DOLAR

16,1421$% 1.33

EURO

17,3057% 1.52

STERLİN

20,1824£% 0.56

GRAM ALTIN

963,30%1,55

ÇEYREK ALTIN

1.569,00%1,02

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

473557฿%-2.31442

a

Geleceğin Meslekleri ve Maaşları

0

BEĞENDİM

Geleceğin meslekleri ve maaşları listesini hazırlama gereği duyduk çünkü Meslek ve Maaşları konumuz çok ilgi gördü bizde bunu gelecek hakkında uzmanların düşünceleri nelerdir gibi düşünceye girdik ve araştırmamızı yaptık ve listemizi oluşturduk.

Gelecekte heyecanla ve severek bir iş yapmak istiyorsanız ve bunun ne olduğu hakkında karar veremediyseniz listemizi dikkatle inceleyin çünkü listede geleceğin meslekleri var. Tabii ki gelecekte bizi nasıl felaketler beklediğini veya ne gibi sürprizlerin beklediğini bilemeyiz. Listemizde olabildiğince normal bir yaşam süresini dikkate almaya çalıştık.

Listemizde geleceğin yüksek maaşlı işleri, gelecekte en yüksek maaşlı meslekler, Türkiye’de geleceğin meslekleri ve gelecekte yok olmayacak meslek grupları yer almaktadır.

Geleceğin Yüksek Maaşlı İşleri

Geleceğin yüksek maaşlı işleri listemiz ile geleceğiniz ile ilgili planlar yaparken amacımız size yardımcı olabilmektir.

Cerrahlar ve Doktorluk

Geleceğin meslekleri ve maaşları listemizde ilk sıramızda Cerrahlar ve Doktorluk yer alıyor. Cerrahlar ve doktorluk hastaların genel sağlık bakımını ele alırken hastalıkları teşhis eder ve tedavi eder. Doktorlar hastaları değerlendirir, tıbbi testler yapar, ilaçları reçete eder ve diyet ve koruyucu sağlık bakımı konusunda tavsiyelerde bulunur. Cerrahlar, yaralanmaları, hastalıkları ve deformiteleri tedavi etmek için cerrahi operasyonlar gerçekleştirir.

  • Çalışma ortamı: Doktorlar ve cerrahlar, hastaneler ve doktor muayenehaneleri gibi klinik ortamlarda veya sigorta şirketleri, devlet daireleri ve kar amacı gütmeyen kuruluşlar gibi klinik olmayan ortamlarda çalışabilirler.
  • Eğitim: Bir doktor veya cerrah olmak için, genellikle bir tıp derecesi ile birlikte bir lisans derecesine ihtiyacınız vardır.
  • İş görünümü: Doktorlar ve cerrahlar için genel istihdamın 2029 yılına kadar %4 büyümesi bekleniyor ve her yıl yaklaşık 23.000 iş yeri açılması öngörülüyor

Diş Hekimleri

Diş hekimleri, diş eti hastalığı, diş çürüğü, hassas dişler ve genel ağız sağlığı gibi diş sorunları olan hastaları teşhis ve tedavi eder. Ayrıca hastalara uygun beslenme, diş ipi kullanımı, diş eti hastalıklarını önleme yolları ve diş bakımının diğer yönleri hakkında bilgi verirler.

  • Çalışma ortamı: Diş hekimleri hastanelerde, kliniklerde veya kendi iş yerlerinde tek başlarına çalışabilirler. Diğerleri, iyi bilinen diş hekimliği uygulamalarında yardımcı diş hekimleri olarak da çalışabilirler.
  • Eğitim: Diş hekimi olmak için lisans derecesine ve ayrıca sertifikalı bir diş hekimliği programından Diş Cerrahisi Doktoru (DDS) veya Diş Hekimliği Tıp Doktoru (DMD) sahibi olmanız gerekir. Ayrıca yazılı ve klinik sınavları geçmeniz gerekir.
  • İş görünümü: Diş hekimleri için toplam istihdamın 2029 yılına kadar yaklaşık 155.000 öngörülen iş fırsatıyla %3 artması bekleniyor.

