DOLAR

16,1290$% 1.25

EURO

17,2890% 1.43

STERLİN

20,1952£% 0.64

GRAM ALTIN

964,33%1,66

ÇEYREK ALTIN

1.570,00%1,15

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

473492฿%-2.44514

a

Meslekler ve Maaşları 2022 Listesi

0

BEĞENDİM

Meslekler ve Maaşları 2022 listesi olarak içinde 2022 yılının ilk aşamasında ki maaş artışlarına ve 2020 yılının ikinci aşamasında ki açıklanan ve yayınlanan resmi veya özel kurumlardan yararlanılarak tablo olarak hazırlanmıştır. Bütün mesleklere göre için hazırlanmış maaş tablosu ve emekli maaşı rakamları ortalamadır.

Meslekler ve maaşları artık meslek seçimimizde çok önemli rol oynuyor. En çok para kazandıran meslekler neler diye bir soru sizin de aklınıza gelmiştir. Ya da bu meslekler hakkında yorum yapmış olma ihtimaliniz çok yüksek. Birçok insan üniversite tercihi yaparken nelere dikkat edilmeli bilmediği için veya tercih dönemleri arasında doğru yönlendirilmediği için belki de hiç bitiremeyeceği bölümlere başlıyor ve belli bir süre sonra o bölümü okumaya devam edemiyor.

Geleceğin En İyi Meslekleri

Geleceğin Meslekleri ve Maaşları listemizi de inceleyebilirsiniz. Geleceğin ihtiyaç duyduğu, iş gücü piyasasında en çok ihtiyaç duyulan meslekler, Lisans ve üstü mezunlar için en fazla açık iş olan meslekler, bilgi ve iletişim sektöründe en fazla ihtiyaç duyulan meslekler listesini mutlaka inceleyin! https://davahaber.com/gelecegin-meslekleri-ve-maaslari/

En İyi Meslekler ve Maaşları

En iyi meslekler ve maaşları hazırladığımız listesi ile sizde fikirler edinebileceksiniz. Yukarı da yer alan içindekiler bölümünden de direkt olarak içerikte istediğiniz kısma gidebilirsiniz. Türkiye’de en iyi meslekler ve maaşları ile sizde geleceğinizi şekillendirebileceksiniz. Fakat geleceğinizi sadece bu Paranın Nabzı’nda yer alan içeriğe göre karar vermeyin ya da herhangi bir internet sitesinde yer alan içeriğe göre karar vermeyin.

En iyi meslekler ve maaşları kısmını ikinci plana atmalısınız. Neler yapabiliyor, neler seviyorsunuz, yapmaktan zevk alacak mısınız gibi soruları düşünün ve cevaplayın. Daha sonrasında en iyi meslekler ve maaşları kısmına girebilirsiniz.

Maaşı yüksek olan meslekler Türkiye için aşağıda sizler için sıraladım. Bu mesleklerin aylık ve yıllık gelirleri seneden seneye değişmekte. Çünkü zam oranları ve enflasyon da hesaba katılarak yeni hesaplamalar yapılıyor.

En yüksek maaşlı meslekler Türkiye şartlarında gelirleri oldukça iyi olan ve üst sınıf olarak nitelendirilen mesleklerdir. Bu yüzden en prestijli meslekler olarak gösterilirler. Yaşam standartları da yüksektir.

Önü Açık Meslekler Nelerdir?

Önü açık meslekler ülkemiz için belirli bir şey söylemek çok zor oldu. Çünkü devletin yılda gereğinden fazla öğretmen, doktor gibi meslekleri fazlaca mezun ettiğinden dolayı eskisi gibi önü açık bir meslek grubu diye yorum yapmak çok zorlaştı. Fakat yine de bir listeleme yapmamız gerekirse şöyle olacaktır.

  • Yapay zeka makine kalite kontrol elemanı
  • Robot kaynak operatörü
  • Bilişim teknolojisi
  • Elektrikli arabalar için teknik bakımcı
  • Dil konuşma terapisti
  • Güneş enerji sistemi teknik personeli
  • Dijital reklamcılık
  • Veri tabanı yöneticiliği
  • ARGE mühendisi
  • E-ticaret meslek elemanı
  • Siber güvenlik uzmanı
  • İnternet televizyonculuğu
  • Yazılım destek uzmanı
  • Robot mühendisliği
  • Üç boyutlu grafik animasyoncu
  • Mobil yazılımcı

Sayısal Meslekler ve Maaşları 2022

Sayısal meslekler ve maaşları listesini üniversite tercihleri olduğu için hazırladık. Sayısal meslekler Fen ve matematik okuyanların daha çok tercih ettiği bölümlerdir. Esasında sayısal meslek seçimi Lise yıllarında oluşur. Lisede öğrenciler Matematik–fen yapanlar ağırlık yönünden sayısal dersleri alırlar. Öğrenciler açısından özellikle lise yıllarında sayısal alanlarda bulunan dersleri başarma konusunda sorun yaşamayanlar sayısal meslek seçtiklerinde de bu konuda çok fazla zorlanmazlar.

Türkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler 2022

Türkiye’de En Çok Para Kazandıran Meslekler 2022 listemizi hazırlamakta ki amacımız üniversite tercihlerinizde olabildiğince geleceği güzel planlayabilmeniz içindir. Meslekler ve maaşları 2022 yılı için ortalama olarak verilmiştir. Yani verilen miktarlardan daha yüksek ya da daha düşük kazananlar vardır. Fakat ortalaması alındığında bile yine de oldukça yüksek gelirler ortaya çıkmaktadır. Sizler de üniversite tercihi yaparken bu meslekleri araştırabilir, bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yeminli Mali Müşavir

Yeminli Mali Müşavir Türkiye’de en çok kazandıran mesleklerden bir meslek grubudur. Fakat Yeminli mali müşavir olmak hiç kolay değil. Yeminli Mali Müşavirliğin uzun eğitim hayatı ve iş tecrübesi istemektedir. Üniversitelerin gerekli bölümlerinden mezun olduktan sonra en az 10 yıl mali müşavir ya da muhasebeci olarak iş yapmak gerekiyor.

Yeminli mali müşavir ne kadar kazanır? Ortalama olarak yılda 85-90 bin TL kazanırlar. Türkiye’deki ortalama gelir düşünüldüğünde gayet iyi bir kazanç olduğunu göreceksiniz.

Sigorta Uzmanı

Sigorta uzmanı, Türkiye’de en çok para kazandıran meslek grupları arasında yer almaktadır. Peki neden sigorta uzmanı çok kazanır? Sigorta uzmanı, belirsizliğin ve riskin ne gibi mali sonuçları olacağını hesaplayan bir meslek grubudur. Gerçekleşebilecek depremin veya diğer doğal afetlerin ne gibi sonuçlara yol açacağını tahmin etmeye çalışırlar.

Sigortalama işlemi yaparken riski ne kadar azaltırlarsa, o kadar çok para kazanma potansiyeline sahip olurlar. Tabi ki risk fazla ise sigortanın bedeli de yükselir.

Şirketlerini zarara uğratmamak için en doğru karar vermeye çalışırlar. Bunun için borç yönetimi, iş bilgisi ve çeşitli yeteneklere sahip olmaları gerekmekte. Bu özelliklere sahip biri rahatlıkla işleri yürütebilecektir.

Sigorta uzmanları ne kadar kazanır sorusuna cevabımız ise ortalama olarak yılda 110 bin Türk Lirası kazanırlar.

Petrol Mühendisleri

Petrol Mühendisleri Türkiye’de en çok kazandıran mesleklerden biri. Türkiye’de petrol çıkarma işlemi fazla olmasa da yurtdışından getirilen ürünlerin işlenmesi ve dağıtılması için mühendislere ihtiyaç duyulmaktadır.

Petrol mühendisleri, sürekli kendilerini geliştirmek ve yenilikleri takip etmek zorundadırlar. Bu yüzden çok fazla çalışmaları gerekmektedir. Bunun karşılığında da iyi maaşları haketmekteler.

Petrol mühendisleri ne kadar kazanır? Türkiye’de petrol mühendisleri yıllık yaklaşık 105 bin TL gibi bir miktar kazanırlar.

Müsteşar

Müsteşar ne iş yapar ne kadar kazanır? Müsteşarlık devlet memuru kademesinin en üst basamağında yer alıyor. Müsteşar, bakanlara ve elçilere bağlı olarak çalışırlar. Her bakanlıkta 1 adet müsteşarlık vardır. Siyasi bir makam olmadığı için meslekle ilgili yeterli bilgiye sahip kişiler arasından seçilirler.  Müsteşarlar, bakan olmadığı zaman bakanların yerine vekalet ederler. Sorumluluklar ve yetkileri geniştir. Peki nasıl müsteşar olunur?

Müsteşar olabilmek için en az lisans mezunu olmak ve devlet memuru olmak gerekir. Bakanlar kendi müsteşarlarını seçerler ve onaylaması için cumhurbaşkanına yollarlar. Eğer onaylanırsa göreve başlarlar.  Maaşları aylık yaklaşık 12 bin TL civarındadır. Türkiye’deki ortalama maaşları düşündüğünüzde oldukça iyi bir maaşları olduğunu söyleyebiliriz.

Noterlik

Noterlik, Türkiye’de en çok para kazandıran işler arasında yer almaktadır. Birçok belgeyi onaylatmak için noter tasdikine ihtiyaç duyduğumuzu biliyorsunuzdur. Her belge için de bir ücret ödemekteyiz. Mesela ev mi aldınız? Evin devri için notere gitmeniz gerekir. Aynı şekilde araba aldığınızda notere gideceksiniz. Hem bazı anlaşma ya da sözleşmeleri onaylatmak için de notere gitmelisiniz.

Noterler yılda 300-350 bin TL kazanmaktadırlar. Peki nasıl noter olunur? Noter olmanın en önemli şartı, hukuk fakültesi mezunu olmaktır. Ayrıca 21 yaşını doldurmuş ve 40 yaşına varmamış olmak gerekir. Okulu bitirdikten sonra avukat, savcı ya da hakim olan kişiler noterliğe başvurabilir.

10 Bin TL Maaş Alan Meslekler

10 Bin TL Maaş alan meslekler grupları aşağıda ki tabloda yer almaktadır. 10 Bin TL maaş alan mesleklerin şöyle bir handikabı vardır örneğin bir hemşire doğuda bir hastanede 10 Bin TL maaş alan meslekler grubuna girse de batı kısımda hemşire maaşı 5 Bin TL maaş alan meslekler grubuna kadar düşmektedir.

