DOLAR

17,2800$% 0.35

EURO

17,6923% 0.74

STERLİN

20,8310£% 1.39

GRAM ALTIN

968,50%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.597,00%-0,06

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354632฿%1.80051

a

Altın Değerinde 7 Tane İnovasyon Örnekleri

0

BEĞENDİM

Altın değerinde inovasyon örnekleri günümüz pazarında kuruluşlar, rekabeti yenmelerine ve sektör lideri bir şirket olmalarına yardımcı olacak benzersiz ürünler ve hizmetler için fikirler üretmek için yorulmadan çalışıyorlar. Bu görev, bir organizasyonun özünde ne kadar yenilikçi olduğuna bağlıdır. İnovasyon örnekleri her yerdedir ve  birkaç  farklı kategoriye ayrılabilir. 

İnovasyon ve İş 

Altın değerinde inovasyon örnekleri yenilik, bir şirketin ekonomik büyümesini ve sosyal refahını etkileyerek, üretkenlik kazanımlarında ve işletmelerin rekabet gücünde merkezi bir rol oynar. İstatistiklere göre 2015-2017 yılları arasında pazardaki yenilikçi girişimlerin yüzdesi 12,5 puan arttı . Spesifik inovasyon araçları da büyük ölçüde değişir. Örgütsel inovasyon – iş uygulamalarında, çalışma alanı organizasyonunda veya diğer şirketlerle dış ilişkilerde yeni yöntemlerin tanıtımı – yeni inovasyon türlerinde 2015-2017’de% 59,5 ile başı çekiyor ve 2010-2012’de% 37,9’dan yükseliyor. Bunu kısa bir süre sonra pazarlama inovasyonu – promosyon için yeni medya veya tekniklerin kullanımı, yeni ürün yerleştirme ve fiyatlandırma yöntemleri veya tasarım veya ambalajlamadaki değişiklikler – oranlarla takip eder.aynı dönemde 21,2 puan yükseldi. 

Kuruluşunuzun müşterilerine doğru değeri sunmak için inovasyona ihtiyaç vardır. Güçlü inovasyon teknikleri sizi rakiplerinizden ayırır ve sizi müşteriler için tercih edilen seçenek haline getirir. Sonuç olarak, değer yaratma ve müşteri sadakatini farklılaştırma ve sürdürme çabalarınız. 

O halde yenilik nedir? Özellikle bir fikir veya buluşu, değer yaratan ve / veya müşterilerin ödeyeceği güçlü bir ürün veya hizmete dönüştürme süreci olarak tanımlanır  . Pek çok pratik çıkarıma sahip birçok farklı türde inovasyon örneği vardır. 

Bu makalede, inovasyon kavramını kendi organizasyonunuza uygulamanız için sizi teşvik etmesi ve ilham vermesi gereken yedi güçlü inovasyon örneğine bakacağız. 

Bunu mutlaka okumalısın: İnovasyon Örnekleri 16 Açık Öneri

Altın değerinde inovasyon örnekleri

İnovasyon Örnekleri – Ürünler  

Altın değerinde inovasyon örnekleri ürün inovasyonu, kullanımını artıran ve iyileştiren yeni ürünler veya mevcut ürünlerin geliştirilmiş sürümlerini oluşturmayı içerir. Bir kuruluş ürün yeniliğini benimsediğinde, ürünler pazardaki diğerlerinden farklılaştırılabilir ve böylece müşteriler için daha çekici hale getirilebilir. Ürün inovasyonunu uygulayan şirketler büyümeyi, genişlemeyi tecrübe etmek ve endüstri rakiplerine göre rekabet avantajı elde etmek zorundadır. 

Bazı ürün inovasyon örnekleri şunları içerir:

Apple Inc. 

