DOLAR

17,2800$% 0.35

EURO

17,6923% 0.74

STERLİN

20,8310£% 1.39

GRAM ALTIN

968,50%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.597,00%-0,06

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354632฿%1.80051

a
  • Dava Haber
  • Kredi
  • KYK Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

KYK Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

0

BEĞENDİM

Öğrenim kredisi nasıl yapılandırılır? Her öğrencinin öğrenim kredisi aldıktan sonra son krediden sonra derdine düştüğü bir durum. Kredi Yapılandırma hakkında detaylı bir bilgilendirme yaptık hemen inceleyin.

Öğrenim Kredisi Nedir?

Öğrenim kredisi; her sene Kredi Yurtlar Kurumu’nca başlatılan burs/kredi başvuruları sonucunda burs almaya hak kazanamamış öğrencilere sunulan alternatif bir yöntemdir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olup da Yüksek öğrenim gören öğrencilere maddi destekte bulunmak, sosyal ve kültürel gelişimlerinin de önünü açmak hedefini taşıyarak öğrencilere aylık olarak ödenir. Ön lisans öğrencileri, lisans öğrencileri, yüksek lisans (master ve doktora) öğrencileri, açık öğretim öğrencilerinden önceliğe sahip öğrenciler(anne-babası vefat etmiş, şehit-gazi çocuğu gibi), iki yıllık okullardan mezun olarak hiç ara vermeden dört yıllık okullara dikey geçiş sınavıyla kayıt yaptıran öğrenciler; öğrenim kredisinden yararlanabilir. Kredi almaya başlayan öğrenciler, kredilerini devam ettikleri yüksek öğrenim kurumunun normal süresi boyunca almaya devam ederler. Öğrenim kredisinin, burstan tek farkı; kredinin “borç” yerine sayılması ve öğrencinin aldığı krediyi daha sonra geri ödeyecek olmasıdır. Öğrencinin geri ödeyeceği miktar, Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi’ndeki artışlar göz önünde bulundurularak hesaplanır.

Öğrenim Kredisi Yapılandırma İşlemi Nasıl Olur?

KYK  kredi yapılandırması; borçlu öğrencinin, ödemesini düzenlemesi ve taksitlendirmesi anlamını taşır. Mezun olduktan sonra Kyk borç sorgulamasında bulunarak, borç miktarını öğrenen birçok öğrencinin kafasında “Öğrenim kredisi nasıl yapılandırılır?” gibi sorular belirir.
Öğrenim kredisi yapılandırılması günümüzde iki şekilde gerçekleştirilmektedir:

İnternetten Online Yapılandırma

Bu yöntemlerin birincisi; internet üzerinden online yapılandırma yapmak. Kredi borçları vaktinde ödenmediği takdirde Vergi Dairesi’nde yönlendirildiğinden, yapılandırma başvuruları da Gelir İdaresi Başkanlığı’nın resmi sitesi olan www.gib.gov.tr adresinden yapılmaktadır. T.C kimlik numaranız gibi gerekli bilgilerle siteye giriş yaparak, KYK yapılandırma işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Vergi Dairesi’nde Yapılandırma

KYK borcunuzu yapılandırmada ikinci yöntem ise; Vergi Dairesi’ne başvuruda bulunmak. Vergi Dairesi’ne giderek yahut da dilekçenizi posta aracılığıyla göndererek başvuruda bulunabilir, borcunuzu yapılandırabilirsiniz. Yapılandırma esnasında 6-9-12-18 taksit seçeneğinin olduğunu, borçlarınızı 2 ayda bir ödeyeceğinizi ve ilk iki borcu ödemediğiniz takdirde yapılandırmanın bozulacağını dikkate almalısınız.

KYK Borç Yapılandırması

KYK Kredi Borcu Yapılandırma

KYK Borç yapılandırması için vatandaşlar Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın ‘ivd.gib.gov.tr’ adresi üzerinden giriş yapılacak, ardından ekranda e-Devlet ile giriş yapacak. Buna tıklayarak ve e-Devlet bilgilerinizle giriş yapacaksınız. Sitedeki talimatlarla ilerleyerek başvuru yapılabilecek. Vergi dairesine turkiye.gov.tr den de erişilebiliyor. Ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek. Ödemeleri de kredi kartıyla veya havale ile yapmak mümkün olacak.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, 30 Nisan 2021 ve öncesinde beyana dayanan vergilerde verilmesi gereken beyannamelerin vergi, vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme cezaları, 2021 yılı için 30 Nisan 2021 tarihine kadar tahakkuk eden vergi, vergi cezaları, gecikme faizi, gecikme cezaları, idari para cezaları, SGK tarafından tahakkuk ettiği halde ödenmemiş, sigorta primleri, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi ile bunlara bağlı gecikme cezaları belediyelerin amme alacakları kapsıyor.

Belediyelerin su, atık su ve katı atık ücretleri, aldığı bazı paylar; büyükşehir belediyelerinin katı atık ücretleri ile su ve kanalizasyon idarelerinin su ve atık su bedeli alacakları da yapılandırılabilecek.

Motorlu taşıtlar vergisi, taşıta ilişkin idari para cezaları ile geçiş ücretinin en az yüzde 10’unun ödenmesi şartıyla taksit ödeme süresince fenni muayene izni verilecek.



Karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarını zamanında ödeyemedikleri için Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezine bildirilen kişilerin ve kredi müşterilerinin yükümlülüklerini yerine getirmesi halinde geçmiş ödeme performanslarına ilişkin olumsuz kayıtları, yürürlüğe giren düzenlemeyle dikkate alınmayacak.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
KREDI Banka Sicil Affı 2021
BANKALAR Borç Kapatma Kredisi 2022
KREDI KYK Kredi Yapılandırma Nasıl Yapılır?
BANKALAR Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?
BANKALAR Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir?
KREDI Kredi Başvurusu İçin Gerekli Belgeler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.