Meslek En Düşük TL En Yüksek TL
Acil Yardım Ve Afet Yönetimi                 6.500 TL              17.400 TL
Ağaç İşleri Endüstri Mühendisi                 4.550 TL              22.800 TL
Aile Ve Tüketici Bilimleri                 6.500 TL              11.400 TL
Aktüerya Bilimleri                 6.500 TL              17.400 TL
Albay              13.260 TL              14.280 TL
Antrenörlük Eğitimi                 6.500 TL              11.400 TL
Antropoloji                 6.500 TL              11.400 TL
Araştırma Görevlisi                 8.710 TL                 9.120 TL
Arkeoloji                 6.500 TL              24.000 TL
Astronomi Ve Uzay Bilimleri              18.850 TL              51.600 TL
Astsubay                 8.970 TL              11.040 TL
Avukat                 7.800 TL              28.800 TL
Avukat                 8.190 TL                 9.840 TL
Ayakkabı Tasarımı Ve Üretimi                 4.550 TL              10.800 TL
Bahçe Bitkileri                 6.500 TL              17.400 TL
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Bankacılık                 6.500 TL              17.400 TL
Bankacılık Ve Sigortacılık                 6.500 TL              17.400 TL
Basım Teknolojileri                 7.800 TL              21.600 TL
Basın ve Yayın                 4.550 TL              13.200 TL
Baş Komiser                 8.710 TL              10.080 TL
Başsavcı              21.190 TL              23.040 TL
Beden Eğitimi Ve Spor Öğretmeni                 4.550 TL              10.800 TL
Bekçi                 6.760 TL                 6.840 TL
Beslenme Ve Diyetetik                 6.500 TL              17.400 TL
Bilgi Ve Belge Yönetimi                 4.550 TL              10.800 TL
Bilgisayar Bilimleri                 7.800 TL              21.600 TL
Bilgisayar Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Bilgisayar Teknolojisi Ve Bilişim Sistemleri                 7.800 TL              21.600 TL
Bilgisayar Ve Öğretim Teknolojileri Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Bilim Tarihi                 6.500 TL              17.400 TL
Bilişim Sistemleri Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Bilişim Sistemleri Ve Teknolojileri                 7.800 TL              21.600 TL
Binbaşı              11.180 TL              10.560 TL
Bitki Koruma                 6.500 TL              17.400 TL
Biyokimya                 7.800 TL              21.600 TL
Biyolog                 6.500 TL              17.400 TL
Biyoloji Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Biyomedikal Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Biyomühendislik                 6.500 TL              22.800 TL
Biyosistem Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Biyoteknoloji                 7.800 TL              21.600 TL
Coğrafya                 7.150 TL                 9.600 TL
Coğrafya Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Çalışma Ekonomisi Ve Endüstri İlişkileri                 6.500 TL              17.400 TL
Çevre Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Çocuk Gelişimi                 6.500 TL              11.400 TL
Deniz Bilimleri Ve Teknolojisi Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisi                 7.800 TL              28.800 TL
Denizcilik İşletmeleri Yönetimi                 6.500 TL              17.400 TL
Deri Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Diş Doktoru              18.850 TL              51.600 TL
Doktor                 7.800 TL              21.600 TL
Ebelik                 6.500 TL              17.400 TL
Eczacı              18.850 TL              51.600 TL
Egzersiz Ve Spor Bilimleri                 6.500 TL              11.400 TL
Ekonometri                 6.500 TL              17.400 TL
Ekonomi                 6.500 TL              17.400 TL
Ekonomi Ve Finans                 7.800 TL              28.800 TL
El Sanatları                 7.150 TL              19.200 TL
Elektrik Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Elektrik-Elektronik Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Elektronik Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Elektronik Ve Haberleşme Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Endüstri Mühendisi                 7.800 TL              28.800 TL
Endüstriyel Tasarım                 6.500 TL              17.400 TL
Endüstriyel Tasarım Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Enerji Sistemleri Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Engelli Aylığı                 1.800 TL                 3.000 TL
Ergoterapi                 7.800 TL              21.600 TL
Felsefe                 6.500 TL              17.400 TL
Felsefe Grubu Öğretmeni                 4.550 TL              10.800 TL
Fen Bilgisi Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Finans Ve Bankacılık                 6.500 TL              17.400 TL
Finans Ve Bankacılık                 5.200 TL              12.600 TL
Fizik                 6.500 TL              17.400 TL
Fizik Mühendisi              12.350 TL              46.200 TL
Fizik Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Fizyoterapi Ve Rehabilitasyon                 7.800 TL              21.600 TL
Fotoğraf                 7.150 TL              19.200 TL
Fotoğraf ve Video                 6.500 TL              17.400 TL
Gastronomi ve Mutfak Sanatları                 6.500 TL              17.400 TL
Gayrimenkul Geliştirme Ve Yönetimi                 6.500 TL              11.400 TL
Gazetecilik                 4.550 TL              15.000 TL
Gemi İnşaatı Ve Gemi Makineleri Mühendisi              12.350 TL              46.200 TL
Gemi Kaptanı                 7.150 TL              20.760 TL
Gemi Makineleri İşletme Mühendisi              12.350 TL              46.200 TL
Genel Müdür              19.890 TL              19.320 TL
Genetik Ve Biyomühendislik              18.850 TL              69.000 TL
Geomatik Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Gerontoloji                 6.500 TL              18.000 TL
Gıda Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Gıda Teknolojisi                 6.500 TL              18.000 TL
Görsel İletişim Tasarımı                 4.550 TL              13.200 TL
Grafik                 7.150 TL              13.200 TL
Grafik Tasarımı                 7.150 TL              13.200 TL
Gümrük İşletme                 7.150 TL              13.200 TL
Hakim              21.190 TL              23.040 TL
Halkbilimi                 5.200 TL              15.000 TL
Halkla İlişkiler ve Reklamcılık                 5.200 TL              15.000 TL
Halkla İlişkiler ve Tanıtım                 4.550 TL              13.200 TL
Harita Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Havacılık Elektrik Ve Elektroniği              10.400 TL              28.800 TL
Havacılık Ve Uzay Mühendisi              18.850 TL              69.000 TL
Havacılık Yönetimi                 7.800 TL              28.800 TL
Hayvansal Üretim Ve Teknolojileri                 6.500 TL              18.000 TL
Hemşire                 6.760 TL                 7.320 TL
Hemşirelik                 5.200 TL              14.400 TL
Hidrojeoloji Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
İç Mimar                 5.850 TL              21.600 TL
İç Mimarlık Ve Çevre Tasarımı                 6.500 TL              17.400 TL
İktisat                 6.500 TL              11.400 TL
İktisat                 7.150 TL              19.200 TL
İlahiyat                 7.150 TL                 9.000 TL
İletişim Bilimleri                 7.150 TL              19.200 TL
İletişim ve Tasarımı                 7.150 TL              19.200 TL
İlköğretim Matematik Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
İmam Hatip                 5.200 TL                 7.680 TL
İnsan Kaynakları Yönetimi                 7.150 TL              19.200 TL
İnşaat Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
İslami İlimler                 7.150 TL              19.200 TL
İstatistik                 6.500 TL              18.000 TL
İstatistik Ve Bilgisayar Bilimleri                 7.800 TL              21.600 TL
İş Sağlığı Ve Güvenliği                 5.200 TL              14.400 TL
İşçi                 4.250 TL                 5.500 TL
İşletme                 6.500 TL              17.400 TL
İşsizlik                 1.900 TL                 3.000 TL
Jeofizik Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Jeoloji Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Kamu Yönetimi                 6.500 TL              17.400 TL
