DOLAR

17,3942$% 0.23

EURO

17,4240% -0.19

STERLİN

20,6339£% -0.19

GRAM ALTIN

969,72%0,21

ÇEYREK ALTIN

1.595,00%0,00

TAM ALTIN

15.702,51%0,19

BİTCOİN

343353฿%-3.10723

a

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Borç kapatma kredisi veren bankalar; faiz oranları, hesaplama ve güncel kampanyaları bir araya getirdik. Haberimiz ile bütün bankaların kredi detaylarına ve hesaplama tablolarına en güncel halleri ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca başvuru adresleri ve diğer önemli detayları da tek tek inceledik.

0

BEĞENDİM

Borç kapatma kredisi veren bankalar; faiz oranları, hesaplama ve güncel kampanyaları bir araya getirdik. Sayfamızda bütün bankaların kredi detaylarına ve hesaplama tablolarına en güncel halleri ile ulaşabilirsiniz. Ayrıca başvuru adresleri ve diğer önemli detayları da tek tek inceledik.

Sitemizin bu bölümünde borç kapatma kredisi veren bankalar; faiz oranları, hesaplama ve güncel kampanyaları bir araya getirdik. Sayfamızda bütün bankaların kredi detaylarına ve hesaplama tablolarına en güncel halleri ile ulaşabilirsiniz.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredileri, bankalara olan borçların bir başka bankaya toplanması anlamına gelmektedir. Var olan birden fazla kredi veya kredi kartı borcunuzu tek çatı altında toplayabilirsiniz. İhtiyaç kredisi olarak kullanabileceğiniz bir kredili ürünüdür. Kısaca kredi ile kredi borcu kapatma diyebiliriz.

Bizlerde sitemizin bu bölümünde, 13 Nisan 2022 tarihine ait güncel veriler ile borç kapatma kredisi kampanyalarını listeledik. Bankalarla ilgili sormak istediklerinizi sayfa sonunda bulunan yorumlar bölümünden bizlere sorabilirsiniz.

Borç Kapatma Kredisi Kimlere Verilir?

Bankalardan borcunuzu kapatmak için kredi kullanmak istiyorsanız belirli şartları taşımanız gerekmektedir. Öncelikle hangi borçlarınız için kredi kullanacağınızı belirlemelisiniz. Zira bazı bankalar sadece kredi kartı borçları için kredi kullandırırken, bazıları sadece ihtiyaç kredisi borçları için kullandırmaktadır.

Borç transfer kredilerini sadece banka borçlarınızı kapatmak için kullanabilirsiniz. Bunlar; ihtiyaç kredileri, kredi kartları ve ek hesaplara ait güncel borçlar olabilir. Konu kredileri için borç kapatma kredisi kullanamazsınız.

Ayrıca aidatsız kredi veren bankalar listemizi de mutlaka incelemelisiniz.

Transfer kredisi kullanabilmeniz için kredi notunuzun belirli bir seviye olması önemli etkendir. Kredi skorunuz düşükse transfer kredilerinden yararlanma ihtimaliniz düşecektir. (Bu karar tamamen bankanın size olan güveni ile alakalı bir durumdur.) Alacağınız kredinin limiti de aylık gelirinize bakılarak onaylanmaktadır.

Borç Kapatma Kredisi Veren Banka Listesi 2022

13 Nisan 2022



  • QNB Finansbank
  • Akbank
  • İş Bankası
  • Yapı Kredi
  • ING Bank
  • Garanti Bankası
  • Aktif Bank
  • Denizbank
  • Ziraat Bankası: Kampanya durduruldu.
  • Halkbank: Kampanya durduruldu.
  • Vakıfbank: Kampanya durduruldu.

Finansbank: Borç Kapatma Kredisi ile Yapılandırma

Yukarıda ki banka borçlarınızı QNB Finansbank’a taşıyabilirsiniz. Kredinin faiz oranı başvuru yapan kişinin kredi sicili göz önünde bulundurularak belirlenir. Belirlenen faiz oranı; %2,20 – %2,39 ve %2,54 arasında değişim göstermektedir. Ek hesap ve konut kredilerine ait borçlarınız için kullanamazsınız. Alacağınız borç transfer kredisini 3 ay ertelemeli olarak kullanabilirsiniz.

