DOLAR

17,2501$% 0.17

EURO

17,6399% 0.44

STERLİN

20,7328£% 0.9

GRAM ALTIN

967,48%0,52

ÇEYREK ALTIN

1.594,00%-0,31

TAM ALTIN

15.677,47%-0,82

BİTCOİN

352959฿%1.86562

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

0

BEĞENDİM

İş Başvurusu Nasıl Yapılır? dönemimiz için +1 adım öne geçmek çok önemlidir.

İş başvurusu nedir?

İş başvurusu, potansiyel işvereniniz için gerçek eğitiminizi ve deneyiminizi özetleyen resmi bir belgedir. Hem işe alım görevlileri hem de işe alan personelin gözden geçirmesi için gizli aday bilgilerini içerir.

Özgeçmişinizi bir şirkete göndermek için çevrimiçi olduğunuzda dijital bir başvuru doldurmanızın istendiğini görebilirsiniz. Diğer zamanlarda, şirketler sizden, genellikle görüşme veya işe alım sürecinde, gelip el ile bir başvuru formu doldurmanızı isteyeceklerdir. Özgeçmişinizin aksine, iş başvurunuz yasal olarak savunulabilir bir belgedir. Dahil edilen bilgilerin eksiksiz ve doğru olması önemlidir.

Çoğu zaman, işe alım görevlileri, özgeçmişiniz, referanslarınız ve kapak mektubunuz gibi ek öğeler göndermenizin istendiği bir iş başvurusu paketinin bir parçası olarak bir dijital iş başvurusu ekleyecektir.

Ayrıca şunu okuyabilirsin: İş Kurmak İsteyenlere Kredi Desteği

İş Başvurusu Nasıl Yapılır ?

İş Başvurusu Nasıl Yapılır?

İş başvurusu nasıl yapılır sorusunun maddeler ve açıklamalarıyla birlikte açıklıyoruz. Kariyer hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak bir işe nasıl başvurabileceğiniz aşağıda açıklanmıştır:

  1. Alanınızdaki işleri arayın
  2. İşe alma şirketlerini araştırın
  3. Özgeçmişinizi göndermek için hazırlayın
  4. Bir kapak mektubunun sizin için uygun olup olmadığına karar verin
  5. Özgeçmişinizi ve çevrimiçi başvurunuzu gönderin
  6. Başvuru takibi

1. Alanınızdaki işleri arayın

Pew Araştırma Merkezi tarafından yapılan araştırma, 2015 yılında başvuru sahiplerinin neredeyse% 80’inin interneti iş bulmak için birincil araç olarak kullandığını gösteriyor. Bu sayı, bu çalışmanın yayınlanmasından sonraki beş yıl içinde muhtemelen artmıştır. Her iki durumda da, alanınızda iş aramanın en yaygın yolunun internet araması yapmak olduğu açıktır. Indeed gibi web siteleri, becerilerinizi ve deneyimlerinizi arayan işverenlerle bağlantı kurmanızı kolaylaştırır.

2. İşe alma şirketlerini araştırın

Bir şirket araştırması yerine bir iş aramayla başladıysanız, başvurmayı düşündüğünüz her şirketi araştırdığınızdan emin olun. Güçlü bir başlangıç ​​noktası, çevrimiçi olarak şirketin “hakkında” sayfasına gitmektir. Şirketle ilgili haberleri, güncel olayları veya incelemeleri aramak için şirket adına bir arama sorgusu da yapmalısınız.

İnternet aramanızı bitirdikten sonra, başvurduğunuz şirketlerde çalışan insanlarla bağlantıya geçin. Çalışmayı düşündüğünüz şirketlerde çalışan insanlarla ağ kurarak, genel şirket kültürü hakkında daha iyi bir fikir edinirsiniz.