Kaymakam                 8.320 TL              17.640 TL
Kentsel Tasarım Ve Peyzaj Mimarı                 5.850 TL              21.600 TL
Kimya Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Kimya Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Kimyager                 5.200 TL              14.400 TL
Klasik Arkeoloji                 6.500 TL              11.400 TL
Kuyumculuk Ve Mücevher Tasarımı                 6.500 TL              11.400 TL
Kültür Varlıklarını Koruma Ve Onarım                 6.500 TL              11.400 TL
Lojistik Yönetimi                 6.500 TL              11.400 TL
Maden Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Makine Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Makinist                 5.330 TL                 6.960 TL
Maliye                 6.500 TL              11.400 TL
Malzeme Bilimi Ve Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Malzeme Bilimi Ve Nanoteknoloji Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Matematik                 5.200 TL              14.400 TL
Matematik Öğretmeni                 4.550 TL                 8.400 TL
Matematik Ve Bilgisayar Bilimleri                 7.800 TL              21.600 TL
Medya ve İletişim                 5.200 TL              15.000 TL
Mekatronik Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Memur                 6.370 TL              19.200 TL
Metalurji Ve Malzeme Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Meteoroloji Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Mimar                 5.850 TL              21.600 TL
Moda Tasarımı                 6.500 TL              17.400 TL
Moleküler Biyoloji Ve Genetik              10.400 TL              28.800 TL
Moleküler Biyoloji ve Genetik              15.600 TL              43.200 TL
Muhasebe Ve Finans Yönetimi                 6.500 TL              11.400 TL
Mübaşir                 5.200 TL                 5.640 TL
Mühendis                 8.450 TL                 9.120 TL
Müsteşar              22.880 TL              22.080 TL
Müzecilik                 6.500 TL              11.400 TL
Nükleer Enerji Mühendisi              18.850 TL              69.000 TL
Odyoloji                 6.500 TL              18.000 TL
Okul Öncesi Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Organik Tarım İşletmeciliği                 4.550 TL              10.800 TL
Orman Endüstrisi Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Orman Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Ortez Ve Protez                 6.500 TL              18.000 TL
Otomotiv Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Öğretmen                 6.630 TL                 7.800 TL
Özel Eğitim Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Pazarlama                 6.500 TL              11.400 TL
Petrol Ve Doğalgaz Mühendisi                 9.100 TL              34.800 TL
Peyzaj Mimarı                 5.850 TL              21.600 TL
Pilotaj              32.500 TL            120.000 TL
Pilotaj              10.400 TL              28.800 TL
Polimer Malzeme Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Polis                 7.930 TL              10.080 TL
Profesör              14.560 TL              15.720 TL
Protohistorya Ve Ön Asya Arkeolojisi                 6.500 TL              18.000 TL
Psikoloji                 7.800 TL              28.800 TL
Radyo, Televizyon ve Sinema                 6.500 TL              17.400 TL
Raylı Sistemler Mühendisi              12.350 TL              46.200 TL
Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık                 6.500 TL              17.400 TL
Rehberlik Ve Psikolojik Danışmanlık                 4.550 TL              10.800 TL
Reklamcılık                 5.200 TL              15.000 TL
Rekreasyon                 6.500 TL              11.400 TL
Sağlık Yönetimi                 7.150 TL              13.200 TL
Sanat Tarihi                 7.150 TL              19.200 TL
Savcı              13.910 TL              17.400 TL
Sermaye Piyasası                 6.500 TL              24.000 TL
Seyahat İşletmeciliği                 6.500 TL              17.400 TL
Seyahat İşletmeciliği Ve Turizm Rehberliği                 6.500 TL              17.400 TL
Sınıf Öğretmeni                 4.550 TL              10.800 TL
Sigortacılık                 4.550 TL              18.000 TL
Sigortacılık Ve Aktüerya Bilimleri                 6.500 TL              17.400 TL
Sigortacılık Ve Risk Yönetimi                 6.500 TL              17.400 TL
Sigortacılık Ve Sosyal Güvenlik                 7.150 TL              13.200 TL
Sinema ve Televizyon                 7.150 TL              19.200 TL
Sivil Polis                 8.190 TL              10.080 TL
Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi                 7.150 TL              24.000 TL
Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler                 7.800 TL              28.800 TL
Sosyal Bilgiler Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Sosyal Hizmet                 4.550 TL              10.800 TL
Sosyoloji                 6.500 TL              11.400 TL
Spor Yöneticiliği                 6.500 TL              11.400 TL
Su Ürünleri Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Süt Teknolojisi                 6.500 TL              18.000 TL
Şehir Ve Bölge Planlama                 6.500 TL              18.000 TL
Şube Müdürü                 9.620 TL              10.080 TL
Tapu Kadastro                 6.500 TL              11.400 TL
Tarım Ekonomisi                 4.550 TL              10.800 TL
Tarım Makineleri Ve Teknolojileri Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Tarımsal Biyoteknoloji                 6.500 TL              18.000 TL
Tarımsal Yapılar Ve Sulama                 5.200 TL              14.400 TL
Tarih                 7.150 TL              19.200 TL
Tarih Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Tarih Öncesi Arkeolojisi                 7.150 TL              13.200 TL
Tarla Bitkileri                 5.200 TL              14.400 TL
Teğmen                 9.360 TL                 9.360 TL
Tekniker                 7.930 TL                 7.440 TL
Teknisyen                 5.980 TL                 6.480 TL
Tekstil Mühendisi                 6.500 TL              22.800 TL
Tekstil Tasarımı                 6.500 TL              11.400 TL
Tekstil Ve Moda Tasarımı                 6.500 TL              11.400 TL
Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji                 7.150 TL              19.200 TL
Toprak Bilimi Ve Bitki Besleme                 5.200 TL              14.400 TL
Turizm İşletmeciliği                 6.500 TL              17.400 TL
Türk Dili ve Edebiyatı                 7.150 TL              19.200 TL
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Türk İslam Arkeolojisi                 6.500 TL              11.400 TL
Türkçe Öğretmeni                 5.200 TL                 7.800 TL
Tütün Eksperi                 7.800 TL              21.600 TL
Uçak Bakım Ve Onarım              10.400 TL              28.800 TL
Uçak Gövde Ve Motor Bakımı              10.400 TL              28.800 TL
Uluslararası İlişkiler                 6.500 TL              17.400 TL
Uluslararası İlişkiler                 6.500 TL              17.400 TL
Uluslararası İşletme Yönetimi                 4.550 TL              13.200 TL
Uluslararası Ticaret                 6.500 TL              11.400 TL
Uluslararası Ticaret Ve Finansman                 6.500 TL              17.400 TL
Uluslararası Ticaret Ve İşletmecilik                 6.500 TL              17.400 TL
Uluslararası Ticaret Ve Lojistik                 6.500 TL              11.400 TL
Uzay Bilimleri Ve Teknolojileri              15.600 TL              43.200 TL
Uzay Ve Uydu Mühendisi              18.850 TL              69.000 TL
Uzman Çavuş                 6.890 TL              10.440 TL
Üsteğmen                 9.880 TL                 9.600 TL
Veteriner                 6.000 TL              18.000 TL
Yaban Hayatı Ekolojisi Ve Yönetimi                 5.200 TL              14.400 TL
Yarbay              12.220 TL              11.760 TL
Yazılım Mühendisi              12.350 TL              46.200 TL
Yiyecek Ve İçecek İşletmeciliği                 6.500 TL              11.400 TL
Yönetim Bilişim Sistemleri                 6.500 TL              17.400 TL
Yunus Polis                 9.750 TL                 9.360 TL
Yüzbaşı              10.790 TL              10.440 TL
Zabıta                 6.630 TL                 9.240 TL
Ziraat Mühendisi Programları                 6.500 TL              22.800 TL

