DOLAR

17,2995$% 0.45

EURO

17,7164% 0.88

STERLİN

20,8245£% 1.35

GRAM ALTIN

970,18%0,79

ÇEYREK ALTIN

1.599,00%0,00

TAM ALTIN

15.727,63%-0,51

BİTCOİN

355551฿%2.31761

a

KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman? Bütün Detaylar

0

BEĞENDİM

KYK yurt başvurusu ne zaman, kyk yurt başvurusu nasıl yapılır,  kyk yurt başvurusu başladı mı, kyk yurt başvurusu ne zaman başlıyor, kyk yurt başvurusu aylık gelir gibi bütün soruların detayları içeriğimizde.

KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman 2021?

KYK yurt başvurusu ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Her yıl Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt başvuruları YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından alınıyor.

KYK Yurt Başvurusu Nasıl Yapılır?

KYK yurt başvurusu nasıl yapılır peki? KYK yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuçlanmasının ardından e-Devlet Kapısı üzerinden alınmaktadır. Bu sebeple e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları veya diğer e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman

Başvuru işlemleri hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı Kurumsal İletişim Merkezi (444 0 472) ve resmi Twitter destek hesabı aşağıda ki link üzerinden 7 gün 24 saat bilgi alınabiliyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı İletişim

KYK destek Twitter: https://twitter.com/KYK_DESTEK

GSB Twitter: https://twitter.com/gencliksporbak

İnternet sitesi: https://gsb.gov.tr/anasayfa.html

Başvuru Sorgulama: http://bilgiedinme.gsb.gov.tr/Moduls/BasvuruDurumu.aspx



Adres  : Söğütözü Mah. 2176 Sokak No:25 Çankaya / Ankara
Telefon  : 444 0 472
Belgegeçer  : + 90 312 551 65 73

KYK Yurt Başvuruları Neye Göre Çıkıyor?

KYK yurt başvuruları neye göre çıkıyor sorusu başvuran öğrencilerin aklına takılan sorulardan bir tanesidir. KYK yutlarının başvuruları genelde ÖSYS tercihlerinin sonuçlarının açıklanmasından başlar. Fakat Yetenek Sınavı ile üniversite kazananlar için tarih farklıdır. Yetenek sınavı ile kazananların yurt başvuruları eylül ayının ortalarında başlar. Bu durum bir takım sorunlara neden olsa da bu sistem yıllardır bu şekilde yürümektedir.

KYK yurtları için eğer bir önceliğiniz var ise örneğin Milli Sporcu, şehitgazi çocuğu vs. gibi ilk önce siz yerleştirilirsiniz.

Önceliğiniz yok ise belirlenen etmenlere göre yurtlara yerleştirme yapılır. Etmenler arasında öne önemli olanlar anne – babanın sağlığı, iş durumu, maddi durumu, mal varlığı, kardeş sayısı gibi yurt çıkmasını yükselten etmenler.

Ailenin uzaklığı da yurt çıkmasında etkili olabilmektedir ama sadece bir maddeye göre değerlendirme yapılmamaktadır. Tüm şartlar genel olarak değerlendirilir ve ona göre puanlama yapıldıktan sonra yurt kontenjanı kadar kişi yurda yerleştirilir. Kalanlar ise yedek olarak beklemeye alınır.

KYK Hangi Sebeple Yurtla İlişiği Kesilir:

  • Yurda girmek için aranan şartlardan herhangi birini sonradan kaybetmiş olanların,
  • Yurt kurallarına uymayıp, yurttan çıkarma cezası alanların,
  • Yurt ücretini zamanında ödemeyenlerin,
  • Devam etmekte oldukları öğretim kurumundan bir aydan fazla uzaklaştırma cezası almış olanların, yeniden öğrenime başladıkları tarihe kadar yurtla ilişikleri kesilir ve yurtta barınmaları için yeniden müracaat etmeleri gerekir.

KYK Yurdunda Kimler Ücretsiz Kalabilir?

  • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri,
  • Gazi ve gazi çocukları,
  • Anne ve babası vefat etmiş olan yirmi beş yaşını geçmemiş öğrenciler,
  • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar,
  • Devlet koruması altında olanlar,
  • Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir

KYK Yurdunda Kimler Kalamaz

  • Örgün yükseköğretim okumayanlar  (sadece açık öğretim okuyanlar kyk yurtlarında kalamaz)
  • Ailesi ile aynı şehirde yaşayanlar ( Aynı belediye sınırları )
  • Taksirli suçlar hariç sabıkası olan öğrenciler
  • Toplu ortamlarda yaşamaya engel olabilecek hastalıkların olması ( akli sorunlar, bulaşıcı hastalıklar )
  • Asgari ücret ve üzerinde geliri olan işte çalışanlar ve sabit geliri olanlar
  • Resmi kuruluşlardan süresiz uzaklaştırma cezası alanlar
  • Bunun dışında kalanlara yurt kesin olarak çıkacaktır demek doğru olmaz. Kontenjan dahilinde birçok kriter değerlendirilerek yerleştirme yapılıyor.  Ve lütfen sadece doğru bilgileri verin yurt çıksın diye yanlış bilgi beyan edenler tespit edildiğinde hem yurttan çıkartılırlar hem de hukuki işleme tabi tutulurlar.

15 Yaşından Küçükler için KYK Başvurusu Nasıl Yapılır?

15 yaşından küçük öğrenciler için KYK başvurusu yapmak için öğrencilerin taleplerini 444 0 472 no’lu GSB KİM’i (Kurumsal İletişim Merkezi) arayarak iletmeleri gerekmektedir.

KYK Yurt Başvurusunda İstenen Belgeler

  1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin); Öğrencilerin öncelik durumları, Bakanlığımız tarafından ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından doğrulanmaktadır. Doğrulaması yapılamayan öğrencilerin, sonuç ekranında belirtilen belgelerden engel raporunu yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay, diğer öncelik belgelerini ise yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç 7 gün içinde yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir. Bakanlığımız tarafından doğrulanamayan belgeyi verilen sürede teslim edemeyen öğrencilerin kayıtları, kayıtlı kaldıkları günlerin bedeli tahsil edilerek yanlış beyandan silinir.
    • Şehit eşi ve çocukları, şehidin çocuğu yoksa bekar kardeşleri ile gazi ve gazi çocukları (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınan Seyahat Kartı veya Sosyal Güvenlik Kurumundan ilgili kanun maddelerine göre aylık bağlandığını gösterir belge),
    • % 40 ve üzerinde engelli olduğunu beyan eden öğrenciler ( Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor),
    • Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge)
    • Devlet koruması altında olan öğrenciler (Devlet koruması altında olduklarına dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından alınacak belge veya Mahkeme Kararı)
    • Lise ve dengi öğrenimlerini Darüşşafaka Lisesinde tamamlayanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
    • Bakanlık tarafından yurtlarda barınmada öncelikli olacak milli sporcu belgesine sahip sporculara ilişkin belirlenen kriterleri taşıyanlar (Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
    • Gönüllü güvenlik korucusu olarak çalışan, çalışırken vefat eden veya emekliye ayrılanların çocukları (Valilikten alınacak belge)
  2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf yurtta kalmaya başladıkları tarihte,
  3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor). Bakanlık tarafından doğrulanamadığı takdirde yurtta kalmaya başladıkları tarihten itibaren en geç bir ay içerisinde,
  4. 18 yaşından küçükler için Veli/Vasi İzin Belgesi doldurularak yurtta kalmaya başladıkları tarihte, yerleştirildikleri yurt müdürlüğüne teslim etmeleri gerekmektedir.

Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNCEL Sigara Fiyatları – 2022 TR
HABER Meslek Hastalığı Nedir? Maaşı ve Detayları
HABER 2021 Muhasebe Ücretleri
HABER KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman? Bütün Detaylar
HABER Bundle Nedir? Bundle News Kimin? Paranın Nabzı Bundle App’te
HABER Araba Sahibi Olmak İçin En Ucuz ve En Pahalı Ülkeler

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.