DOLAR

16,1333$% 1.28

EURO

17,3017% 1.51

STERLİN

20,3037£% 1.18

GRAM ALTIN

965,69%1,80

ÇEYREK ALTIN

1.567,00%1,02

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

474131฿%-2.33747

a

Karadağ’da İş Kurmak ve Yaşam – Oturum Hakkı ve Şartları

0

BEĞENDİM

Karadağ’da iş kurmak ve yaşam gibi bir düşünceniz var ise o zaman bu detaylı içeriğimize mutlaka göz atmalısınız. Daha yeni gelişen ülkelerden biri olan Karadağ, sahip olduğu iş fırsatları anlamında da oldukça geniş opsiyonlara sahiptir. İş istihdamının oldukça fazla olduğu bu ülkede hem çalışmak hem de iş kurmak için son derece uygundur. Karadağ’da iş kurmak veya Karadağ’da çalışmak isteyenlerin sayısı da bu anlamda her geçen gün artış gösteriyor.

Karadağ’da iş kurmak ve yaşam maliyetleri, yaşam teşvikleri, avantajları gibi başlıklar halinde inceleyeceğiz isterseniz direkt olarak başlıklara geçebilir ya da içeriğimizin tamamına göz atabilirsiniz.

Karadağ’da İş Kurmak ve Yaşam

Karadağ’da İş Kurmak

Karadağ’da iş kurmak ve yaşam sanıldığı kadar zor bir iş değildir. Karadağ’da iş kurmak, ülke değiştirmek birçok durumda insanlara seçenekler arasında görse de zor gibi geliyor olabilir de ülke dışından Karadağ’a yerleşen insanlar kısa sürede bu sıcak ülkede yaşamaya alışır. Karadağ’a girişin vizesiz olması da Karadağ’da iş kurmak için oldukça uygun şartlara sahip olmasını sağlar.

Karadağ’da iş fırsatları ülkesinde iş sıkıntısı yaşayanlar için güzel bir seçenek olabilir. Karadağ’ın Avrupa ülkeleri arasında yer alması da bu ülkenin iş kurmak için akla gelme nedenlerinden seçilme nedenleri arasında yer alır. İnsanlar Karadağ’a ilk adımlarını attıktan sonra sektörleri niceleyerek kısa yoldan kendi işletmelerinin sahibi olabilir.

Karadağ’da Ne İş Yapılır?

Karadağ’da ne iş yapılır diye düşünenler Karadağ’da kendilerine çeken onlarca farklı seçenek ile karşılaşabilir. İş kurma düşüncesi ile Karadağ’a gidip daha sonra bu girişimlerden memnun olmayan insan yoktur. Kısa bir süre içerisinde sektörlerinde artış, büyüme gösteren vatandaşlar ne kadar iyi bir tercih yaptıklarını her an dile getirir. Karadağ’a gelen turistler sayesinde tatil turizmi de oldukça geniş ve potansiyeli olan işlerden bir tanesidir.

  1. İnşaat Sektörü
  2. Tekstil Sektörü
  3. Gıda Sektörü
  4. Enerji Sektörü
  5. Hayvancılık
  6. Tarım
  7. Otel İşletmeciliği
  8. Ormancılık/Su Ürünleri

Karadağ’da son rakamlar ile aylık maaşlar ortalama 300 Euro ile 500 Euro arasında yer almaktadır. Bu ortalama aylık maaşlar en hafif ve basit işlerde alınan maaşlar ol.  Niteliği olan iş yapmanın aylık geliri 500 Euro’dan başlar ve bu maaş kişilerin performansına göre de artmaktadır.

Karadağ, sezonluk iş yapmak isteyenlerin içinde uygun ülkelerden biridir. Karadağ’ın birçok şehrinde sezonluk iş yaparak yani yaz aylarında iş yaparak kazanç elde edebilirsiniz.

Bunun yanı sıra sezonluk iş yerine kalıcı olarak bu ülkeyi yerleşmek isteyenler de ticaret yapmayı tercih ederek geleceğe sağlam bir yatırım yapabilir. Karadağ’da yaşayan insanlar gezmeye oldukça düşkün olduklarından, ticaret hayatını kendilerine uygun bulmazlar. Özellikle bu ülkeye ilk defa gidecek olan insanlar rekabetin olmadığı bu ticaret sektörünü tercih ederek kısa sürede ülkenin en önemli ticari işletmeleri arasında yerini alabilir.

Karadağ Ev Fiyatları

Karadağ’da ev fiyatları mevsimden mevsime aşırı değişkenlik göstermektedir. Burada Karadağ yerlileri evleri uzun süreli kiralamak yerine sezonluk kiralamaktadır. Sezonluk kiralama nedenleri ise yaz aylarında ülkeye gelen turist sayısı ile birlikte ev kiralamaların tavan yapması. Peki Karadağ da ev kiralamak için en uygun dönem ne zaman?