Maaşlar ortalama bir veri ile girilmiştir.

Ön lisans Sayısal Meslekler Hangileridir?

Ağız ve Diş sağlığı Bilgisayar Operatörlüğü
Anestezi Bölümü Çevre sağlığı
Biyokimya Bölümü Lojistik
Dış ticaret Eczane Hizmetleri
Elektrik Makine
Diş Protez Teknolojisi Bilgisayar Teknolojisi
Bilgisayar programcılığı Gıda teknolojisi
Gıda teknolojisi Ameliyathane Hizmetleri
Alternatif Enerji Kaynakları Teknolojisi Diyaliz
Bilgisayar Operatörlüğü Atık Yönetimi
Deniz Ulaştırma ve işletme Bankacılık ve Sigortacılık
Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Doğalgaz ve Tesisatı Teknolojisi
Gemi Makineleri İşletme İç Mekan Tasarımı
Maliye İlk ve Acil Yardım
İnşaat Teknolojisi Otomotiv Teknolojisi
Tapu ve Kadastro Laborant ve Veteriner Sağlık
Otopsi Yardımcılığı Odyometri
Radyoterapi Optisyenlik
İş Sağlığı ve Güvenliği Tarım Makineleri
Çay Tarımı ve İşleme Teknolojisi Uçak Teknolojisi

Lisans Alanında Sayısal Meslekler Hangileridir?