Bilgisayar ve Bilgi Sistemleri Yöneticileri

Bilgi teknolojisi veya BT yöneticileri olarak da bilinen bilgisayar ve bilgi sistemi yöneticileri, şirket hedeflerini karşılamak için bilgi işlem ihtiyaçlarını analiz etmekten sorumludur. Bir şirketin ağ güvenliğini sağlarken bilgisayar donanımı ve yazılımının kurulumunu ve bakımını tasarlar ve yönetirler.

  • Çalışma ortamı: Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticileri özel işletmelerde, devlet dairelerinde, kar amacı gütmeyen kuruluşlarda ve okullarda çalışabilir. Genellikle tam zamanlı çalışırlar ve sorunlar ortaya çıktığında çözümler bulmak için genellikle fazla mesai yaparlar.
  • Eğitim: Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticileri, tipik olarak, yönetim bilgi sistemleri veya MIS gibi bilgisayar veya bilgi bilimi ile ilgili bir alanda lisans derecesine sahiptir. Bu iş kapsamlı deneyim gerektirir ve kuruluşlar genellikle İşletme Yüksek Lisansı olan BT yöneticilerini tercih eder.
  • İş görünümü: Bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticilerine olan talebin önümüzdeki birkaç yıl içinde muazzam bir şekilde artması bekleniyor. BLS, istihdamın 2019’dan 2029’a kadar %10 artacağını tahmin ediyor.

Pazarlama Yöneticileri

Pazarlama yöneticileri, firmaların müşteri memnuniyetini sağlarken karlarını en üst düzeye çıkarmasına yardımcı olacak stratejiler geliştirir. Onlar için talebi tahmin ederken, şirketin ürünleri ve hizmetleri için potansiyel pazarları belirlemeye yardımcı olurlar.

  • Çalışma ortamı: Pazarlama yöneticileri, rolleri şirketin gelirini doğrudan etkilediği için genellikle üst düzey yöneticilerle çalışır.
  • Eğitim: Tipik olarak, bir lisans derecesi, bir pazarlama yöneticisi olarak pozisyon almak için minimum gerekliliktir. Ancak bazı işe alım yöneticileri, gazetecilik veya reklamcılık alanında lisans derecesini tercih ediyor. Pazarlama, yönetim, finans ve ekonomi ile ilgili herhangi bir kurs bir artıdır.
  • İş görünümü: 2019 ve 2029 yılları arasında pazarlama yöneticilerinin toplam istihdamının %6 artması bekleniyor.

Finans Müdürü

Finans Müdürü finansal yöneticiler bir kuruluşun finansmanını yönetmekten sorumludur. Finans yöneticileri doğrudan bir şirket tarafından istihdam edilebilir veya firmanın müşterileri için finansal yönetimi ele aldıkları bir danışmanlık firması için çalışabilirler.

Şirketin veya müşterinin ihtiyaçlarına bağlı olarak, bir finans yöneticisi, finansal zayıflıkları veya riskleri belirlemek de dahil olmak üzere finansla ilgili çeşitli görevlerden sorumlu olabilir; bu zayıflıkları veya riskleri ortadan kaldırmak için çözümler geliştirmek; finansal araştırma yapmak; finansal projeksiyonlar ve raporlar oluşturmak; mali tabloların hazırlanması; finansal hedefler belirlemek; şirketin veya müşterinin bu finansal hedeflere nasıl ulaşabileceği konusunda önerilerde bulunmak; ve maliyetleri düşürmenin, kârları artırmanın veya yeni pazarlara açılmanın yollarını önermek.

Finansal yönetim, örneğin muhasebeciler veya finansal analistler olarak kazanabilecekleri derinlemesine bir işletme finansmanı bilgisi gerektirir ve adayların başlamak için genellikle finans, işletme veya ilgili bir alanda lisans derecesine ihtiyaçları vardır.

