DOLAR

17,2851$% 0.39

EURO

17,7170% 0.89

STERLİN

20,8450£% 1.46

GRAM ALTIN

969,04%0,67

ÇEYREK ALTIN

1.596,00%-0,12

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355280฿%2.35187

a

Paladyum Nedir? Neden En Değerli Metal?

0

BEĞENDİM

Paladyum şu anda dört ana değerli metalden en değerli olanıdır ve akut bir kıtlık fiyatları bir rekora taşır. Arabalar ve kamyonlar için kirlilik kontrol cihazlarının önemli bir bileşeni olan metalin fiyatı bir yıldan biraz daha fazla bir sürede iki katına çıktı ve bu da onu altından daha pahalı hale getirdi.

Paladyum nedir?

Altı platin grubu metalden biri olan parlak beyaz bir malzemedir. Paladyumun yaklaşık% 85’i arabalardaki egzoz sistemlerinde sona erer ve burada zehirli kirleticileri daha az zararlı karbondioksit ve su buharına dönüştürmeye yardımcı olur. Aynı zamanda elektronik, diş hekimliği ve mücevheratta da kullanılmaktadır.

İskonto Hesaplama Nasıl Yapılır?

Paladyum Neden En Değerli Metal?

Arz, artan talebe cevap vermedi. Hükümetler, özellikle Çinliler, araçların neden olduğu kirliliği azaltmak için düzenlemeleri sıkılaştırdıkça ve otomobil üreticilerini kullandıkları değerli metal miktarını artırmaya zorladıkça kullanım artmaktadır.

Paladyum Nedir?

Spekülatörler fiyatı yükseltiyor mu?

Kısmen. Ağustos 2018’den bu yana, hedge fonları fiyatların artacağına dair bahisleri artırdı. Yine de, hemen teslimat için palladyum, daha sonra teslim edilmek üzere malzemeye bir primle işlem görüyor, bu da üreticilerin tedarik için mücadele ettiğini gösteriyor. Ve paladyum destekli borsa yatırım fonları, bu yıl yatırımcıların metali çekmesi ve ardından karlı oranlarla kullanıcılara kiralaması nedeniyle net çıkışlar gördü.

Paladyum genellikle bu kadar uçucu mudur?

Evet ve sadece paladyum değil. Otomobil endüstrisi tarafından küçük miktarlarda kullanılan değerli metaller, talep arzı aştığında fiyat artışları geçmişine sahiptir. 1998’i izleyen on yılda, kıtlığın spekülatif alıcıların dikkatini çekmesiyle platin% 500’den fazla arttı. Rodyum, otomobil üreticilerinin daha az kullanmanın yollarını bulmasından önce benzer bir dönemde% 4.000’den fazla yükseldi. Palladium, 1996’daki en düşük seviyesinden 2001’de zirveye dokuz kat sıçradı.

Arz neden bu kadar sıkı?

Palladium’un platin veya nikel madenciliğinin bir yan ürünü olarak statüsü, çıktının fiyat artışlarını geciktirme eğiliminde olduğu anlamına gelir. Aslında, üretilen miktarın 2019’da sekizinci bir yıl için talebin gerisinde kalacağı tahmin ediliyor. Bu, fiyatların art arda rekorlara ulaşmasına yardımcı oldu.

Otomobil üreticileri bir alternatif kullanabilir mi?

Paladyumun platine göre yükselişinin bazı otomobil üreticilerini ikame üzerinde çalışmaya sevk edebileceği doğru. Ancak, bir değişimin ne zaman olacağı belirsizdir. Araştırmalar, mevcut paladyum bazlı katalitik konvertörlerin performansıyla eşleşmeden önce teknolojik ilerlemelere ihtiyaç duyulduğunu gösteriyor.

 

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNCEL Sigara Fiyatları – 2022 TR
HABER Meslek Hastalığı Nedir? Maaşı ve Detayları
HABER 2021 Muhasebe Ücretleri
HABER KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman? Bütün Detaylar
HABER Bundle Nedir? Bundle News Kimin? Paranın Nabzı Bundle App’te
HABER Araba Sahibi Olmak İçin En Ucuz ve En Pahalı Ülkeler

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.