İPhone serisinin başarısı yadsınamaz. Bununla birlikte, bazı kuruluşların kabul edemediği şey, başarısının büyük ölçüde bir dizi olarak varlığından kaynaklanıyor olmasıdır. Apple Inc., bağımsız ve bağımsız ürünler geliştirmek yerine, iPhone’un mevcut modelini düzenli olarak iyileştiriyor ve geliştirmelerini stilize bir şekilde yayınlayarak, duyurulacak her yeni modelle heyecan yaratıyor ve satışları artırıyor.  

LG 

LG, gazete gibi yuvarlanacak kadar esnek yeni bir ekran türü tanıttı. Taşınabilirlik sorununu çözerek, markaları mobil cihazlar için pazardaki müşteriler için hemen daha çekici hale geliyor. 

İnovasyonun Radikal Örnekleri 

Radikal yenilikler, kuruluşların geçirdiği ve nihayetinde kuruluşların geleceğini kendilerinin de dönüştürdüğü yenilikçi iş çözümleridir. Bunlar daha riskli olsa da, güçlü yeniliğin bir şirketin başarısı üzerinde sahip olabileceği gücü gösterir. 

Bazı radikal inovasyon örnekleri şunları içerir: 

Amazon 

Amazon’un başarısı büyük ölçüde büyük ürün seçimi, kullanım kolaylığı ve rahatlığından kaynaklansa da, Dash Button özelliklerinin tanıtımı son derece başarılı bir hizmet yeniliğiydi. Dash Button, müşterilerin evdeki temel malzemeleri kolaylıkla yeniden sipariş etmelerine olanak tanıyan ve satın alma süreçlerinin verimliliğini ve kolaylığını artırmaya çalışan, Wi-Fi bağlantılı küçük bir cihazdır. 

Salesforce

Salesforce’un, her kuruluşun departmanına her müşterinin ortak bir görünümünü veren bir platform olan CRM sistemini tanıtması, hem radikal bir inovasyon örneği hem de son derece güçlü bir pazarlama inovasyonu örneğidir. Bulut bilişim biçimindeki platformu, yeni teknolojiden yararlanarak günümüzün modern iş modelini desteklemektedir. 

 İnovasyon Örnekleri – Süreç 

Pek çok kuruluş, mal ve hizmetlerini üretme sürecinde yeniliği benimseyerek operasyonlarında başarıya ulaştı. Süreç yeniliği, bir şirketin verimliliğini artırır, üretim maliyetini düşürür, ürün kalitesini artırır ve genel olarak karlılığı artırır. 

En güçlü süreç inovasyon örneklerinden biri: 

Zara 

Zara’nın bütçesinin hiçbirini reklama harcamama kararı anormal görünebilir, ancak nihayetinde ağızdan ağza ve etiketlemeye güvenmeleri, fonların verimli üretim modellerine yeniden tahsis edilmesine izin verdi. Pazar taleplerine yanıt sürelerini optimize eden yenilikçi bir üretim süreci kurarak, pazar taleplerine hızlı bir şekilde yanıt vermelerini sağlayan bir süreç geliştirdiler. Kıyafetlerinin sadece% 15-25’i sezon öncesi,% 50-60’ı sezon başında üretilmektedir. Kalan kısım, müşteri isteklerine doğrudan cevap vererek ve piyasadaki eğrinin önünde kalarak sezon boyunca üretilir. Bu süreç yeniliği, Zara’nın moda markaları arasındaki üst düzey konumunu sağlamlaştırarak pazara duyarlı olmasını sağlıyor. 

İnovasyon Örnekleri

Açık inovasyon, kendisini önceden belirlenmiş  sınırlar içinde kalan bilgilerle sınırlama eğiliminde olan geleneksel inovasyona alternatif anlamına gelir  . Bu, yeniliğe yönelik daha dağıtılmış, daha katılımcı, daha merkezi olmayan bir yaklaşımdır; günümüzde yararlı bilginin geniş çapta dağıtıldığı gözlemlenen gerçeğine dayanmaktadır ve hiçbir şirket, ne kadar yetenekli veya büyük olursa olsun, kendi başına etkin bir şekilde yenilik yapamaz.  

