DOLAR

17,2800$% 0.35

EURO

17,6923% 0.74

STERLİN

20,8310£% 1.39

GRAM ALTIN

968,50%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.597,00%-0,06

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354632฿%1.80051

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • Başarılı Girişimcilerin 20 Niteliği

Başarılı Girişimcilerin 20 Niteliği

0

BEĞENDİM

Başarılı girişimcilerin 20 niteliği nedir? Başarılı bir girişimcilik için hangi nitelikler olmalıdır? bu gibi bir çok soruya cevap veriyoruz. Kendi işini kurmaya karar veren bir kişi, zaman zaman çalkantılı ve engellerle dolu uzun, dolambaçlı bir yol ile karşı karşıyadır. Bazı insanlar iş sahibi olma motivasyonuna ve arzusuna sahip olsalar da, yeteneklerini ve iş fikirlerini uygun şekilde araştırmak ve araştırmak için zaman ayırmamış olabilirler. 

Başarılı girişimcilerin 20 niteliği sonuç olarak, her yıl binlerce yeni işletme kurulurken, çok daha fazlası ya başarısız oluyor ya da devam etmiyor ve diğerleri mülkiyeti ya da kontrolü devrediyor. İş başarısız olursa ki olabilir bu sadece kişisel birikimlerinize ve diğer varlıklarınıza zarar vermekle kalmaz, aynı zamanda egonuza da büyük bir darbe verebilir. Başarılı bir girişimci olmak için ne gerekir? Bu, her işletme sahibinin bilmek istediği ve birçoğunun başarıya ulaşmanın sihirli bir formülü olup olmadığını anlamaya çalıştığı bir sorudur.

İdeal bir girişimci kişilik yoktur, başarılı girişimciler analitik veya sezgisel, riskten kaçınan veya heyecan arayan veya girişken ve suskun olabilirler. Ancak uzmanlar, başarılı küçük işletme girişimcilerinin, erkek veya kadın olsun, bazı ortak özellikleri paylaştığını öne sürüyor.

Başarılı Girişimcilerin 20 Niteliği

Büyük hayaller kurarlar

Başarılı girişimcilerin 20 niteliği sıralamasında ilki başarılı girişimciler, yeni bir gerçekliği tasavvur etme yeteneğine ve onu hayata geçirme iradesine sahiptir. Bazıları için bu hayaller gerçekçi veya pratik olmasa da çılgın büyük hayalleri var. Ama gerçekten başarılı olanlar büyük hayalperestlerdir. Olasılıklar olduğuna inanan ve ortak sınırlarla sınırlı olmayan olasılık düşünürleridir. “Ya eğer” sorularını sormak için ötesine bakarlar. Cevaplar ve çözümler ararlar ve zorluklardan yılmazlar. Aslında, zorluklardan zevk alırlar.

Olumlu değişim için bir tutkuları vardır

Onu büyük yapan girişimciler, topluma yapacakları eşsiz bir katkıları olduğunu bilirler. Sadece kendi hayatlarını değiştirmek için değil, aynı zamanda dünyada bir fark yaratmak ve onu daha iyi bir yer haline getirmek için bir iş kurarlar. Ürünlerinin veya hizmetlerinin yalnızca kâr açısından değil, aynı zamanda mevcut sorunları çözerek veya mevcut boşlukları doldurarak yaşadıkları topluluklarda olumlu bir değişiklik meydana getirmesini de isterler. Koşulları daha geniş bir düzeyde iyileştirme arzularıyla motive olurlar.

Neyi başarmak istediklerine dair net bir vizyonları vardır

Başarılı girişimcilerin gelecek vizyonu vardır. Neyi başarmak istedikleri, hangi fırsatlara ihtiyaç duydukları ve bunu nasıl başarabilecekleri. Vizyonları onlara bir amaç verir ve işin başarmasını istedikleri şeye odaklanmalarına yardımcı olur. Ayrıca, yol boyunca karşılaştıkları birçok tümsek ve zorluğun üstesinden gelmelerine yardımcı olur.

Hesaplanmış risk alırlar

Genel kanının aksine, girişimciler risk bağımlısı değildir. Bunun yerine makul riskler alırlar . Risk almak girişimcilik sürecinin bir parçası olsa da, başarılı olanlar seçenekleri tartar, orada başka neler olduğunu görür ve kendileri için almaya istekli oldukları ve onlara güvenebilecek risk türlerine dikkat ederler.

