DOLAR

17,2800$% 0.35

EURO

17,6923% 0.74

STERLİN

20,8310£% 1.39

GRAM ALTIN

968,50%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.597,00%-0,06

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354632฿%1.80051

a

İnovasyon Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir?

0

BEĞENDİM

İnovasyon nedir, şirketlerin uzun vadeli rekabet gücünü ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Peki inovasyon tam olarak nedir? İnovasyon yönetimi kuruluşlar için neden bu kadar önemli ? Ve ne tür farklı inovasyon türleri var? Bu makalede, karmaşık bir konuya kolay anlaşılır bir giriş yapacaksınız.

İnovasyon nedir?

“Yenilik” kelimesi, yenilenmek anlamına gelen Latince yenilik fiilinden türetilmiştir. Özünde, kelime günümüze kadar anlamını korumuştur. İnovasyon, bir şeyi, örneğin bir süreci, ürünü veya hizmeti iyileştirmek veya değiştirmek anlamına gelir. Şirketler bağlamında ise terimin bir tanıma ihtiyacı var. Karmaşık iş bağlamında, bir tanıma ihtiyaç vardır.
İnovasyon, bir alanın, bir ürünün veya bir hizmetin yenilenmesi ve yeni süreçler uygulayarak, yeni teknikler getirerek veya yeni değer yaratmak için başarılı fikirler oluşturarak güncel hale getirildiği bir süreçtir.

Değer yaratma, yeniliğin belirleyici bir özelliğidir.

İnovasyon Örnekleri 16 Açık Öneri *2021

İnovasyon Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir?

İnovasyon neden bu kadar önemli?

Kuruluşların rekabet güçlerini artırmak için çeşitli seçenekleri vardır: fiyat liderliği için çabalayabilir veya bir farklılaşma stratejisi geliştirebilirler. Her iki durumda da yenilik şarttır.
  • Fiyat liderliğini seçen şirketler, yenilikçi ve yüksek verimli süreçler geliştirerek uzun vadeli rekabet güçlerini güvence altına almalıdır. Maliyetler açısından süreç optimizasyonu ve sürekli iyileştirme onlar için önemlidir.
  • Farklılaşma stratejisi için çabalayan şirketler, rakipleri için benzersiz ayırt edici özellikler geliştirmek için yeniliğe ihtiyaç duyar.
  • Birçok girişim, yenilikçi bir ürün veya hizmet geliştirerek faaliyetlerini başlatır.

Bu nedenle sürekli yenilik, tüm şirketler için çok önemlidir. Temel fark, şirketten şirkete önemli ölçüde değişen inovasyon stratejisinin odak noktasında yatmaktadır.

“Yenilik her zaman rekabette itici güçlerden biri olmasına ve her zaman birincil rekabet boyutu olmasına rağmen, son yıllarda yapılan çok sayıda çalışma ve yayın, değişim hızının arttığını göstermektedir.”

Bu, inovasyonu şirketlerin uzun vadeli başarısı için en önemli itici güçlerden biri haline getirir. Buna göre, işbirliği ve ekip çalışması yöntemleri çok sayıda şirkette giderek daha fazla kullanılmaktadır, örneğin,

  • dijital yenilikleri teşvik etmek ve
  • dijital değişimin zorluklarının üstesinden gelin.

İnovasyon için Doğru Zihniyet

İnovasyon, tipik projelerin uygulanmasından daha fazla yaratıcılık ve risk alma konusunda daha fazla isteklilik gerektirir. İnovasyon projelerini başarılı bir şekilde gerçekleştirmek için farklı bir zihniyete ihtiyaç vardır. Bu sayfaya atıfta bulunarak (backlink) web sitenizde sunumlarınıza veya web sitenize eklemenizi memnuniyetle karşılayabileceğiniz dört karikatür oluşturduk.

Kuralları yıkmak!

Geleneksel yaklaşımlar ve geleneksel yöntemlerle, çoğu zaman inovasyon alanında hiçbir yere varamazsınız. Sürekli olarak mevcut duruma meydan okuyun! Ve alışılmışın dışında yeni yollar keşfedin.



Her yerde fikir toplayın!

İnovasyon projeleri sürekli olarak yeni fikirlere ihtiyaç duyar: Engelleri aşmak, konseptleri değiştirmek ve stratejileri optimize etmek.

İmkansıza inan!

İnovasyonunuzun gerçekte nasıl görüneceğini hayal edin. Ve farkına varma yolunda tüm engellerin üstesinden gelebileceğinize inanın.

Farklı bakış açıları ve düşünce tarzlarına sahip bireylerden oluşan bir inovasyon ekibi oluşturun!

Yenilik, çeşitli yetkinliklerin çeşitliliğine ve farklı düşünme biçimlerine ihtiyaç duyar.

İnovasyon Kültürü Nasıl Oluşturulur

İnovasyon süreçlerinin ve bir inovasyon kültürünün uygulanması, uygun yazılım araçlarıyla desteklenebilir. İnternet, iletişim ve işbirliği için yeni olanaklar sunar. Örneğin, inovasyon ekipleri farklı inovasyon projeleri için çalışma alanları oluşturabilir, ortaklaşa fikirler geliştirebilir ve bunları uygulamaya hazır hale getirebilir. İnovasyon araçları aynı zamanda şirkette bir inovasyon kültürünün yaratılmasını ve yaratıcılık ve inovasyonun önündeki engellerin aşılmasını sağlar. Çalışanlar doğru kültürü oluşturarak yenilikleri olumlu değişimler olarak algılarlar ve yenilikçiliği motivasyon ve şevkle desteklerler.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
İNOVASYON İnovasyon Nedir? Neden Bu Kadar Önemlidir?
İNOVASYON Altın Değerinde 7 Tane İnovasyon Örnekleri

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.