3. Özgeçmişinizi göndermek için hazırlayın

Özgeçmişinizi başvuru sürecine hazırlamak, güncel olduğundan ve başvurduğunuz iş için optimize edildiğinden emin olmak anlamına gelir. Birincisi, güncel tutmak, en son eğitiminizi, deneyiminizi ve becerilerinizi eklemek anlamına gelir. Kronolojik bir özgeçmişte, en son eğitim ve deneyim her bölümde ilk sırada listelenmelidir.

Özgeçmişinizi, iş tanımını gözden geçirerek ve özgeçmişiniz aracılığıyla becerileriniz için geçerli olan alakalı anahtar kelimeleri kullanarak başvurduğunuz iş için optimize edebilirsiniz.

4. Bir kapak mektubunun size uygun olup olmadığına karar verin

Modern iş başvurularında, her zaman bir kapak mektubu beklenmez. Bir kapak mektubu göndermeniz gerekip gerekmediğine karar verin. Bazen başvuruda söyleyeceği için söyleyebilirsiniz. Bununla birlikte, bir kapak mektubu eklemeyi seçerseniz, özgeçmişinizi vurguladığından ve sizinle ilgili ilginç bir hikaye anlattığından emin olun.

5. Özgeçmişi ve çevrimiçi başvuruyu gönderin

Özgeçmişinizi ve kapak mektubunuzu hazırladıktan sonra, çevrimiçi olmanız ve harici belgelerinizi ekleyebileceğiniz bir başvuru formu doldurmanız gerekebilir. Biçimlendirme sorunlarına yol açabileceğinden, özgeçmişinizden doğrudan çevrimiçi uygulamaya kopyalayıp yapıştırmaktan kaçının. Bunun yerine, her soruyu dikkatlice yanıtlayın ve şirketin ihtiyaçlarına yönelik cevabınızı şekillendirin.

6. Başvuru takibi

İşe alma yöneticilerinin özgeçmişleri ve uygulamaları sıralamak için zamana ihtiyacı olabilir. Başvurunuzdan kısa süre sonra takibe girmek cazip gelse de, başvurunuzun durumunu kontrol etmek için ulaşmadan önce yaklaşık iki hafta bekleyin. Bu, işe alma yöneticilerine adayları ayırmak için yeterli zaman verir ve daha profesyonel görünmenizi sağlar. Bu bilgilere sahipseniz, işe alım müdürüne e-posta şeklinde bir başvuru takip mektubu gönderebilirsiniz. Değilse, şirketi arayabilir ve pozisyon için işe alım müdürü ile görüşmeyi isteyebilirsiniz.

İş Başvurusu Nasıl Yapılır Sorusu Sahipleri için İpuçları

Bir işe başvurmadan önce, kendinizi başvuruya daha iyi hazırlamak için şu ipuçlarını izleyin:

  • Sosyal medyayı inceleyin. İlk önce sosyal medyanızı gözden geçirin. Gizlilik ayarlarınızın istediğiniz gibi ayarlandığından ve halka görünen her şeyin uygun şekilde profesyonel olduğundan emin olun.
  • İşe alma yöneticilerini çevrimiçi olarak bulun. İş sosyal medya sitelerini ve profesyonel ağları kullanarak, ilgilendiğiniz şirketlerdeki işe alım yöneticileriyle bağlantı kurabilirsiniz. Bu, yöneticilerle bağlantı kurmanıza, iletişimlerinizi kişiselleştirmenize ve aday olarak öne çıkmanıza olanak tanır.
  • Çalışanlarla bağlantı kurun. Orada çalışmanın nasıl bir şey olduğunu, bir çalışanda ne tür şeyler aradıklarını ve işletmenin genel kültürünü öğrenmek için şirketteki diğer çalışanlarla bağlantı kurun.

Ne İş Yapabilirim Doğru 2. İşi Bulmak adlı içeriğimizi incelemek ister misiniz?
İlgili link > https://paraninnabzi.com/ne-is-yapabilirim/

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.