Diğer bankalarda bulunan ihtiyaç kredisi borcunun tamamı transfer edilirken, kredi kartı borçları için kısmi ödeme yapılabilir. Şube ekranında görünen tutarın altındaki miktarlar için transfer yapılamamaktadır.

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • Kredi Kartı Borçları
  • İhtiyaç Kredisi Borçları

Akbank: Kredi Kartı Borcu Kapatma Kredisi

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • Kredi kartı borçları

Akbank borç transfer kredisini sadece kredi kartı borçları için kullanabilirsiniz. Diğer bankalarda bulunan birikmiş kart borçlarınızı Akbank Axess kredi kartına aktarabilirsiniz. Diğer bankalarda ki bütün kart borçlarınız bu kartta birleştirilir.

Birleştirmiş olduğunuz bu borçları 12 ay vade ile ödeyebilirsiniz. Bu borç kapatma kredisini en fazla 20 Bin TL’lik kredi kartı borçlarınız için kullanabilirsiniz. 12 aylık taksit imkanından ücretsiz olarak yararlanabilirsiniz. Kredinin faiz oranı aylık %1,80‘dir. Aşağıdaki hesaplama işleminde kredi vadesi 12 ay olarak alınmıştır.

İş Bankası: SMS ile Transfer Kredisi Başvurusu

  • Faiz Oranı: %1.95 – %3.10
  • Kredi Vadesi: 36 ay

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • Bireysel ihtiyaç kredileri
  • Ek hesap

Borç kapatma kredisi veren bankalar arasında çokta tercih edilen bankalardan birisi de İş Bankasıdır. Bankanın uyguladığı faiz oranı kişiye özel olduğu için ne yazık ki faiz oranı bilgisi paylaşamıyoruz. Faiz oranı asgari %1.95 azami %3.10 olmaktadır. İş Bankasının sunmuş olduğu bu kampanyaya bir SMS ile başvuruda bulunabilirsiniz.

NAKİT, TC KİMLİK NO, KREDİ TUTARI, AYLIK GELİR aralarında boşluk bırakarak yazıp 4402’ye göndererek anında başvurunuzu yapabilirsiniz. isbank.com.tr

İş bankası borç transfer kredisine, İş Bankası mobil uygulaması üzerinden başvuru yapmak için Krediler › Anında Kredi Başvuru adımlarını takip edebilirsiniz.

ING Bank 3 Ay Ertelemeli Borç Kapatma Kredisi

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • İhtiyaç kredisi borçları
  • Ek hesap

3 ay ertelemeli olarak alacağınız kredinizi en fazla 33 ay vadeli olarak kullanabilirsiniz. Ertelemeli kredi kullanacaksanız alacağınız kredi limiti 5.001-100.000 TL arasında olmalıdır. ING Bank transfer kredilerinde faiz oranları %1,74 ile %3,39 arasında değişmektedir.

Kredi puanınız 1850 ve üzerinde ise 80 Bin TL’ye kadar olan tutarlar için %1,74 faiz oranı ile kredi kullanabilirsiniz. Kısacası alacağınız kredinin faiz oranını kredi skorunuz belirliyor.

Turuncu Ekstra Avantajlı Kredi nakit iade özelliği;

  • 5.000 TL’ye kadar %0, 
  • 5.001 TL üzerinde %2,10′dan başlayan faizlerle yansır.
  • 5.000 TL altı kredi kullanımlarından yansıyan avantajlı faiz oranları, ilk kredi kullanımı için yansır. Kampanya süresi boyunca diğer kredi kullandırımlarında yansıyacak Turuncu Ekstra Avantajlı Kredi faiz oranı %2,10‘dan başlar.

Yapı Kredi, 2022 Transfer Kredisi Kampanyası

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • İhtiyaç kredileri
  • Ek hesap

Borç kapatma kredisi veren bankalar arasında çokça başvuru alan bir diğer banka ise Yapı Kredi’dir. Kredi başvuru işlemi için internet şubesine girin ve Krediler > Bireysel İhtiyaç Kredisi Başvurusu ve Kullanımı adımlarını takip ederek başvurunuzu yapın.