Zootekni Ziraat Mühendisliği Yazılım Mühendisliği
Veteriner Uçak- Gövde- Motor Bakım Şehir ve Bölge Planlama
Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Yazılım Geliştirme Pilotaj
Peyzaj Mimarlığı Yapay Zeka Mühendisliği Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı
Uçak ve Uzay Mühendisliği Ulaştırma Mühendisliği Uzay Bilimleri ve Teknolojileri
Uzay Mühendisliği Odyoloji Uçak Mühendisliği
Matematik Matematik Öğretmenliği İç Mimarlık
Hemşirelik Moleküler Biyoloji ve Genetik Uçak Gövde-Motor Bakım
Kimya – Kimya öğretmenliği Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Ergoterapi
Endüstri Ürünleri Tasarımı Fen Bilgisi Öğretmenliği Fizik- Fizik öğretmenliği
Tütün Eksperliği (Yüksekokul) Uçak Bakım ve Onarım Ebelik
Dijital Oyun Tasarımı Eczacılık Diş Hekimliği
Dil ve Konuşma Terapisi Biyokimya Toprak Bilimi ve Bitki Besleme
Tarımsal Genetik Mühendisliği Biyoloji Öğretmenliği Tarla Bitkileri
Uçak Elektrik-Elektronik Astronomi ve Uzay Bilimleri Tıp Mühendisliği
Tarımsal Yapılar ve Sulama Biyoloji Tıp Fakültesi
Bahçe Bitkileri Tohum Bilimi ve Teknolojisi Tekstil Mühendisliği
Bilgisayar ve Öğrenim Teknolojileri Öğretmenliği Adli Bilimler Beslenme ve Diyatetik
Şehir ve Bölge Planlama Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği Süt Teknolojisi
Acil Yardım ve Afet Yönetimi Tarımsal Biyoteknoloji Su Bilimleri ve Mühendisliği
Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği Polimer Mühendisliği Perfüzyon
Raylı Sistemler Mühendisliği Otomotiv Mühendisliği Su Ürünleri Mühendisliği
Optik ve Akustik Mühendisliği Orman Endüstrisi Mühendisliği Nanoteknoloji Mühendisliği
Orman Mühendisliği Ortez-Protez Nanobilim ve Nanoteknoloji
Moleküler Biyoteknoloji Mühendislik Programları Nükleer Enerji Mühendisliği
Mühendislik ve Doğa Bilimleri Programları Moleküler Biyoloji ve Genetik Metalurji ve Malzeme Mühendisliği
Mekatronik Mühendisliği Mekatronik Sistemler Mühendisliği Matematik-Bilgisayar
Matematik ve Bilgisayar Bilimleri Meteoroloji Mühendisliği Mimarlık
Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği

Sayısal Mesleklerin Maaşları 2022

Meslekler 2020 Miktarı 2022 Miktarı
Uzman Doktor       8.656 TL       9.337 TL(Döner sermaye hariç)
Mühendis (1/4)  7.433 TL   8.025 TL
Araştırma Görevlisi  7.056 TL    7.621 TL
Diş hekimi 7218,00 TL(Döner sermaye hariç)
Öğretmen(1/4) 5.634TL 6.049TL(Ek ders ücreti hariç)
Polis memuru (8/1) 6.388TL 6.859TL
Hemşire (Lisans – 5/1) 5.465 5.868
Mimar(1/8) 6800TL
Fizik tedavi uzmanı 6000 TL(Döner sermaye hariç)
Eczacı 7000TL

Mesleklerin Emekli Maaşları 2022

Mesleklerin ortalama değerlerle belirli bir aydan sonra yatırılan emekli maaşlarıdır.

Meslek Ortalama Emekli Maaşı TL
Müsteşar           14.500 TL
Genel Müdür           13.600 TL
Şube Müdürü             7.500 TL
Memur             4.300 TL
Öğretmen             5.200 TL
Kaymakam             8.900 TL
Baş Komiser             5.100 TL
Polis             5.100 TL
Hemşire             4.500 TL
Mühendis             6.000 TL
Teknisyen             4.200 TL
Profesör           13.400 TL
Araştırma Görevlisi             7.300 TL
İmam Hatip             5.000 TL
Avukat             8.000 TL
Engelli Aylığı             1.700 TL
Bekçi             4.500 TL
Uzman Çavuş             3.800 TL
Astsubay             4.600 TL
Yüzbaşı             4.900 TL
Teğmen             4.900 TL
Üsteğmen             4.900 TL
Yarbay             5.400 TL
Albay             9.300 TL
Binbaşı             5.500 TL
Savcı           15.800 TL
Başsavcı           17.500 TL
Hakim           17.500 TL
Tekniker             4.600 TL
Makinist             4.200 TL
Gemi Kaptanı           10.700 TL
Mübaşir             4.500 TL
İşçi             4.100 TL
Yunus Polis             5.500 TL
Sivil Polis             5.900 TL
İşçi Malulen Emekli             1.300 TL
Zabıta             5.600 TL

Türkiye deki En Yüksek Ücretli İşler

Türkiye deki en yüksek ücretli işler listesi geleceğinizi şimdiden planlayabilirsiniz. Peki Türkiye deki en yüksek ücretli işler nelerdir hadi beraber inceleyelim.

  • Noterlik.
  • Yazılım mühendisliği.
  • Sigorta uzmanlığı
  • Eczacılık.
  • Avukatlık.
  • Pilotluk.
  • Doktorluk.
  • Yönetim danışmanlığı

olarak sıralanabilir.