Bazı açık inovasyon örnekleri şunları içerir: 

Samsung 

Samsung, açık inovasyonu savunan ve start-up’larla inovasyon işbirliğinde yer alan günümüz pazarında inovasyonda liderdir. İnovasyon süreçleri kendisini 4 kategoriye ayırır: ortaklıklar, girişimler, hızlandırıcılar ve satın almalar.  

  • Ortaklıklar  , şirketler, genellikle yeni başlayanlar arasındaki işbirliğidir. Bunlar genellikle yeni özellikleri veya Samsung’un mevcut ürünleriyle entegrasyonları hedefler. 
  • Girişimler , başlangıç ​​aşamasındaki girişimlere yapılan yatırımlardır. Bunlar, çıkış durumunda Samsung’a gelir sağlıyor ve şirkete öğrenebilecekleri ve yararlanabilecekleri yeni teknolojilere erişim sağlıyor.  
  • Hızlandırıcılar  , start-uplara yeni ürünler yaratmak için yenilikçi bir ortam sağlar, bir başlangıç ​​yatırımı, çalışılacak tesisler ve yol boyunca yardımcı olacak bazı kaynaklar sunar. Bu çabanın amacı  , şirket içi start-up’ların Samsung’un ürün portföyünün bir parçası haline gelmesi ve şirket için öğrenme deneyimleri olarak hizmet vermesidir. 
  • Satın almalar  , Samsung’un geleceğe yönelik stratejik alanlarının merkezinde yer alan yenilikler üzerinde çalışan girişimleri bünyesine katmak için çalışıyor. Bunlar genellikle birimlerden bağımsız kalır  ancak  Hızlandırıcı programına da katılabilir.  

Lego 

Samsung, start-up’larla sistematik olarak işbirliği yaparak açık inovasyonda başarıyı gösterirken, Lego, müşterilerle doğrudan etkileşim kurmanın üretkenliği nasıl artırabileceğini de sergiliyor.  

Kullanıcıları Oluştur ve Paylaş sitesi aracılığıyla etkinleştirerek, topluluk üyelerinin kendi ürün tasarımlarını ve Aslan resimlerini paylaşmalarına olanak tanır. Ayrıca müşterilere, yeni ürün fikirlerinin üretilebileceği Lego Ideas sitesine erişim sunar. 

Bu açık inovasyon yönteminin Lego’ya fayda sağlama yollarının spesifik bir örneği, Lego fikirlerinden kaynaklanan topluluk tabanlı bir ürün olan mini Big Bang Theory Lego setidir. Bir  Fikir için destekçi sayısı 10.000’e ulaştığında, Lego tasarımı değerlendirir ve onaylanırsa tasarım, Lego Ideas ürün etiketi altında mağazalarda satışa sunulabilir. Bir ürün fikri onaylandığında, ürünü tasarlayan orijinal topluluk üyelerine parasal tazminat verilir. 

Topluluk, Lego’ya her yıl binlerce yeni fikir sunarak, Lego’nun müşterilerin halihazırda kendileri için satın almaya istekli olmalarını sağlayabilecekleri sabit bir ücretsiz fikir akışına sahip olmalarını sağlar. Ürün tasarım aşamasındaki bu yenilikçi yaklaşım, marka olarak başarılarının önemli bir faktörüdür. 

Son düşünceler 

Yenilik, özellikle günümüzün aşırı rekabetçi iş piyasasında her kuruluş için son derece önemlidir. Yeni fikirlerin başarılı bir şekilde kullanılması, bir işletmenin süreçlerini iyileştirme, pazara yeni ve iyileştirilmiş ürün ve hizmetler getirme, genel verimliliğini ve üretkenliğini artırma ve en önemlisi karlılığını artırma becerisi için kritik öneme sahiptir.  

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
İNOVASYON İnovasyon Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir?
İNOVASYON Altın Değerinde 7 Tane İnovasyon Örnekleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.