Kendi kendilerini yönetirler ve kendi kendilerini motive ederler

Girişimcilerin fikirlerine, yeteneklerine ve kendilerine güçlü bir inancı vardır. Sonuçta, başarılı olmak için sürekli olarak kendilerine zor soruları sormaları ve sonra onlara cevap vermenin yollarını bulmaları gerekir. “Bağırsak metaneti” ya da “karnındaki ateş” var. Yol boyunca kendi yollarını çizerek kendi patronları olmayı severler.

Sonuç odaklıdırlar

Başarılı girişimcilerin 20 niteliği diğer maddemiz ise başarılı girişimciler sonuçlar konusunda tutkuludur. Eylemlerinin sonuçlar üzerinde doğrudan bir etkisi olmasını isterler. İşin yapılmasını istiyorlar. Ayrıca bir işin bütününü kavramsallaştırma yeteneğine de sahiptirler; sadece bireysel parçaları değil, birbirleriyle nasıl ilişkili oldukları. Onlar her zaman yeni fikirlerle ortaya çıkan bireylerdir.

Bağımsız olmak için güçlü bir istekleri vardır

Girişimciler sorumlu olmayı ve kendi patronları olmayı severler . Kontrolde olmak isterler. Kendi yeteneklerine, içgüdülerine ve becerilerine güvenerek kendi yollarını çizerler. Kimseden emir almazlar ve terfiye layık olup olmadıklarını veya daha fazla sorumluluk üstlenebileceklerini değerlendiren üstlerinden onay almalarına gerek yoktur. Birilerinin onları zorlamasını beklemeden kendi başlarına hareket eder ve kararlar alırlar. Sorumlu olmak bazen göz korkutucu olsa da, tüm sıkı çalışmanın sonuçlarını görmenin ödülleri muazzamdır.

Başarılı Girişimcilerin 20 Nitelik

Nasıl satılacağını bilirler. İş tamamen satmakla ilgilidir

Fikrini bir yatırımcıya satmak, bir bankayla kredi için pazarlık yapmak, bir tedarikçiyle konuşmak veya doğrudan müşteriye satış yapmak olsun, girişimciler nasıl satılacağını bilirler. Girişimci nasıl satacağını bilmiyorsa, iş başarısız olmaya mahkumdur. Satış becerilerine sahip değillerse, bu konuda uzman olan biriyle ortak olacak kadar akıllıdırlar.

Zenginlik biriktirmek için güçlü bir dürtüleri vardır

Girişimciler, paranın hayatlarına neler getirebileceğini takdir eder ve onu benimserler. Finansal başarının onlara fırsat, özgürlük ve refah getirebileceğini biliyorlar. Kendi işlerini kurmayı, başkaları için çalışarak elde edebileceklerinden çok daha fazlasını kazanma fırsatı olarak görüyorlar. Kazan, kaybet veya berabere kal, girişimciler kendi finansal kaderlerinin efendisi olmak isterler.

Korkuyu kucaklarlar

Başarılı girişimciler kendilerine çok inanırlar. Aslında, birçoğu son derece kendine güvenen bireylerdir. Bununla birlikte, kendilerine olan güçlü inançları, kendilerinden şüphe duymadıkları anlamına gelmez. Onlar yapar! Korku yaşarlar ama korkularından kaçmak yerine en çok korktuklarını kucaklarlar ve ağır ağır yürümeye devam ederler.

Belirsizliğe tolerans gösterirler

Bir işletmenin başarılı olacağına dair hiçbir güvence olmasa da, girişimciler bu belirsizlikten yılmazlar ve bunun yerine bir iş kurma fikrinin peşine düşmeye devam ederler. Wal-Mart’ın kurucusu Sam Walton’un tavsiyelerini de aşağıda ki linkten okuyabilirsiniz. 

https://paraninnabzi.com/basarili-bir-is-kurmak-icin-10-kural/

Başkalarının görmediği fırsatları görürler

İş hayatında başarılı olanlar, çevrelerine, eğitimlerine, deneyimlerine ve doğuştan gelen sezgisel yeteneklerine dayalı olarak iyi bir şekilde bilenmiş iş becerilerine sahiptir. Onları ayıran şey, bir işletme için neyin “doğru” olduğuna dair içsel anlayışlarıdır. Bu fırsatları takip etmek için büyük bir cesaretle, büyüme fırsatlarını tespit etme yeteneğine sahiptirler. Kaynaklarını ve becerilerini çevreye karşı kullanmanın zorluğunu severler.

Hata yapmaktan korkmazlar

Başarılı girişimciler hata yapmaktan korkmazlar çünkü bunu öğrenmek ve gelişmek için bir fırsat olarak görürler. Suçlamaya ve intikam almaya odaklanmazlar ve bunun yerine hatayı düzeltmek ve tekrar olmasını önlemek için çözümler bulmaya çalışırlar.