Ekim ayı ile Mart ayı aralığı…

Karadağ Podgorica Kiralık Ev Fiyatları

Podgoricia Karadağ’ın başkenti olan şehirdir. Eğer ben yaz kış kalabalık istiyorum diyorsanız, tercih edilebilir bir lokasyon diyebilirim. Bu bölgede turizm daha az olduğu için Montenegro Podgoricia uzun dönem ev kiralama konusunda çok daha fazla seçenek sunan bir şehir. Mesela Podgorica şehir merkezi sınırları içinde; 2 oda 66 metrekare yaşanabilir bir daire isterseniz ortalama aylık kiraları 600 €.

Podgoricia Kvart-Delta bölgesi sınırları içinde tek yatak odalı 50m² evin kiralık fiyatı ise ortalama 400m² 

Karadağ Budva Kiralık Ev Fiyatları

Karadağ Budva Ege sahil kasabaları büyüklüğünde, kışın olabildiğince sakin ama yaz sezonunda hareket edilemeyecek şekilde olan bir şehir. Burada ortalama değerle 1 odalı, 45m² büyüklüğündeki evin kirası 220€ ama uzun dönem kiralama süresi Mayıs ayına kadar.

Karadağ Yatırım Teşvikleri

Karadağ yatırım teşvikleri oldukça fazla ve yüksektir. Karadağ’da her anlamda avantaj sağlayan fırsatlar nedeni ile vatandaşlar her sektörde işletme kurmayı düşünebilir.

Karadağ yatırım teşviklerini arazi almayı düşünerek başlayabilirsiniz çünkü arazi fiyatları oldukça ucuzdur. Hem iş hem de emlak konusunda bu ülke oldukça uygun imkanlara sahiptir. Hem işletme kurmak hem de konaklama ihtiyacını gidermek, tahmin edilenden çok daha uygun fiyatlar ile karşılanabilir.

Karadağ’da iş kurmak ve Karadağ yatırım teşvikleri ile insanlara sunulan fırsatlardan daha fazla yararlanmak isteyen vatandaşlar bu ülkede belirli bir süre kalarak ülkenin vatandaşlığına geçebilir. Ülkenin vatandaşlığının alınması ile işletme sahibi olanlara çok daha uygun fırsatlar ve yatırım teşvikleri sunulmaktadır.

Karadağ’da Şirket Kurmak

Karadağ’da şirket kurmak Karadağ’a gelen her insanın aklına gelen bir fikirdir. İnsanlar önce bu ülkeye seyahat eder ve sonra ülkede bulunan fırsatları öğrendikten sonra bu ülkede şirket açmaya karar verir. Karadağ’da şirket kurmak için gerekli olan koşulları yerine getiren insanlar istedikleri sektörde kendi işlerinin sahipleri olabilir. Dikkatli araştırmanın sonrasında insanlar en çok hangi sektörün kazandığı hakkında bilgi sahibi olarak bu sektörde yerlerini alabilir.

Karadağ’da Şirket Kurmak

Karadağ’da iş kurmak için gerekli ilk koşul ülkede oturum sahibi olmaktır. İnsanlar ülkenin izin verdiği süre boyunca Karadağ’da kalarak oturum için başvuruda bulunabilir. Oturumum ve çalışma izinlerinin alınmasının ardından diğer belgelerin de hazır edilmesi ile gerekli yerlere başvurma mümkün olur.

Oturum iznini alan vatandaşların Karadağ’da iş kurmak için ihtiyacı olacak diğer belgeler şu şekildedir;

  • Noter tarafından onaylanmış diploma fotokopisi,
  • Türkiye’de bulunan ikametgâh adresinin fotokopisi,
  • Noter tarafından onaylanmış pasaportun ve pasaportun resimli kısmının detaylı fotokopisi,
  • Noter tarafından onaylanmış nüfus sureti,
  • Sabıka kaydı,
  • Biyometrik fotoğraf,
  • Nüfus cüzdanının aslı
  • Bahsi geçen bu belgeler hazırlandıktan sonra Karadağ’da iş kurmak için gerekli başvuruların yaptırılması mümkün olur. Ancak bu belgelerin başvurudan önce mutlaka kaymakamlık tarafından onaylatılması gerekmektedir. Kaymakamlığın vereceği onay, bu evrakların tamamen yasal ve kullanılabilir olduğunu göstermesi nedeni ile önem taşır. Kişiler alacakları onayın ardından başvuru için bütün niteliklere sahip olabilir. Bu ülkede tanıdığı olan vatandaşlar bu kişilerden yardım alarak bu süreci daha da kolaylaştırabilir.