Bankanın faiz oranı diğer bankalarda olduğu gibi başvuru yapan kişinin kredi skoruna göre belirlenmektedir. Kredi faiz oranı; %2,94 ile 3,24 arasında değişmektedir. Aşağıdaki hesaplama işleminde %3,24 faiz oranı kullanılmış olup 36 ay vade için hesaplama yapılmıştır.

Aktif Bank: Emeklilere Özel Transfer Kredisi

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • İhtiyaç kredisi borçları
  • Kredi kartı borçları
  • Ek hesap borçları

Emekli maaşınızı PTT’ye taşıyarak emekli borç kapatma kredisi kampanyalarından yararlanabilirsiniz. Kredi başvurusu sadece PTT şubeleri üzerinden yapılabilmektedir.

Kredinin faiz oranı %2,79‘dur. Kredi vadesi ise azami 36 aya kadar çıkabilmektedir. Aşağıdaki tablo üzerinden 36 ay vade için yapılan hesaplamayı inceleyebilirsiniz.

Denizbank: Emekliye Özel Borç Kapatma Kredisi 2022

Hangi Borçlar İçin Kullanılabilir?

  • İhtiyaç kredisi borçları
  • Kredi kartı borçları
  • Ek hesap borçları

Türkiye’nin en önde gelen bankalarından olan Denizbank, emeklilerin diğer bankalarda bulunan borçlarını ödemeleri için yeni bir kampanya duyurmuştur.

Kefilsiz ve 36 aya kadar vade imkanından yararlanacağınız bu kredi kampanyasında kredi üst limiti 100 Bin TL ile sınırlıdır. Krediye ait faiz oranı yukarıdaki tabloda da görmüş olduğunuz gibi kredi vadesine göre değişebilmektedir. Kredi başvurunuzu Denizbank şubeleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Garanti Bankası Borç Kapatma Kredisi: Esnaflar Dahil

Sadece ihtiyaç kredilelerinize ait borçlarınızı tek çatı altında toplayabileceğiniz ve dosya masrafı ödemeden kullanacağınız bir ihtiyaç kredisi kampanyasıdır. Taksit ödemelerinizi artan veya azalan taksitler şeklinde ödeme kolaylığından yararlanabilirsiniz.

Kredi limiti maaş müşterisi olmayan kişiler için en fazla 25.000 TL’dir. Esnaflar için ise bu limit en fazla 60.000 TL olmaktadır. Krediye ait diğer detay ve başvuru aşamaları için 444 0 335 kredi hattını arayarak detaylı bilgiler edinebilirsiniz.

Yüksek Limitli Transfer Kredisi Nasıl Kullanılır?

Bankalar, bütün kredi onaylarında kişilerin aylık gelirlerine veya hane halkının aylık olarak toplam gelirine bakmaktadırlar. Kredi kullandığınız zaman her ay ödemeniz gereken kredi taksit miktarı aylık gelirinizin yarısından fazla olamaz.

Örneğin, aylık geliriniz 5.000 TL ise alacağınız kredinin taksit tutarı en fazla 2.500 TL olabilir. Buda alacağınız kredinin miktarını düşürebilmektedir. Peki, yüksek limitli kredi almanın başka yolu var mı? Bu tarz ihtiyaçlar için bankaların ipotekli kredi kampanyaları bulunmaktadır. Ev, araç, imarlı arsa ve işyeri gibi taşınmazları bankaya teminat göstererek kredi kullanabilirsiniz.

Teminat olarak gösterdiğiniz taşınmazın genellikle %80’ine kadar kredi imkanı tanınmaktadır. 100 Bin TL değerinde ki bir evi ipotek gösterdiğiniz zaman %80’ine kadar kredi sunuluyorsa 80 Bin TL’ye kadar kredi kullanabilirsiniz. Detaylar için İpotekli İhtiyaç Kredisi Hesaplama sayfasına gidebilirsiniz. Ayrıca son dönemlerde oldukça fazla araştırılan Faturalı Hatta Kredi Nasıl Alınır? isimli araştırmamızı da inceleyebilirsiniz.

Kredi Notu Borç Kapatma Kredilerinde Etkili Mi?

Kredi skoru, sadece transfer kredilerinde değil bütün kredi türlerinde önemlidir. Hatta ek hesap açmak istediğiniz de bile kredi skorunuz incelenmektedir.