Gerektiğinde yardım ararlar

Başarılı girişimciler her şeyi bilmediklerini fark ederler. Kaynakları çekecek ve hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak için uzmanların tavsiyelerini arayacaklardır. İşleri halletmenin anahtarının işi yapabilecek doğru insanları bulmak olduğunu biliyorlar. Güçlü ve zayıf yanlarını anlarlar ve en çok ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini tamamlayacak insanları bulurlar.

Sebat etme istek ve kapasitesine sahiptirler

Girişimciler, işi başarılı kılmak için uzun saatler boyunca sürdürülebilir yüksek düzeyde enerjiye sahiptir. Bir iş sahibi olmanın getirdiği sorumluluğu memnuniyetle karşılarlar. İnatçıdırlar, her zaman sebat göstermenin bir yolunu bulurlar veya onu bulmak için derinlere inebilirler. İşler istedikleri gibi gitmediğinde, yolculuk boyunca binlerce reddedilmeyle başa çıkabilirler.

İyi kişilerarası beceriler

Başarılarının çoğunun insanlarla ne kadar iyi anlaştıklarına bağlı olacağının farkındalar. Girişimcilikte başarı, sağlam bir bireysellik gerektirse de, özünde bir “takım sporu”dur.

Disiplin

Başarılı girişimciler büyük dozlarda disipline sahiptir. Disiplin, hedeflerine ve vizyonlarına odaklanmak için önemlidir. Bir fikri iş haline getirme süreci, girişimcinin bazılarıyla uğraşmak istemeyebileceği pek çok ayrıntı üzerinde çalışmayı gerektirir, ancak girişimcinin her görevi tamamlamaya çalışmasını sağlayan disiplindir. Bir girişimci olarak, çalışmamanın cazibesi de dahil olmak üzere stratejiden çıkmak kolaydır (ev tabanlı girişimciler için bu, çalışmak yerine uyumak veya TV izlemek anlamına gelir) ve disiplin onları doğru yolda tutar.

Odaklanmalarını korurlar

Başarılı girişimciler, odaklanmanın işlerinin başarısı için önemli bir bileşen olduğunu anlarlar. İşletmelerinin benzersiz yönlerini mümkün olduğunca mükemmel hale getirmenin ve buna odaklanmanın önemini biliyorlar. İşlerinin neyi temsil ettiği konusunda netler ve buna bağlı kalıyorlar. Önlerine çıkan tüm fırsatları yakalamaları veya çok hızlı bir şekilde çok fazla şey yapmaya çalışmaları gerekmez. Gözlerini ödülden ayırmazlar ve kaynaklarını, zamanlarını ve enerjilerini hedeflerine ulaşmaya, başarılı, karlı ve sürdürülebilir bir iş yürütmeye ve geliştirmeye odaklanmaya harcarlar. Her gün, odak noktaları işlerini nasıl daha da geliştirecekleridir.

Esnektirler

Başarılı girişimciler her zaman tetiktedirler ve gerektiğinde değişimi yapmaya hazırdırlar. İş büyüdükçe iş ihtiyaçlarının değiştiğini ve vizyonlarını geliştirmek ve yürütmek için yardıma ihtiyaç duyacaklarını biliyorlar. Yönetim becerileri kritik hale gelir ve pazar ve rekabeti anlamaları çok önemli hale gelir. İş başında uyumanın bir girişimcinin yapabileceği en kötü hata olduğunu bilirler ve her zaman değişim için stratejiler ve hazırlıklar yaparlar.

Yaptıklarını severler

Başarılı girişimciler yaptıkları işe tutkuyla bağlıdırlar. Yaptıklarını seviyorlar ve işleri daha çok eğlence, oyun ve ilham gibi geliyor. Eğlendikçe ve yaptıklarını sevdikçe, maddi ödüller daha kolay gelir. İşlerinin faaliyetleri ve zorluklarından güç alırlar. Sık sık başarısız olsalar bile, tutkuları doğru olanı yapana kadar devam etmelerini sağlar.

Kendinizi bir işe başlamanın gerektirdiği olağanüstü zaman, enerji ve para yatırımına adamadan önce, biraz kişisel ruh arayışına girmeniz gerekir. Zorluk için uygun bir eşleşme olup olmadığınızı belirlemek için artılarınızı ve eksilerinizi, güçlü ve zayıf yönlerinizi gözden geçirmeniz gerekir. Unutmayın, girişimci iştir – yaratıcısı, motive edici gücü ve enerjisi. Gerekli bileşenler olmadan, iş başladığı kadar çabuk başarısız olabilir.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.