Yazarlık

Yazarlar, karmaşık teknik fikirleri alır ve bunları, dergi makaleleri, eğitim materyalleri, video senaryoları, öğreticiler, kullanım kılavuzları veya SSS sayfaları biçiminde olsun, insanların kolayca okuyup anlayabileceği bir dile çevirir. Bu, örneğin, yazdıklarının içeriğini ve dışını anlamak ve ne tür belgelerin gerekli olduğunu belirlemek için ilgili ürünleri veya ekipmanı tasarlayan ve oluşturan kişilerle etkileşime girmeleri gerektiği anlamına gelir. Hedef kitleleri kendi kuruluşlarındaki meslektaşları, müşterileri, müşterileri veya genel halk olabilir.

Yazarlar genellikle İngilizce, iletişim veya ilgili bir alanda derecelere sahiptir. Yazar olarak başarılı olmak için, aynı zamanda bilgisayar bilimi, mühendislik, tıp veya hakkında yazdığınız herhangi bir teknik alan hakkında derin bir anlayışa ihtiyacınız olacak (bazı durumlarda, bu bir derece veya diploma şeklinde olabilir). bu alanda önceki iş deneyimi).

Yazılım Geliştiricisi

Yazılım geliştiriciler (yazılım mühendisleri) ister dev bir şirkete hizmet eden kurumsal bir yazılım çözümü isterse bireyler tarafından kullanılan tüketiciye yönelik bir mobil uygulama olsun, yazılım tasarlar, kodlar, test eder ve geliştirir. Yazılım mühendisliği hakkında detaylı bilgiye sahip olabilmek için https://davahaber.com/yazilim-muhendisligi/ linkine tıklayabilirsiniz.

Bir yazılım geliştiricisi olarak başarılı olmak için ihtiyaç duyacağınız en önemli şey kodlama becerileridir. Bu nedenle, ister bir lisans programı, ister bir kodlama eğitim kampı aracılığıyla kodlamayı öğreniyor olun, ister çoğu konser için kendi kendinize öğretiyor olun, gerçekten önemli değil; becerilere sahip olduğunuz ve bunu teknik bir görüşme sırasında kanıtlayabildiğiniz sürece, bir iş bulabilmelisiniz.

İnsan Kaynakları (İK) Müdürü

İnsan kaynakları yöneticileri (daha yaygın olarak İK yöneticileri olarak bilinir) bir kuruluş içindeki çalışanlarla ilgili her şeyi yönetmekten sorumludur.

Şirketin ihtiyaçlarına bağlı olarak, İK yöneticileri işe alma, işe alım ve eğitim ve sosyal yardım yönetimini denetleme dahil olmak üzere çalışanla ilgili çeşitli görevleri yerine getirebilir. İK yöneticileri ayrıca çalışan şikayetlerini ve şirket kültürünü geliştirmeyi amaçlayan öncü girişimleri (ekip oluşturma faaliyetleri veya şirket sağlık programları gibi) yönetebilir.

Çoğu İK yöneticisi işi bir lisans derecesi gerektirir; ancak bazı şirketler, diplomaları olmasa bile mükemmel insan ve lojistik becerilerine sahip adayları işe alır (İK yöneticileri bir sürü evrak işiyle uğraşır!). Bu tür bir maaş alabilmek için deneyim kazanmanız ve daha kıdemli bir pozisyona yükselmeniz gerektiğini unutmayın.

Veritabanı Yöneticisi

Veritabanı yöneticileri, bir şirketin veritabanı sistemlerinin bakımından ve bunlarda depolanan bilgilerin kolay, hızlı ve güvenli bir şekilde erişilebilir olmasını sağlamaktan sorumludur. Veritabanına bağlı olarak bu, veri toplama, depolama ve organizasyonun optimize edilmesini; yedekleme sistemleri; veritabanındaki sorunları veya tutarsızlıkları belirlemek ve çözümler geliştirmek; yeni veritabanları oluşturmak ve bunlara veri aktarmak; kullanıcı izinlerini denetlemek; ve güvenlik önlemlerinin tasarlanması ve uygulanması.

Veritabanlarını, nasıl çalıştıklarını ve nasıl yönetilip optimize edileceğini anlamak, veritabanı yöneticileri için bir zorunluluktur; bu nedenle çoğu veritabanı yöneticisinin bilgi teknolojisi, bilgisayar bilimi veya ilgili bir alanda lisans derecesi vardır.