Yukarıdaki borç kapatma kredisi veren bankalar listemize baktığımız da bile bütün bankaların faiz oranları kredi notuna göre şekillenmektedir. Size önerimiz kredi kullanmadan bir kaç ay önce kredi skorunuzu yükseltmek için ödemelerinizi düzenli yapmanızdır. Bu sayede kredi skorunuzu yükselterek düşük faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. İlerleyen dönemlerde ki kredi kullanımlarınız içinde bu oldukça faydalı olacaktır.

Kredi Notu Düşüklere Kredi Veren Bankalar araştırmamızı okuyarak düşük puan ile nasıl kredi alabileceğinizi görebilirsiniz. Bununla birlikte, kredi skorunuzu yükseltme konusunda da detaylı bilgilere yer verdik.

Borç Transfer Kredileri Ne Zaman Kullanılmalı?

Borç transfer kredileri mevcut borçlarınızı ödeyemez duruma geldiğiniz de kullanılmalıdır. Tabi bunun içinde bankaların güncel olarak kredi kampanyalarını takip etmenizi öneririz. Örneğin geçtiğimiz dönemlerde Ziraat Bankası mevduat kredi kartı borçları için transfer kampanyası duyurmuştu. Duyurulan bu kampanyanın faiz oranı bir hayli düşüktü.

Aylık ödediğiniz kredi kartı veya bireysel kredi taksitlerini tek kredi altında toplamak ekstra bir kredi faizine imza atmak demektir. Yukarıda ki bankaları incelediğimizde kredi notunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Kredi skorunuz ne kadar iyi se transfer kredisinde ki faiz oranınız o kadar düşük olacaktır. Bu nedenle kredi kullanacağınız zaman bu işlemin artılarını ve eksilerini iyi hesaplamanız gerekmektedir.

Borç Transfer Kredilerinin Artıları ve Eksileri Nelerdir?

  • Öncelikle bütün borçlarınız tek kredide bir araya toplanıyor.
  • Aylık ödemeniz gereken kredi taksiti bire düşüyor. Buda bütçeniz için oldukça sağlıklı bir durum.
  • Kredi kartı veya kredi ödemelerinizi 36 aya kadar uzatabiliyorsunuz. Buda aylık ödemeni gereken borç miktarını düşürüyor.
  • Kredi taksitlerinizi zamanında ödediğiniz için kredi skorunuz olumsuz etkilenmiyor. Buda ileride oluşabilecek hukuki problemleri ortadan kaldırıyor.

Borç kapatma kredisi veren bankalar listemizde de gördüğümüz üzere kredilerin faiz oranları kişilerin özelinde değişiklik gösterebilmektedir. Faiz oranlarının yüksekliği veya düşüklüğü tamamen sizin elinizde. Bu bankaların sunduğu faiz oranlarına avantajlı veya dezavantajlı diyemeyiz. Dezavantajlı olarak sayabileceğimiz tek özelliği mevcut kredi borçlarınızı yeni bir kredi borcu ile kapatmak diyebiliriz.

Hangi Bankalardan Kullanmak Daha Avantajlı?

Kredi kullanmak için öncelikle kendi maaş bankanız ile görüşmelisiniz. Bankalar kendi müşterilerine daha uygun ve hızlı onaylanan ihtiyaç kredisi kampanyaları sunmaktadır. Kendi maaş bankanızdan kredi kullanmak hem daha pratik hemde daha uygun faiz oranı imkanı tanıyabilmektedir. Diğer bankaların yıl içerisinde duyurdukları kredi kampanyalarını bu sayfamız üzerinden güncel olarak takip edebilirsiniz.

Borç Transfer Kredisi Kullanma Şartları ve Belgeleri Nelerdir?

  • 2022’de borç transfer kredisi kullanmak için banka borçlarınıza ait yasal ve idari takibin olmaması gerekiyor.
  • Kredi skorunuzun kredi kullanımına uygun olması.
  • Aylık belgelenebilir gelirinizin kredi kullanımına uygun olması.
  • Çekeceğiniz kredinin aylık gelirinizin yarısını geçmemesi gerekiyor.
  • Transfer kredisini ipotekli olarak kullanacaksanız eş rızasının olması gerekiyor.