Karadağ’da Şirket Şubesi Açmak için Gerekli Şartlar Nelerdir?

Karadağ’da şirket şubesi açmak için gereken şartlar madde madde aşağıda sıralanmıştır.

  • Karadağ’da açılacak şubenin adı, ana şirketin adı ile aynı olmalıdır ve aynı ticari isim altında faaliyet göstermelidir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesinin, ana şirket ile aynı faaliyetleri yürütmesi gerekmektedir.
  • Karadağ’da şirket şubesi açmak için, hisseli sermaye gerekliliği yoktur ve faaliyetler için gerekli sermaye miktarı ana şirket tarafından belirlenmelidir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesi için, ana şirket tarafından temsil edilen en az bir hissedar ve şube için bir yönetici atanmış olması gerekmektedir.
  • Karadağ’da açılacak şirket şubesinin, yetkili makamlardan kayıt sertifikası gibi gerekli belgeleri alması gerekmektedir.

Karadağ’da Şirket Kurmak İçin Yapılması Gerekenler

Öncelikli olarak ülkede bulunan kayıt bürosuna gidilerek iş kurma kaydını açtırmak gerekir. Türkiye’de bu kayır Ticaret Mahkemeleri tarafından gerçekleştirilir. Karadağ’da da Ticaret Mahkemelerine gidilerek bu kaydın açtırılması mümkün olur. Bu aşamada yanında bir avukat ya da muhasebeci bulunduran vatandaşlar bu aşamayı zorluk yaşamadan kolay bir şekilde geçebilir.

Çevirmen ile birlikte adım atılmalıdır. Karadağ’da iş kurmak isteyen vatandaşlar yabancı dil bilseler bile bir tercüman her anlamda kolaylık sağlayacaktır. Zaman kaybetmemek ve işlemler arasında beyninizi yormamak için bir çevirmen ile birlikte hareket etmek insanlara fayda sağlar.

Şirket kurmaya karar verdiyseniz haliyle zaten sektörüne veya ne iş yapacağınıza karar vermişsinizdir. Kişiler ne şirketi kuracağına karar verdikten sonra şirketi nereye kuracağı, şirkette kaç personel çalıştıracağı, şirketin adını ne koyacağı gibi soruları kafasında netleştirmiş olmalıdır.

Şirketin nerede kurulacağı seçilmelidir. Karadağ’da şehirlerde farklı farklı iş olanakları mevcuttur. Kişiler başvuru aşamasında hangi şehirde ve hangi adreste işletmeyi kurmayı düşündüklerini belirlemelidir. Karadağ’da her ülkede olduğu gibi popülerlik seviyesine göre farklı işyeri kirası alan bir ülkedir. Vatandaşlar çevre potansiyelini araştırdıktan sonra kendileri için en uygun olan adrese karar vererek bu adımı kolayca geçebilir.

Karadağ Ticaret Mahkemeleri vatandaşlardan şirket kurmak için bir takım şartlara sahip olmalarını ister. Bu adımda kişiler muhasebeci ile ortak hareket ederek bu mahkemenin kişilerden istediği bütün şartlara sahip olabilirler. Muhasebecilerin ücretsiz çalışmayacağını veya bu konuda devlet desteğini olmadığını hatırlatmak gerekir.

Evrakların ve koşulların tamamlanmış olmasıyla vatandaşlar Karadağ Ticaret Mahkemelerine başvurularını gerçekleştirdikten sonra değerlendirme sonuçlarını bekleyebilir. Ticaret Mahkemeleri ortalama 1 hafta içerisinde başvuruları sonuçlandırmaktadır.

Ticaret Mahkemelerinden olumlu sonuçların alınmasının ardından vatandaşlar ülkenin bankalarından dilediğini tercih ederek bu ülkelerden bir hesap açtırmalıdır.

Her bir maddeyi başarılı bir şekilde geçilmesinin ardından ülkenin vergi dairelerine gidilerek şirkete ait vergi kayıtlarının ve işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekir.

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Karadağ’da Şirket Kurabilir Mi?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Karadağ’da şirket kurma hakkına sahiptir.

Karadağ’da İş Yapan Türk Firmalar

Karadağ’da iş kurmak veya çalışmak isteyen insanlar Karadağ’da daha önceden hizmet yürüten Türk firmalardan yardım isteyebilir. Hali hazırda birçok farklı işletmesi bulunan Türkler bu anlamda elde ettikleri başarı ve kazançlar ile yeni girişimcilere de örnek olur. Yatırım anlamında kapılarını sonuna kadar açan Karadağ’da Türk girişimcilerin sektördeki ilerlemelerini inceleyen vatandaşlar onların yolundan giderek sunulan birçok şehir arasından kendi tercihini yaparak işletmesini kurabilir.