Halkla İlişkiler (PR) Müdürü

Halkla ilişkiler yöneticileri (PR yöneticileri olarak da bilinir), yeni bir ürün lansmanı etrafında vızıltı oluşturmak, yeni bir kitap için basında yer almak veya olumlu bir marka oluşturmak olsun, bir kişinin, şirketin veya ürünün halk tarafından algılanma şeklini şekillendirmek için çalışır. bir şirket için duygusallık. Halkla ilişkiler yöneticileri, medya ilişkileri kurmak ve sürdürmek, basın bültenleri yazmak ve olumsuz basının etkisini en aza indirmek için “zarar kontrolü” yürütmek dahil olmak üzere çeşitli stratejiler kullanarak bu hedeflere ulaşır.

Halkla ilişkiler yöneticileri genellikle halkla ilişkiler, iletişim, pazarlama veya ilgili bir alanda lisans derecesine sahiptir – ancak ilgi uyandırma ve olumlu basını yönlendirme deneyimi, derecesi olmayan adaylar için bile kapıları açabilir.

Geleceğin İhtiyacı Olan Meslekler

Geleceğin meslekleri ve maaşları. Geleceğin ihtiyacı olan meslekler veya meslek grupları geleceği inşa etmemize olanak sağlayacak her biri bir adım atmamızı sağlayacak meslek gruplarıdır. Dijital pazarlama uzmanlığından yapay zekaya üç boyutlu grafik animasyonculuğundan ARGE mühendisliğine kadar her bir meslek grubuna büyük ihtiyaç duyulacaktır.

  • Yapay zeka makine kalite kontrol elemanı
  • Robot kaynak operatörü
  • Bilişim teknolojisi
  • Elektrikli arabalar için teknik bakımcı
  • Dil konuşma terapisti
  • Güneş enerji sistemi teknik personeli
  • Dijital reklamcılık
  • Veri tabanı yöneticiliği
  • ARGE mühendisi
  • E-ticaret meslek elemanı
  • Siber güvenlik uzmanı
  • İnternet televizyonculuğu
  • Yazılım destek uzmanı
  • Robot mühendisliği
  • Üç boyutlu grafik animasyoncu
  • Mobil yazılımcı

İş gücü piyasasında en çok ihtiyaç duyulan meslekler

  • *Elektrik ark kaynakçısı
  • *Otomotiv kaporta işçisi
  • *Reklam tabelacı
  • *Remayüz makinesi operatörü/Remayüzcü (Düz örme hazır giyim)
  • *Otomotiv boya ustası
  • *Makine nakışçısı
  • *Makineci (Dikiş)
  • *Ahşap mobilya imalat ustası
  • *Çağrı merkezi müşteri temsilcisi
  • *Otomotiv elektrikçisi

Lisans ve üstü mezunlar için en fazla açık iş olan meslekler

  • *Öğretmen
  • *Yazılım mühendisi
  • *Ziraat mühendisi
  • *Muhasebeci
  • *Satış elemanı
  • *Makine mühendisi
  • *Bilgisayar mühendisi
  • *Emlak danışmanı
  • *Mimar
  • *İnşaat mühendisi

İşverenler genç personeli seçerken neleri önemsiyor?

İşveren grubu genç personel seçerken hangi özelliklere, yeteneklere bakıyor veya inceliyor?

  • Pratik beceri (Yüzde 72.1)
  • Tecrübe (Yüzde 44.8)
  • Teorik beceri (Yüzde 23.1)
  • Referans (Yüzde 21.7)
  • Diploma/sertifika (Yüzde 18.2)

Bilgi ve iletişim sektöründe en fazla ihtiyaç duyulan meslekler

  • *Yazılım geliştiricisi
  • *Çağrı merkezi müşteri temsilcisi
  • *Sistem programcısı
  • *Bilgisayar mühendisi
  • *Yazılım destek uzmanı
  • *Makine mühendisi (ARGE/Aerodinamik)
  • *Bilgisayar programcısı