Kamu yönetimi maaşları ne kadar?

Kamu yönetimi maaşları kıdeme göre değişiklik gösterir. 6000 TL ile 13000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Biyosistem mühendisliği maaşları ne kadar?

Biyosistem mühendisliği maaşları özel sektördeki maaş politikalarına göre değişmektedir. Ortalama olarak taban yani başlangıç maaşları 3500 TL den başlamaktadır. Tecrübe ve kıdem arttıkça artmaktadır. Bazı özel şirketlerde 10000 TL üzerinde maaş alınabilir.

Yüzbaşı maaşı ne kadar?

Yüzbaşı maaşı her TSK personelindeki subay kadrolarında olduğu gibi kıdeme göre değişmektedir. En düşük kıdemdeki yüzbaşı için başlangıç maaşı 7500 TL den başlamaktadır.

Rekreasyon bölümü maaşları ne kadar?

Rekreasyon bölümü maaşları çok değişiklik göstermektedir. Fiziksel ve kişisel performansın ön planda olduğu bir meslektir. Dolayısıyla aylık 3000 TL ile 15000 TL arasında çok geniş bir maaş aralığı vardır.

Gümrük işletme maaş aralığı ne kadar?

Gümrük işletme maaş aralığı deneyim ve meslekte ki kıdeme göre değişiklik gösteriyor. Özel sektörde ve kamuda fazla fark yoktur. Ortalama 4000 TL ile 7000 TL aralığında aylık maaşı vardır.

Kaynak mühendisliği maaşları ne kadar?

Kaynak mühendisliği maaşları ortalama 4000 TL ile 15000 TL arasında değişmektedir. Son günlerin popüler mesleklerinden olan kaynak mühendisliği için yeni mezunlar başlangıç maaşları az gelebilir. Ancak 2-3 yıl tecrübeden sonra çok iyi maaşlar alınabilmektedir.

Bekçi maaşları ne kadar?

Bekçi maaşları mesleğe yeni başlayan bekçiler için ortalama 5000 TL’dir.

Teğmen maaşı ne kadar?

Teğmen maaşı kıdeme göre değişmektedir. Ortalama 7000 TL ile 8500 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Emekli Albay Maaşı Kadar?

Emekli Albay ortalama maaşı 6500-8000 TL arasında değişmektedir.

Emekli Yarbay Maaşı Ne Kadar?

Emekli Yarbay ortalama maaşı 7000-9000 TL arasında değişmektedir.

Emekli Binbaşı Maaşı Ne Kadar?

Emekli Binbaşı ortalama maaşı 6000-7500 TL arasında değişmektedir.

Emekli Yüzbaşı Maaşı Ne Kadar?

Emekli Yüzbaşı maaşı ortalama 5500-6000 TL arasında değişmektedir.

2022 Pratisyen Hekim Maaşı Ne kadar?

2022 pratisyen hekim maaşları konusunda en çok merak edilen ve araştırma konusu olan ücretlerden birisi de pratisyen hekim maaşları olarak belirlenmiştir. Doktorluk mesleğine yeni başlamış herhangi bir alanda henüz uzmanlaşmamış olan hekimlere Pratisyen hekim denilmektedir. Bu hekimler uzman olmak isteyen doktorları ifade eder.

2022 pratisyen hekim maaşı çalıştığı bölgeye göre değişiklik gösterir. Bölgeler içerisinde en az maaşı alan pratisyen hekimler 1. bölgede çalışanlar olurken, en fazla maaşı ise 7. bölgede çalışan pratisyen hekimler almaktadır. Bölgelere göre bakarsak pratisyen hekimlerin maaşları şu şekilde sıralanabilir;

  • 1. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7050TL
  • 2. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7150TL
  • 3. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7250TL
  • 4. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7400TL
  • 5. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7500TL
  • 6. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7700TL
  • 7. bölge pratisyen hekim 2022 maaşı 7950TL

Resmi haberleri, devlet veya kurum maaşları aşağıda ki siteden takip edebilirsiniz!

https://www.resmigazete.gov.tr/

Dünyanın En Çok Kazanan Meslekleri

Dünyanın en çok kazanan meslekleri ne kadar kazanıyor ülkemize oranla yıllık veya aylık kaç katını alıyor bunları değerlendirmemiz gerekiyor. Bir ihtimal mesleğinizi yurt dışında yapma ihtimaliniz varsa veya öyle planlarınız var ise bunları değerlendirmek isteyebilirsiniz.

Birinci sırada sağlık sektöründe geliyor. Kardiyologlar bu listenin başını çekiyor.

  1. Kardiyolog 356 bin dolar
  2. Radyolog 355 bin dolar
  3. Anestezi Uzmanı 350 bin dolar
  4. Cerrah 338 bin dolar
  5. Medikal Direktör 230 bin dolar
  6. Patolog 225 bin dolar
  7. Doktor 220 bin dolar
  8. Psikiyatr 218 bin dolar
  9. Kurumsal danışman 175 bin dolar
  10. Yazılım mühendisi (idareci) 168 dolar
  11. Diş doktoru 165 bin dolar
  12. Şef Mühendis 164 bin dolar
  13. Vergi uzmanı 161 bin dolar
  14. Ürün yönetimi direktörü 160 bin dolar
  15. Patent Avukatı 160 bin dolar
  16.  Kıdemli Yazılım Mühendisi 155 bin dolar
  17. Küresel Marketing Direktörü 155 bin dolar

Dolar Üzerinden Maaş Alan Meslekler

Dolar üzerinden maaş alan meslekler grubu diye bir şey yoktur. Dolar üzerinden maaş alan meslekler grubuna dahil olabilmek için sözleşmeyi yaparken dolar üzerinden maaşınızı anlaşmaktır. %90 Amerikan veya yurt dışı firması ülkenin para birimine göre maaş vermektedir. Tabii ki ikna kabiliyetiniz ve yeteneğiniz sizi farklı yapabilir.

