DOLAR

17,2674$% 0.28

EURO

17,6558% 0.52

STERLİN

20,7537£% 0.99

GRAM ALTIN

968,13%0,58

ÇEYREK ALTIN

1.592,00%-0,37

TAM ALTIN

15.677,47%-0,82

BİTCOİN

353965฿%2.20938

a

Nasıl Para Biriktirilir?

0

BEĞENDİM

Nasıl Para Biriktirilir? Ne kadar erken başlarsanız, o kadar çok tasarruf edebilirsiniz. Sizi motive eden bir tasarruf planını nasıl yapacağınızı öğrenin ve her gün para biriktirmek için ipuçlarımızı kullanın.

Bir tasarruf hedefi belirleyin

Nasıl para biriktirilir pandemi füryasında herkesin aklında ki sorulardan. İster tatil, ister ev tadilatı için para biriktiriyor olun, ister yağmurlu bir gün için bankada biraz fazladan para istiyorsanız, bir tasarruf hedefine sahip olmak oraya ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Ne kadar paraya ihtiyacınız olduğunu ve ne kadar sürede tasarruf edeceğinizi hesaplayın.

Nasıl para biriktirilir Bir tasarruf planınız olsun

Tasarruf etmenin sırrı erken başlamak ve sık sık tasarruf etmektir. Paranızı yönetebilmeniz ve hedefinize bağlı kalabilmeniz için bir tasarruf planı oluşturun.

Paranızın nereye gittiğini bilin

Düzenli harcamalarınızın ve harcama alışkanlıklarınızın net bir resmine sahip olun. Bu, nerede kesip tasarruf edebileceğinizi görmenize yardımcı olur. Örneğin, kullanılmayan bir spor salonu üyeliğini iptal edin veya öğle yemeğinizi işe getirin. Küçük şeylerin bir araya gelmesi sizi şaşırtabilir.

32 günlük en yüksek faiz veren banka

Bir bütçe başlatın

Paranızı nasıl harcadığınızı öğrendikten sonra gerçekçi bir bütçe belirleyebilirsiniz. Bütçeniz yolda kalmanıza, ilerlemenizi gözden geçirmenize ve para hedeflerinize daha çabuk ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Nasıl Para Biriktirilir?

Biraz borcunu öde

Normal harcamalarınızdan sonra kalan bir miktar paranız varsa, kredi kartı borcunuz veya kredileriniz için ekstra geri ödeme yapmak için kullanın.

Borçlarınızı daha erken ödemek size binlerce faiz kazandırabilir. Önce en yüksek faizli olanı ödeyin.

En iyi anlaşma için alışveriş yapın

Kredi kartı veya kredi gibi bir finansal ürüne kaydolmadan önce araştırmanızı yapın. Ürünün sizin için doğru olduğundan ve en iyi teklifi aldığınızdan emin olun. Örneğin, daha düşük faiz oranına ve daha az ücrete sahip bir kredi kartı seçmek size çok şey kazandırabilir. Benzer şekilde, sigortanızı yenileme zamanı geldiğinde, primleri çevrimiçi olarak diğer sağlayıcılarla karşılaştırın. Mevcut sigortacınız, kalırsanız rakiplerinizin tekliflerini geçmeyi teklif edebilir.

Karşılaştırma web siteleri faydalı olabilir, ancak bunlar işletmelerdir ve tanıtılan bağlantılar yoluyla para kazanabilirler. Tüm seçeneklerinizi kapsamayabilirler. Karşılaştırma web sitelerini kullanırken nelere dikkat etmeniz gerektiğini görün.

Borsada Para Kazanmanızı Sağlayacak 10 Yöntem

Ayrı bir tasarruf hesabı oluşturun

Çevrimiçi tasarruf hesabı, paranızı yönetmenin harika bir yoludur. Bir işlem hesabından farklı olarak, doğrudan bir tasarruf hesabından para harcayamazsınız, bu nedenle birikimlerinize dalmak daha zordur. Tasarruflarınızı daha hızlı artırmak için en yüksek faizli ve ücretsiz bir hesap arayın.

Tasarruflarınızı otomatikleştirin

Maaşınızın bir kısmını tasarruf hesabınıza aktarın. İşvereninizden bunu sizin için yapmasını isteyebilir veya otomatik ödeme oluşturabilirsiniz. Bu şekilde, düşünmenize bile gerek kalmadan tasarruf edersiniz.

Para Biriktirmenin 10 Yolu

Yuvarlama işlemleri

Bazı tasarruf hesapları, günlük işlemlerinizi en yakın 1 veya 5 TL toplamanıza izin verir. Değişiklik daha sonra doğrudan tasarruf hesabınıza gider.

Örneğin, James her sabah işten önce bir kahve alır:

  • Kahve 4,20 TL.
  • Hesabından 5 TL borçlandırılmıştır.
  • Online birikim hesabına 80 Kurui gider.

Bir yıl sonra James 200 TL fazla tasarruf edecek.

Bir harcama alışkanlığını değiştirin ve tasarruf edin

Bir normal harcama alışkanlığını değiştirin ve tasarruf edin. Küçük harcama değişiklikleri, uzun vadede büyük tasarruflar sağlar.

  • Büyük bir kahve almak yerine küçük bir kahve almak size tasarruf sağlayabilir.
  • Alkol veya sigara alışkanlıklarınıza sınırlandırma getirin.
  • Öğünlerini olabildiğince kendin evde veya ofisinde hazırla.
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BORSA Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?
BORSA Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
BORSA Tradingview Nedir Nasıl Kullanılır?
BORSA En Başarılı Borsa Kanalı
BORSA Harçlık Avans Nedir? Harçlık Avans Kullanımı
BORSA Birleşim Mühendislik BRLSM ile Halka Arz oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.