En fazla istihdam artışı beklenen meslekler

  • *Çağrı merkezi müşteri temsilcisi
  • *Güvenlik görevlisi
  • *Gazaltı kaynakçısı
  • *Temizlik görevlisi
  • *Şoför (Yük taşıma)
  • *Pazarlamacı
  • *Garson (Servis elemanı)
  • *İnşaat işçisi
  • *Satış danışmanı/uzmanı
  • *Makineci (Dikiş)

En çok açık iş olan 10 meslek

  • *Kaynakçı (Oksijen ve elektrik)
  • *Elektrikçi (Genel)
  • *Makineci (Dikiş)
  • *Garson (Servis elemanı)
  • *Şoför (Yük taşıma)
  • *Satış danışmanı/uzmanı
  • *Pazarlamacı
  • *Gazaltı kaynakçısı
  • *Temizlik görevlisi
  • *Çağrı merkezi müşteri temsilcisi

Bölgelere göre en çok ihtiyaç duyulan meslekler

  • İstanbul: Remayüz makinesi operatörü/Kaynakçı
  • Ankara: Tornacı/Sevkiyat görevlisi
  • İzmir: Çağrı merkezi müşteri temsilcisi/Kaynakçı
  • Balıkesir-Çanakkale: Emlak danışmanı/Kaynakçı
  • Tekirdağ-Edirne-Kırklareli: Otobakım onarıcısı/Kaynakçı
  • Kocaeli-Sakarya-Düzce-Bolu-Yalova: Otomotiv kaporta işçisi/Boyacı (metal)
  • Bursa-Eskişehir-Bilecik: Makineci (dikiş)/Sıvacı
  • Aydın-Denizli-Muğla: Makineci/Plastik doğramacı
  • Manisa-Afyonkarahisar-Kütahya-Uşak: Metal mamuller montaj işçisi/Makine mühendisi
  • Antalya-Isparta-Burdur: Alüminyum doğramacı/Reklam tabelacı
  • Konya-Karaman: Gazaltı kaynakçısı/Oto mekanikeri
  • Adana-Mersin: Kalite kontrolcü-Elektrik ark kaynakçısı
  • Kırıkkale-Aksaray-Niğde-Nevşehir-Kırşehir: Gazaltı kaynakçısı/Garson
  • Hatay-Kahramanmaraş-Osmaniye: Elektrik ark kaynakçısı/İnşaat işçisi
  • Gaziantep-Adıyaman-Kilis: Terzi/Sıhhi tesisatçı
  • Şanlıurfa-Diyarbakır: Mobilya cilacısı/Dokuma konfeksiyon makineci
  • Zonguldak-Karabük-Bartın: Fayans, seramik ve karo döşemecisi/Beton kalıpçısı
  • Kastamonu-Çankırı-Sinop: Aşçı/Marangoz
  • Samsun-Tokat-Çorum-Amasya: Ahşap mobilya imalat ustası/Mobilya montajcısı
  • Kayseri-Sivas-Yozgat: Elektrikçi (genel)/Kaynakçı (oksijen ve elektrik)
  • Malatya-Elazığ-Bingöl-Tunceli: Garson/Makineci
  • Erzurum-Erzincan-Bayburt: Pazarlamacı/Garson
  • Trabzon-Ordu-Giresun-Rize-Artvin-Gümüşhane: Mermer işçisi/Mobilya montajcısı
  • Ağrı-Kars-Iğdır-Ardahan: Garson/Ön muhasebeci
  • Van-Muş-Bitlis-Hakkari: Mobilya döşeme işçisi/Mobilya montajcısı
  • Mardin-Batman-Şırnak: Makine (dikiş)/Ütücü
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
MESLEKLER Savcı Ne İş Yapar? Savcılık Mesleği
MESLEKLER Geleceğin Meslekleri ve Maaşları
MESLEKLER Psikolog Maaşları Psikologluk Hakkında Bilgiler
MESLEKLER Meslek Lisesinde Hangi Meslekler Var 2022
MESLEKLER Meslekler ve Maaşları 2022 Listesi
MESLEKLER Hostes Nasıl Olunur? 2022 Hostes Olma Şartları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.