Az Puanlı Çok Paralı Meslekler 2022

Az puanlı çok paralı meslekler 2022 günümüzde artık daha çok tercih edilmeye, düşünülmeye başlandı. Çünkü artık para kazanmanın zorluğu, ekonomi durum sebebiyle Az puanlı çok paralı meslekler listesini hazırlamaya karar verdik.

Deri Mühendisliği

İş imkanı en fazla olan ve ülkemizde sadece Ege Üniversitende bulunan bu bölüm için çok sayıda fabrika ve kuruluşta eleman ihtiyacı bulunuyor. Mezun sayısı oldukça az olan bu bölümde öğrenciler 3. Sınıftan itibaren iş hayatına atılabiliyor. Maaşları da oldukça olgun olan bu meslek dalı için, iş yükü çok ağır olmasa da çalışma ortamının ağırlığı birçok kişinin önyargısına sebep olabiliyor.

Yazılım ve Bilişim Mühendislikleri

Bu bölüm ülkemize yeni kazandırılan bölümlerden birisi olup gittikçe popülerleşmektedir. Şu anda oldukça fazla ihtiyaç duyulan, bunun yanında bireysel çalışabilme imkanına da sahip olan bu meslek dalında, kendilerini geliştirdikleri ve işlerinde uzmanlaştıkları takdirde çok yüksek maaşlara iş bulabilme imkanına sahiplerdir. Ancak ilk mezun olunduğundan çabucak iş bulunabilse de maaşları 1200+ TL civarlarında olabilmektedir.

Elektrik Elektronik Mühendisliği

Elektrik Elektronik mühendisliği çok fazla iş alanı olan bir bir meslek grubudur. Mesleğin başlangıçta maaşları 1300 – 1800 arası olabilmektedir. Ancak kendini geliştirecek kişilerin çok yüksek meblağlarda maaş alabilmesi mümkündür.

Odyoloji

Odyoloji ilk çıktığında çok düşük bir puan ile üniversitelere alım yapan fakat son yıllarda puanlarında artış sağlayan iş garantili ve yüksek kazançlı sağlık bölümüdür. İş seçenekleri geniş ve bireysel iş yeri kurma imkanı sağlayabilen sağlık sektöründe mesleklerden biridir. Ülkemizde yüksek derecede ihtiyaç duyulan bu bölüm için özel sektörde ciddi meblağlarda maaş seçenekleri sağlanırken, devlet içerisinde de dolgun maaş seçenekleri sağlanabiliyor.

Meslek Lisesi Bölümleri 2022 Meslekleri ve Maaşları

Meslek lisesi ATP AMP nedir?

Mesleki ve teknik Anadolu liselerinde iki program uygulanmaktadır. Anadolu Teknik Programı (ATP) ve Anadolu Meslek Programı (AMP). ATP programlarına sınavla öğrenci alınırken, AMP programlarına hem sınavla, hem de sınavsız alabiliyor. Günümüzde mesleki eğitimde 47 alan ve 109 dalda eğitim verilmektedir.

Meslek lisesi bölümleri ne zaman seçilir?

Meslek lisesi bölümleri seçilme tarihleri. Milli Eğitim Bakanlığı yeni düzenlemesi ile beraber alan tercihleri artık 9. sınıfta gerçekleştiriliyor. Eski dönemlerde ise 10. sınıfta yapılan alan tercihleri, artık 9. sınıf bitmesi ile beraber aylarında gerçekleşmektedir.

Meslek lisesi mezunları ne iş yapar?

Meslek lisesi mezunu olan binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor! Meslek lisesi bilişim teknolojileri ve bilgisayar teknik servisi bölümü mezunu olan kişiler, teknisyen kadrosu ile çalışabiliyor. Teknisyen olarak görev yapan meslek lisesi mezunları, üniversitelerin İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerini de tercih edebiliyor.Aug

Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde Hangi Meslekler var?

Bu liseler makine, bilgisayar, bahçecilik, gazetecilik, moda tasarımı, turizm ve otelcilik, gıda teknolojisi, mobilya ve süsleme sanatları gibi yüzlerce bölüm içerir.

Lise mezunu meslekler ve maaşları 2022

Lise mezunu meslekler ve maaşları 2022 listesini yukarıda çok detaylı bir şekilde görebilir ve inceleyebilirsiniz. Her bir meslek dalını detaylı bir şekilde inceledik ve yorumladık. Verilen maaş bilgileri Türkiye geneli ortalama değerlendirilen maaş listesidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
MESLEKLER Savcı Ne İş Yapar? Savcılık Mesleği
MESLEKLER Geleceğin Meslekleri ve Maaşları
MESLEKLER Psikolog Maaşları Psikologluk Hakkında Bilgiler
MESLEKLER Meslek Lisesinde Hangi Meslekler Var 2022
MESLEKLER Meslekler ve Maaşları 2022 Listesi
MESLEKLER Hostes Nasıl Olunur? 2022 Hostes Olma Şartları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.