DOLAR

17,2995$% 0.45

EURO

17,7164% 0.88

STERLİN

20,8245£% 1.35

GRAM ALTIN

970,18%0,79

ÇEYREK ALTIN

1.599,00%0,00

TAM ALTIN

15.727,63%-0,51

BİTCOİN

355551฿%2.31761

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • Genç Girişimci İstisnası, Girişimci Vergi Muafiyeti

Genç Girişimci İstisnası, Girişimci Vergi Muafiyeti

0

BEĞENDİM

Genç girişimci istisnası Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan genç girişimcilere vergi muafiyeti ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Elvan, “Vergiye uyumlu mükellefler yüzde 5 oranındaki vergi indiriminden yararlanıyor. İlk defa işe başlayan 29 yaşını doldurmamış olanlar üç yıl boyunca (75 bin liralık) genç girişimci kazanç istisnasından yararlanıyor. Ticari kazançlara bu yıl için 14 bin lira indirim uygulanıyor” dedi.

Bakan Elvan, “Mükelleflerin beyanname ve bildirim verme, vergi ödeme başta olmak üzere bazı vergisel yükümlülüklerinin süreleri uzatıldı. İşletmelerin kapandıkları döneme isabet eden çevre temizlik, reklam vergileri alınmadı” dedi.

Genç girişimci istisnası yani girişimci vergi muafiyeti yeni iş kuran gençlere, üç yıl boyunca elde ettikleri kazancın bir kısmını vergi dışı bırakmak ve bir yıl süreyle sigorta primlerinin Hazinece karşılanması suretiyle gençlerimizin girişimciliğe yönlendirilmesini desteklemek amacıyla getirilen vergi ve sigorta prim teşviki uygulamasına ilişkin detaylı açıklamaların yer aldığı “Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki” Broşürü güncellenerek yayınlanmıştır.

Ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle 1-25 Mart 2019 beyan döneminde Yıllık Beyanname verecek olan mükelleflerden şartları taşıyanların, beyan ettikleri kazançlarının 75.000TL’lik kısmı gelir vergisinden istisna edilecektir.

Genç Girişimci İstisnası Girişimci Vergi Muafiyeti

Bakanlığın hazırlamış olduğu PDF ulaşmak için linke tıklayabilirsiniz.

https://www.gib.gov.tr/sites/default/files/fileadmin/yayinlar/gencgirisimciler2019.pdf

Genç girişimci istisnasından kimler yararlanabilir?

Genç Girişimci Desteği’nden Kimler Yararlanabilir? 18 yaşını tamamlamış ve 29 yaşını tamamlamamış olan genç girişimciler. Gelir Vergisi Kanunu’nun mükerrer 20. maddesi kapsamında genç girişimcilerde kazanç istisnası kapsamında olanlar.

2021 Genç girişimci istisnası ne kadar?

2021 Genç girişimci istisnası kendi işini kuran genç girişimcilere, 2018 senesinden beri prim teşviki uygulanıyor. 2020 yılında iş kuran bir genç 28 bin liralık teşvik alabiliyor. Üç yıl boyunca genç girişimcilerin yıllık 75 bin liraya kadar olan kazançlarından vergi alınmıyor.



Genç Girişimci Vergi Muafiyeti 2021

Genç girişimci vergi muafiyeti 2021 yılı ile birlikte ne oldu inceleyelim. Genç girişimcinin faaliyete başladığı takvim yılından itibaren üç vergilendirme dönemi boyunca elde ettiği kazancın yıllık 75.000 TL’lik kısmı gelir vergisinden istisna edilmiştir. Genç girişimcinin bağkur primleri, tescil tarihinden itibaren bir yıl süreyle Hazinece karşılanacaktır.

Genç Girişimci İstisnasından Faydalanma Şartları Nelerdir?

  • İlk defa gelir vergisi mükellefi olmak.
  • 29 yaşını doldurmamış olmak 30 yaşından gün almamak.
  • 3 yıl vergilendirme döneminde, elde ettikleri kazançların 75.000,00 TL’lik kısmı Gelir Vergisinden İSTİSNA tutuluyor.
  • 1 yıl boyunca Bağ-kur prim desteği sağlanacaktır. Böylece aylık olarak ödenmesi gereken prim 1 yıl boyunca Devlet hazinesinden karşılanacaktır.
  • İlk kez şirket kuruyor olmalısınız; daha önceden bir girişiminiz olmuş ise bu muafiyetlerden faydalanamazsınız.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.