Karadağ’da Türklerin en çok iş yaptıkları alanlar turizm, inşaat ve gıda sektörüdür. Karadağ’da bulunan büyük Türk firmalar da bulunuyor bunlar TAV, LİMAk, CENGİZ, MAPA, İÇTAŞ gibi firmalardır. Turizm ülkenin en popüler sektörü iken inşaat sektörü de ülkenin topraklarının yeni yeni değerlenmesi nedeni ile oldukça yüksektir.

Yiyecek sektöründe de dışa bağımlı olan bu ülkede birçok gıdanın henüz yeni yeni satış noktalarında yer alması gıda sektörünün popüler olmasını sağlar. Ülkede belirli bir seviyede dil bilen vatandaşlar bu sektörlerden herhangi birini tercih ederek kısa süre içerisinde avantaj sahibi olabilir.

Karadağ’da İş Kurmak Ne Gibi Avantajlar Sağlar?

Karadağda iş kurmak ne gibi avantajlar sağlar diye düşünüyor olabilirsiniz haklısınız. Karadağ’da iş kurmak ne gibi avantajlar sağlar sorusuna verilebilecek yanıtlar şu şekilde sıralanabilir;

  1. Karadağ’ın para birimi Euro’dur. Bu nedenle kazançlar direk olarak Euro üzerinden sağlanır. Euro’nun da şu an TL’ye oranla kat kat fazla olması, kazanılan paranın Türkiye’de çok ciddi rakamlara tekabül etmesini sağlar.
  2. Karadağ’da kira bedelleri çok fazla değildir. Birçok şehirde şu an oldukça uygun fiyatlar istenilen iş yerlerinin kiralanması mümkündür. Eğer tercih edilecek olan yer devlete ait ise, bu durumda kira bedeli çok daha aşağı seviyelere düşer.
  3. Karadağ’da iş kurmak için gerekli olan Karadağ vatandaşı olmak oldukça kolaydır.
  4. Karadağ’da bürokrasi oldukça hızlı ilerler. Hiç zaman kaybetmeden bürokratik işlemler halledilebilir.
  5. Devlet, ülkedeki iş gücünü artırmak için yeni girişimcilere her konuda gerekli desteği sağlamaktadır.
  6. Karadağ, konumu itibari ile de birçok ülkeye yakın konumda yer aldığından dış ticaret açısından ideal bir ülkedir.
  7. Ülkede çalıştırılacak olan işçilere ödenecek olan asgari maaş tutarları, kazanç seviyesine göre çok düşüktür. Diğer giderler ile birlikte hesaplandığında ay sonunda kazancın büyük bir kısmı girişimciye kalır.

Karadağ da İş İmkanları

Karadağ da iş imkanları, ülke içerisinde daha çok turizm ve inşaat alanlara daha çok iş imkanı bulunuyor ve sağlanıyor. Karadağ iş imkanları listemize şöyle bakarsak,

  • tur rehberi,
  • barmen,
  • garson,
  • aşçı,
  • masör,
  • pazarlamacı,
  • mühendis,
  • tamirci,
  • tesisatçı,
  • marangoz,
  • duvar ustası,
  • inşaatçı ve
  • bilgisayar programcıları için daha fazla bulunmaktadır.

Karadağ’da İş Kurmak İsteyenlere Tavsiyeler

Karadağ’da iş kurmak isteyenlere tavsiyeler, Karadağ’da ilk defa girişimci olacak olan vatandaşlar için oldukça önemlidir. Karadağ’a birçok ülkeden giriş yapmak mümkündür. Ancak bu ülkede iş kurmak istiyorsanız öncelikle ülkede zaman geçirmeli ve ülkeyi olabildiğince tanımalısınız.

Karadağ bilindiği üzere turistik açıdan oldukça tercih edilen popüler bir ülkedir. Bu nedenle bu ülkede turizm sektörü de oldukça gelişmiştir. Bununla birlikte diğer sektörlerde de oldukça güzel iş fırsatları bulunur. Ülkede öncelikle kuracağınız işletme koluna karar vermeli ve bu yönde hizmet veren rakip firmaların çalışmalarını izlemelisiniz.

Karadağ Konsolosluğu internet sitesine gitmek için linke tıklayabilirsiniz. http://podgorica.be.mfa.gov.tr/Mission

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
ÜLKELER Ukrayna Asgari Ücret
ÜLKELER Karadağ’da İş Kurmak ve Yaşam – Oturum Hakkı ve Şartları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.