyonunca verilen notların ortalaması sözlü sınav notudur. Sözlü sınavda başarılı sayılabilmek için en az 70 puan almak gerekir. Sözlü sınav sonucu KOSGEB İdaresi Başkanlığının internet sitesinden yazılı olarak duyurulur.
KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi genel olarak 16 videolu eğitim modülünden oluşan videolu eğitim modülleri ile girişimcilere çeşitli eğitimler verilir.
İçerikler: Elektronik kitaplar, etkileşimli videolar, etkileşimli e-öğrenme içerikleri, deneme sınavları, canlı derslerdir.
Sistem Kullanımı (oryantason)
Bölüm 1: Girişimcilikte Temel Kavramlar
Girişimcilik ve temel kavramlar başarılı girişimcinin nitelik ve becerileri, girişimcilik süreci, girişimcilik efsaneleri, girişimcilik,
Bölüm 2: Girişim Fırsatlarını görme ve fikir yaratma/ Geliştirme
Bölüm 3: Yapılabilirlik Analizi
Bölüm 4: İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri ve Gelir gider Analizi
Bölüm 5: Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analizi
Bölüm 6: Hukuki Altyapı
Bölüm 7: Girişimin Etik Temelleri
Bölüm 8: Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi
Tüm videolara sırasıyla ulaşabilmek ve bölüm sonundaki değerlendirme sınavına erişebilmek için; bir önceki video etkinliği tamamlamanız gerekmektedir. örneğin; Video 1.1’i tamamlamayan kursiyer Video 1.2’ye erişim sağlayamaz.
Uygulamalı girişimcilik eğitimi başvurusu yapmak için tıklayınız.
Girişimcilik sertifikası ile ilgili merak edilen sorulara da yanıt vermeyi sizler için ihmal etmedik. Bu soruların içinde en çok merak edilen alınan sertifikanın geçerlilik süresinin ne kadar olduğu. Bu soruya şu şekilde cevap verebiliriz.
Şayet girişimcilik sertifikasını dersliklere girerek eğitimler sonrasında aldı iseniz bu belgenin geçerlilik süresi 01.01.2022 tarihine kadardır.
Eğer ki yeni sistem olan ”Uzaktan Eğitim” üzerinden aldı iseniz herhangi bir geçerlilik süresi şuan için konulmamıştır.
Bu arada sizlere ufak da bir not belirtmem gerekir ki ”Örgün Eğitim” üzerinden girişimcilik belgesi alanlar ”Uzaktan Eğitim” yeniden alabilirler. Böylece girişimcilik sertifikasının tarihlerini uzata bilirler.
KOSGEB Girişimcilik sertifikası ne işe yarar sorusu aklınıza gelmiştir. KOSGEB Girişimcilik sertifikası olarak isimlendirilen bu belge sizlere KOSGEB ve İŞKUR üzerinden alacağınız hibe başvurular için lazımdır. KOSGEB bu eğitim ile size hibe etmeye değecek bir girişimciliğiniz var ise eğitimini vererek boşa harcanmaması için çalışıyor.
Bu eğitimler sonrasın da işletmeniz çok daha sağlıklı bir şekilde ilerleyeceğine emin olabilirsiniz.
KOSGEB hibe destek listesi için linke tıklayabilirsiniz!
İlgili link > https://www.kosgeb.gov.tr/site/tr/genel/destekler/3/destekler
Daha önceleri girişimcilik sertifikasının kaybedenler yeniden çıkartmak için biraz zahmet çekmekteydiler. Ama, kurumun bir çok sisteminin e-Devlet üzerine taşınması girişimcilerin belgelere erişmesinde önünü ciddi manada açtı. Bu girişimcilik belgesinin yeninden çıkarılması içinde geçerlidir. Eğer ki size ait bir e-Devlet şifreniz var ise, girişimcilik sertifikasının çıktısını hemen alabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken adımlar.
İlk olarak e-devlet girişinizi yapınız. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir
Sonra https://www.turkiye.gov.tr/kosgeb-uygulamal-giriimcilik-eitimi-katlm-belgesi-sorgulama-3883 adresten girişimcilik sertifikası sorgulama adresine gidiniz.
Şayet belgeniz aktif şekilde var ise aşağıdaki gibi bir tablo sizi karşılayacaktır.
Burada ok ile belirtmiş olduğum KATILIM BELGESİ bağlantısına tıklar iseniz şayet bir yazıcınız var ise belgenizin çıktısını alabilirsiniz.