Bilgilendirme: 2021 yılı İtibariyle BDDK tarafından yapılan yeni düzenleme ile kredi vadeleri değişmiştir. Kullanacağınız ihtiyaç kredisinin miktarı 50 Bin TL’nin üzerinde ise kredi vadesi en fazla 24 ay olabilir. Kullanacağınız kredinin miktarı 50 Bin TL’nin altında ise kredi vadesi en fazla 36 ay olabilir.

Borç Kapatma Kredisi, finansman ürünleri kullanan tüketicilerin, kullandıkları üründen kaynaklanan borçlarını tek bir kredi altında yapılandırarak eşit taksitlerle geri ödemelerini sağlayan ihtiyaç kredisi çeşididir. Bu kredinin bir başka adı da borç transferi kredisidir.

Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Bankalar ve Kampanyaları Kredi Tutarı* Vade Sigorta Tahsis Ücreti Tahsis Ücreti
Şekerbank Borç Kapatma Kredisi 100.000 TL 60 Ay Var Binde 5
Burgan Bank ON Borç Transferi Kredisi 100.000 TL 60 Ay Var Binde 5
DenizBank Transfer Kredi 65.000 TL 60 Ay Var Binde 5
QNB Finansbank Borç Kapatma Kredisi 50.000 TL 60 Ay Var Binde 5
Halkbank Dost İhtiyaç Kredisi 50.000 TL 60 Ay Var Yok

*Kredi tutarı, kampanya kapsamında verilebilecek en yüksek nakit tutarını ifade ediyor.

Kredi Kartı Borcuna Özel Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar

Bankalar ve Kampanyaları Kredi Tutarı Vade Sigorta Tahsis Ücreti Tahsis Ücreti
VakıfBank Kredi Kartı
Borç Transferi Kredisi
20.000 TL 18 Ay Var Yok
Akbank Kredi Kartı
Taksitli Borç Transferi
20.000 TL 12 Ay Yok Yok
CEPTETEB Kredi Kartı
Borç Transferi
10.000 TL 12 Ay Yok Yok

Tabloda belirtmiş olduğumuz bankaların kampanyalarına kredi kartı haricinde diğer kredi borçları dâhil edilmiyor.

Borç Kapatma Kredisi Başvurusu 2022

Borç kapatma kredisi başvurusu bankaların şubeleri ve internet siteleri üzerinden yapabileceği gibi yukarıdaki formumuz doldurularak da kolayca yapılabilir. Formumuz üzerinden yapılan başvuru, ilgili bankaya anında iletilir ve değerlendirilerek en geç bir iş günü içerisinde dönüş yapılır.

En Uygun Borç Kapatma Kredisi Faiz Oranı 2022

13.4.2022 tarihinde 4 yıl vadede en uygun borç kapatma kredisi faiz oranı aylık % 1,66 en uygun borç kapatma kredisi maliyet oranı aylık % 0,0 seviyesinde. Bugün sunulan en düşük faiz oranıyla 10.000 TL 36 ay vadede borç birleştirme kredisi kullanılırsa aylık taksit 392 TL, toplam geri ödeme ise 14.106 TL olacak.

Borç Kapatma Kredisi Hesaplama 2022

Borç kapatma kredisinde öncelikle mevcut kredi ve kredi kartı borçlarının güncel kapatma tutarları hesaplanır. Bu hesaplamada banka kendi verilerinin yanında, kredi başvurusunda bulunan kişiden de güncel kredi ve kredi kartları borç tutarlarını öğrenerek kendisine bildirilmesini ister. Güncel borç tutarlarınıza ulaşıldıktan sonra ise aylık gelirin %50’sini (yarısını) geçmeyecek şekilde kredi kullanacak kişinin de istediği doğrultusunda vade belirlenerek borç birleştirme kredisi hesaplaması yapılır.

Borç Kapatma Kredisi Nedir?

Borç kapatma kredisi, finansman ürünleri kullanan tüketicilerin kullandıkları üründen kaynaklanan borçlarını tek bir kredi altında yapılandırarak eşit taksitlerle geri ödemelerini sağlayan ihtiyaç kredisi çeşididir. Bu kredinin genel kullanım olarak diğer adları ise “borç transferi” ve “borç birleştirme” kredisidir.

Kredi Borçlarını Birleştirmenin Avantajları

• Tüm kredi borçları tek bir kredide birleştirilir ödeme ve takip kolaylaşır,
• 36 ay vade imkânıyla aylık ödenecek taksit tutarları düşer,
• Geciken taksitler düzenlendiği için yüksek oranlı gecikme faizleri ödenmez,
• Kredi takip süreci yaşanmaz, icra ve avukat masrafları ödenmez,
• Ödemeler düzenlendiği için kredi notu yükselir,

Öte yandan konut ipotek olarak verilmesi durumda eksperin belirlediği değerin %80’ine kadar 36 ay vadeyle borç birleştirme kredisi kullanma ihtimali de mevcut. Bu konuda daha detaylı bilgi almak için ipotekli kredi sayfamızı ziyaret edin.

Borç Kapatma Kredisi Şartları Nelerdir?

  1. Açıkta herhangi bir yasal veya idari takibin olmaması,
  2. Gelirin resmi geçerliliği bulunan evrak ile beyan edilebilmesi,
  3. Kredi talebinin 36 ayı geçmemesi (konut kredisi hariç),
  4. Talep edilen taksitlerin aylık gelirin yarısını geçmemesi,
  5. İpotek verilecekse eş rızasının yazılı olarak bankaya verilebilmesi,
  6. Güncel kredi borç tutarlarını gösteren belgelerin temin edilebilmesi,

Bankaların kredi şartları hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsanız Kredi Almak İçin Gerekli Şartlar yazımızı inceleyin.

Borç Transferi Kredisinde Kredi Notu Önemli mi?

Kredi notu, kredi değerlendirmelerinde sonucu etkileyen en önemli ölçütlerinden biridir. Ancak borç transferi kredisini genel olarak kişiler borçlarını düzenli ödeyemedikleri veya bu duruma yaklaştıkları için tercih ediyor. Bu durumda kredi ödemeleri düzgün olduğu sürece sıkıntı olmamakla birlikte, ödemeler geciktiyse borç transferi kredilerinde dahi sıkıntılar yaşanabiliyor. Yine de bankalar borç transferi kredisi özelinde kredi notu değerlendirmesinde daha esnek davranabiliyor. Bunun için önden bir yargıya varmak yerine bankalarla görüşmek daha doğru bir yol olmakta.

Güncel Kredi Borç Kapatma Tutarı Nasıl Hesaplanıyor?

Kredi güncel kapama tutarı kalan anapara üzerinden hesaplanır. Yani ödenmemiş olan faizler bu hesaplamaya dâhil edilmez. Ayrıca ödeme planı aylık olarak oluşturulsa da faiz günlük olarak işletildiği için güncel kredi kapama tutarı günlük olarak değişir. Bunun yanında sadece konut kredisinde erken kapatma işleminde dolayı “erken ödeme cezası” da uygulanır.

Kredi Erken Ödeme Cezası Nasıl Hesaplanır?

Erken ödeme cezası ilgili mevzuat gereğince sadece konut kredisinden alınır. Yani ihtiyaç ve taşıt kredilerinde erken ödeme cezası yoktur. Erken ödeme cezası, ödenen tutar üzerinden kalan vadesi 36 ayın altında olan kredilerde %1, 36 ayın üzerinden olanlarda ise %2 olarak uygulanır. Konut kredisi borç transferinde ise tüm borç ilgili bankada kapatıldığı için erken ödeme cezası kredinin tüm kalan anaparası üzerinden hesaplanır.

Kredi Ara Ödeme Hesaplaması Nasıl Yapılıyor?

Kredi ara ödeme hesaplaması “kredinin kalan anaparası” üzerinden yapılır. Örneğin kredinin kalan anapara ödemesi 30 bin TL ve 10 bin TL ara ödeme yapılırsa, banka tarafında yeni ödeme planı kalan vadeye göre 20 bin TL üzerinden tekrar hesaplanır. Ayrıca ara ödeme yapıldığı zaman kalan vade değiştirilmek istenirse, bankanın da ayrıca onay vermesi gerekir.

Hangi Kredi Borcunu Önce Ödemeliyim?

Mevcut kredi borçlarının tamamı kapatılamıyorsa, kapatılacak borçlarda bir öncelik sırası yapmak uzun vadede daha az faiz ödenmesi ve avukat ile icra masraflarına katlanılmaması açısında önemli. Öncelik sırası ise şu şekilde yapılabilir:

1- İki taksit ödemesi yapılmamış kredi ve kredi kartı borçlarının kapatılması en öncelikli olmalı. Aksi durumda banka icra işlemlerini başlatabilir ve faiz dışında ek masraflar da ödenebilir.

2- Kredili mevduat hesabı (KMH) yani diğer ismiyle artı para ödenmeli. Bunun nedeni ise KMH hesaplarına uygulanan faizlerin ortalama kredi faiz oranlarından daha yüksek olması ve genel olarak gecikme faizinin ayın ilk haftasında hemen başlaması.

3- Geciken kredi kartı ödemeleri yapılmalı. Kredi kartına da genel piyasa faiz oranları üzerinde bir gecikme faizi uygulanır ve ödemeleri 2 ay yapılmaması durumunda kullanıma kapatılabilir.

4- Konut kredisi öncelikli olmakla birlikte sırasıyla taşıt ve ihtiyaç kredisi ödemesi yapılmalı. Ödeme sırasında ipotekli kredilere öncelik vermek, hemen icra işlemlerinin başlatılmaması açısında önemli.

Öte yandan aynı bankada birden fazla kredi ürünü olması durumunda, herhangi birindeki gecikme öne sürülerek banka tarafından diğer kredi ürünleri için de işlem başlatılma ihtimali mevcut.

Banka Dışındaki Borçlar, Borç Birleştirme Kredisine Dâhil Edilebiliyor mu?

Borç kapatma kredisine bankalar dışındaki borçlar dâhil edilmiyor. Öte yandan kredi kullanacak kişinin geliri bankanın değerlendirmesine göre yeterli geliyorsa, borç kapatma kredisine ek olarak ihtiyaç kredisi de banka tarafından kullandırılabiliyor.

Borç Transferi Kredisi Doğrudan Borçlu Olunan Bankalara mı Gönderiliyor?

Borç kapatma kredilerinin temel mantığı kredi ve kredi kartı borçlarının bir yerde toplanmasıdır. Bu sebeple kredi kullanacak kişiye finansman sağlama borç kapatma kredilerinin temelde amacı değildir. Bu doğrultuda bankalar, kişilerin kendilerine finansman sağlamasını engellemek için kullanılan krediyi doğrudan kredi ve kredi kartı borcu bulunan bankalara transfer ediyor.

Borç Kapatma Kredisinde İstenilen Belgeler

Özel Sektör Çalışanı Kamu Çalışanı Emekli Vergi Levhalı
Maaş bordrosu Maaş bordrosu Emekli aylık dökümü Güncel vergi levhası
SGK dökümü İkamet belgesi İkamet belgesi İmza sirküsü
İkamet belgesi Varsa ek gelir belgesi Varsa ek gelir belgesi Oda kayıt belgesi
İş yeri imza sirküsü Borcu gösteren belge Borcu gösteren belge Bilanço ve gelir tablosu
Varsa ek gelir belgesi Varsa ek gelir belgesi
Borcu gösteren belge Borcu gösteren belge

Başvurulan bankayla çalışma durumuna göre tabloda belirttiğimiz bazı belgeler istenmeyebilir.

Borç Transferi Kredisinde Konut Kredisiyle İhtiyaç Kredisi Birleştirilebiliyor mu?

Konut kredisi, konut alımını desteklemek amacıyla kredilerden alınan KKDF ve BSMV vergilerinde muaf tutuluyor ve 360 aya varan vadelerle verilebiliyor. Diğer bireysel kredi türleri ise en fazla 36 ay vadeyle kullanılabiliyor. Bu sebeplerden dolayı konut kredisiyle ihtiyaç kredisinin birleştirilme şansı bulunmuyor.

TOKİ Borcu İçin Kredi Kullanılabiliyor mu?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) üzerinden alınan konutlarda borç tamamlanmadan tapu devri yapılmadığı için kredi borcu transferi veya konut kredisi kullanılamıyor. Ancak TOKİ belirli dönemlerde kampanya başlatarak tapusunu hemen almak isteyenlere çeşitli indirimlerle fırsatlar sunabiliyor. Bu kampanya dönemlerinde TOKİ’nin anlaşmalı olduğu bankalar üzerinden konut kredisi kullanımı da yapılabiliyor.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
İHTIYAÇ KREDISI Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar