DOLAR

17,3044$% 0.45

EURO

17,7199% 0.9

STERLİN

20,8203£% 1.34

GRAM ALTIN

969,57%0,73

ÇEYREK ALTIN

1.599,00%0,00

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355130฿%2.10885

a

Pasif Gelir Nedir? Pasif Gelir Kaynakları 2022

0

BEĞENDİM

Pasif gelir nedir? Ekstra nakit akışı yaratmanıza yardımcı olmak için harika bir yol olabilir ve büyük ölçüde COVID-19 krizinin neden olduğu ekonomik çalkantı, birden fazla gelir akışına sahip olmanın değerinin bir kanıtıdır. Pandemi birçok Amerikalının iş durumunu alt üst ederken, pasif gelir, aniden işsiz kalırsanız veya gönüllü olarak işten uzak dursanız bile aradaki farkı kapatmanıza yardımcı olur.

  • Hisse Senedi Yatırımı Yoluyla Pasif Gelir
  • Çevrimiçi Stok Fotoğrafları Satmak
  • Amazon
  • Blogdan Para Kazanma
  • Arabanızı Kiralama
  • Drop-Nakliye
  • Çevrimiçi Kurs Satışı
  • Podcast
  • E-Ticaret Fikirleri
  • Airbnb
  • Gayrimenkul Yoluyla Pasif Gelir
  • Bir uygulama oluşturun

Yukarı da oluşturulmuş maddelerin ayrıntıları aşağıları da yer almaktadır. Daha fazla pasif gelir ile ilgili bilgi almak için girişimcilik kategorimizi inceleyebilirsiniz > https://paraninnabzi.com/kategori/girisimcilik/

Pasif Gelir Nedir?

Pasif Gelir Ne Demek?

Genellikle (ancak her zaman değil) hiç veya çok az çaba harcamadan düzenli olarak alınan paradır. Bu kadar büyüleyici olan ne? Eh, herkes emekli olmak ve hayatlarının tadını çıkarmak için pasif bir gelir elde etmek ister. Şimdi, içine gireceğimiz farklı tür ve derecelerde pasif gelir var. Uyurken para kazanmak, pasif gelir için başka bir süslü terimdir.

Nasıl pasif gelir oluşturabilirim?

Başka bir deyişle, önceden pasif gelir elde etmek için bir şeyler yapmalısınız ve daha sonra bu gelire yıllarca güvenebilirsiniz. Ya başlangıçta pasif gelir akışınızı oluşturmak için çok şey yapmanız gerekir ya da/ve bu geliri korumak için zamanınızın, çabanızın veya paranızın en azından bir kısmını düzenli olarak yatırmanız gerekir. Şimdi, aylık artık gelir elde etmek için internette karşılaşabileceğiniz 2022 için binlerce en iyi pasif gelir fikri var.

Pasif gelir sahibi ne demek?

Pasif gelir, minimum çaba gerektiren, otomatik olarak kazanılan gelirdir. Haliyle bu geliri elde eden kişi veya kişiler de pasif gelir sahipleri anlamına gelmektedir

Pasif Gelir Kaynakları

Hisse Senedi Yatırımı Yoluyla Pasif Gelir

Birçok kişiye hisse senedi ve tahvil sahibi olmak, en iyi pasif gelir fikirlerinden biri gibi görünmüyor. Ancak bu, bireysel emeklilik hesaplarının temelidir. Her ikisini de içeren hisse senetleri, tahviller ve yatırım fonları satın alıyorsunuz, böylece emeklilikte pasif gelirle yaşayabilirsiniz. Şirketler, işlerini finanse etmek için paraya ihtiyaç duyarlar, böylece bir halka arz yoluyla hisse senetlerini borç alarak veya paylaşarak kazanırlar. İlk halka arz (IPO), özel bir şirketin hisselerinin yeni bir hisse senedi ihracında halka arz sürecini ifade eder.

Bir şirketin hisse senetlerine yatırım yaparak “sahiplerinden” biri olursunuz. Piyasa düştüğünde, hisse senedi satın almak için en iyi zamandır. Agresif bir şekilde para biriktirir ve iyi değerde, temettü ödeyen hisse senetleri ararsanız, geleneksel emeklilik yaşından önce sağlam bir pasif gelir elde edebilirsiniz. Bir şirket çöktüğü için her şeyi kaybetme riskini azaltmak için varlıklarınızı çeşitlendirin.



Çevrimiçi Stok Fotoğrafları Satmak

Tonlarca fotoğraf çekmeyi seviyorsanız, stok fotoğraflar iyi bir pasif gelir kaynağı olabilir. Shutterstock gibi stok fotoğraf siteleri aracılığıyla çevrimiçi fotoğraf satmak için ödeme alabilirsiniz. Fotoğraflar, seyahat, yemek veya kapsamayı sevdiğiniz herhangi bir spor gibi herhangi bir nişten olabilir. Fotoğraflarınızı bağımsız bir fotoğrafçı olarak çeşitli stok fotoğraf sitelerinde satışa sunabilirsiniz.

Pasif Gelir Kaynakları

Binlerce iyi fotoğraf çekerseniz bunun oluşması zaman alabilir, ancak fotoğraf çekmeyi seviyorsanız tüm sürecin ve harcanan zamanın tadını çıkarırsınız. Ne de olsa finansal bağımsızlığın hedeflerinden biri, zamanınızı tüketmeyen bir servet inşa etmektir, böylece hayattan zevk alabilir ve yapmaktan hoşlandığınız şeyleri yapabilirsiniz. Bu harika bir pasif gelir fikri çünkü yine de yapmak istediğinizi yapmanız için size para ödüyor.

Pasif gelir için görüntülerinizi ve fotoğraflarınızı çevrimiçi satabileceğiniz en iyi stok fotoğraf sitelerinden bazıları burada. Bir hesap açabilir ve bu pasif gelir akışını oluşturmaya başlayabilirsiniz.

  • Depositphotos
  • Shutterstock
  • Pixabay
  • iStock Fotoğraf
  • Etsy
  • Getty Resimleri
  • Adobe Stock
  • Twenty20

Amazon

Amazon, kendileri için ekstra gelir elde etmek isteyenler için büyük bir pasif gelir kaynağı haline geldi. İnternette satacak bir şeyiniz varsa Amazon’un platformunu kullanabilirsiniz. Amazon çok büyük. ABD’deki en büyük üçüncü web sitesidir. Amazon ayrıca FBA olarak da bilinen “Amazon’dan Yerine Getirme” platformu gibi birkaç farklı gerçekleştirme stratejisi sunar.

Onun FBA programı sadece satmak için bir şey var ve sadece alıcılar bulmalıyız eBay, gibi. FBA kullanmanın en büyük yararı, hiçbir şey için endişelenmenize gerek olmamasıdır. Amazon, envanterinizi devasa depolarında saklar ve tüm toplama, paketleme ve nakliye işlemlerini yapar. Amazon, dünya çapında 150 milyon metrekareden fazla depolama alanı içeren 175’ten fazla sipariş karşılama merkezine sahiptir.

FBA ile eşyalarınızı bu raflarda saklayabilirsiniz. Ayrıca, Amazon’un birinci sınıf müşteri hizmetleri ve iadelerinin yanı sıra, işinizi hızlı bir şekilde ölçeklendirmenize yardımcı olan diğer avantajlar (otomatik Prime uygunluğu ve Ücretsiz Süper Tasarruflu Gönderim gibi) elde edersiniz. Diğer seçenek, satıcıların kendi siparişlerini yerine getirmelerini sağlar. Her yöntem kendi artıları ve eksileri ile birlikte gelir.

Amazon FBA aracılığıyla pasif gelir elde etmeye başlama adımları.

  1. Satmak için bazı benzersiz/karlı ürünler bulun.
  2. İyi talep gören ancak çevrimdışı perakende satış pazarlarında yaygın olarak bulunmayan bir şey.
  3. Bu ürünlerin tedarikçilerini bulun.
  4. Makul bir kar marjına sahip olmak için düşükten alıp yüksekten satmanız gerektiğini unutmayın.
  5. Bu ürünleri satıcı hesabınız üzerinden Amazon’da listeleyin ve fiyatları belirleyin.
  6. Amazon’daki diğer satıcılarla rekabet edebilmek için rekabetçi bir fiyatlandırma stratejiniz olması gerekir.
  7. Listeleme sayfasında doğru ürün başlıklarını ve açıklamalarını kullanın.
  8.  Müşterilerin ürünlerinizi bulmasına, sorularına yanıt bulmasına ve satın alma kararı vermesine en iyi neyin yardımcı olacağını düşünmeye çalışın.
  9. Tüm ürünleri tek seferde Amazon’a gönderin.
  10. Amazon, Amazon Lojistik (FBA) aracılığıyla ürünlerin paketlenmesi, etiketlenmesi ve nakliyesinden sorumludur.
  11. Amazon ödemeyi toplar, ücretlerini düşürür ve ardından size ayda iki kez para gönderir.

Amazonda satış yaparken dikkat edilmesi gerekenler

İşletmenizi kurduktan sonra Amazon, işinizi bir sonraki seviyeye taşımanıza yardımcı olacak araçlara sahiptir. Amazon’un reklamcılık çözümleri, ürünleri karşılaştırmaya yeni başlamış olmalarına veya satın almaya hazır olmalarına bakılmaksızın, müşterilere ulaşmanız ve onlarla etkileşim kurmanız için yeni yollar yaratır. Reklamlar, müşterilerin onları göreceği yerde gösterilir (arama sonuçlarının ilk sayfası veya ürün detay sayfaları gibi).

Lütfen satışların pasif olduğunu, işin olmadığını unutmayın. Amazon satıcısı olarak ilk 90 gününüzde denemeniz gereken birkaç şey var.

  • Seller Central’da hesabınızın sağlığına dikkat edin
  • Amazon Lojistik veya Satıcıdan Gönderim Prime’ı kullanın
  • Listelerinizin reklamını yapın veya fırsatlar ve kuponlar sunun
  • Marka Kaydı’na kaydolun ve gelişmiş marka içeriği oluşturun
  • Daha fazla ürün listeleyerek seçiminizi genişletin
  • Seller Central’da Fiyatlandırmayı Otomatikleştirme Aracını kullanın

Blogdan Para Kazanma

Blogdan para kazanma yoluyla elde edilen pasif gelir, birçok kişinin para için zaman alışverişini durdurmasına izin verdi. Örneğin, bir seyahat blogcusu olarak bir WordPress blogu kurabilir ve deneyimlerinizi okuyucularınızla paylaşabilirsiniz. Ne zaman yeni bir yere gitsen, orada gördüğün ve yaptığın tüm harika şeyleri yazabilirsin. Birkaç farklı şekilde para kazanabilirsiniz. Google Adsense gibi reklam programlarına başvurabilir ve sitenizin kenar çubuğuna kurabilirsiniz.

Arabanızı Kiralama

Araç sahiplerini araç kiralayanlarla temasa geçiren popüler araç kiralama uygulamalarında ikincil aracınızı kiralayarak pasif gelir elde edebilirsiniz. Aracınızın talebini artırmak için küçük bir indirim sunabilir ve zamanınız için daha fazla para kazanmanızı sağlamak için minimum kiralama günü belirleyebilirsiniz. Yani şu anda online olarak ekstra gelir elde etmenin en pasif yollarından biri bu, eğer arabanız varsa nakit olarak kiralayabilirsiniz.

Drop-Nakliye

E-ticaretin patlamasıyla birlikte, damla nakliye son derece ünlü hale geldi. Nasıl çalışır: Belirli üreticilerin ürünlerini sunan bir çevrimiçi mağaza oluşturursunuz. Bir kişi sitenizi ziyaret eder, bir ürün sipariş eder ve sisteminiz sipariş talebini o ürünün üreticisine gönderir.

Bu noktada üretici, siparişi doğrudan sitenizde siparişi veren kişiye göndererek siparişi tamamlar. Bu tür bir işle ilgili harika bir yön, sattığınız ürünleri stoklamak zorunda olmamanızdır – Sizin tarafınızdan herhangi bir envanter gerekmez. Müşteri ürün için ödeme yapar; komisyonları toplarsınız ve ürünlerin üreticisi veya satıcısı ürünleri depolar ve müşteriye gönderir.

Çevrimiçi Kurs Satışı

En iyi pasif gelir fikirlerinden biri, bu tür içeriğe ihtiyaç duyan bir kitleye kurslara veya rehberlere erişim satmaktır. Herhangi bir konuda uzmanlığınız varsa, bu sizin için en iyi pasif gelir kaynaklarından biri olabilir. Bu, önceden yapılacak çok iş olabilir, ancak bir e-kitap veya çevrimiçi bir kurs oluşturulduğunda ve pazarlandığında, size yıllarca pasif bir gelir akışı sağlayabilir.

Varyasyonları “Dört Saatlik Çalışma Haftası”na kadar uzanır. Ancak, bu pasif gelir oluşturma yöntemi yıllar içinde gelişmiştir. Çevrimiçi kurstan gelen para doğrudan size gelir ve bunu çevrimiçi öğrenme platformunda blogunuzu tanıtmak için kullanabilirsiniz.

İster ev dekoratörü, ister emlakçı, avukat veya müteahhit olun, mevcut işinizi çevrimiçi kurslarla tanıtabilirsiniz. Ayrıca, bir blog veya kitap gibi oluşturduğunuz diğer içerikleri tanıtmak için kursu kullanabilirsiniz. Veya onları yalnızca abonelik amaçlı bülteninize kaydolmaya teşvik edin.

Podcast

Küçük podcast’ler bile, reklamlar gibi çeşitli farklı gelir akışlarından para kazanabilir. Bir podcast, bir kullanıcının kolay dinleme için kişisel bir cihaza indirebileceği, sözlü dijital ses dosyalarının epizodik bir dizisidir. Podcasting, insanlar sizi izlemeyi seçene kadar para kazanmaz.

Dinleyicilerin değerinizin olduğuna karar vermesi zaman alır. Bu nedenle, bu hafta bir maaş çekine ihtiyacınız olduğu için bir podcast başlatmak istiyorsanız, gelir elde etmenin başka bir yolunu bulmalısınız. Ancak, podcast’lerinizi dinleyen binlerce abone yaptıysanız, bundan para kazanılabilir. Tıpkı bir blogda olduğu gibi, bağlı kuruluşlardan veya reklamcılardan veya ürün ve hizmetlerinizi satarak pasif gelir elde edebilirsiniz.

Örneğin, sponsorluklar alabilir ve her bölümde birkaç kez bir reklam ekleyebilirsiniz. Ayrıca, birçok podcast yayıncısının ve YouTuber’ın yararlandığı Audible gibi bağlı kuruluş programlarını da tercih edebilirsiniz. Size tanıtmanız için özel bir bağlı kuruluş bağlantısı verirler. Birisi bağlantınızı kullandığında, satış için kredi alırsınız ve 15 $ kazanırsınız. Bir podcast başlatmak için bütçenize göre en iyi podcasting kulaklıklarını satın aldığınızdan emin olun. Hem sesinizin hem de içeriğinizin kalitesi çok önemlidir.

E-Ticaret Fikirleri

E-ticaret fikirleri ile yurtdışından bir ürün alıp Türkiye’de satış yapabilir ya da Türkiye’den alıp yurtdışına satış yaparak döviz olarak kazanbilirsiniz. E-Ticaret fikirleri için blogumuzun girişimcilik sayfasını takip edebilirsiniz >> https://paraninnabzi.com/kategori/girisimcilik/

Airbnb

Airbnb ile ortak olabilir ve odanızı kiralayarak Airbnb ev sahibi olarak pasif gelir elde edebilirsiniz. Boş bir yatak odanız varsa, bir oda arkadaşı bulabilir veya AirBnB’de gezginler için yer listeleyebilirsiniz. Airbnb, yaşam alanından para kazanmak için pasif bir gelir yaratma sistemi sağlar. Airbnb, bir oda, bir daire veya bir evin tamamını kiralayarak pasif gelir elde etmeyi kolaylaştırır. Sistemleri, rezervasyonları ve ödemeleri hallederken, ev sahipleri geri kalan her şeyi halleder.

Gayrimenkul Yoluyla Pasif Gelir

Gayrimenkul sektöründe pasif gelir elde etmenin birçok yolu vardır. En yaygın yollardan biri kiralık mülkler oluşturmaktır. Kiralık mülk, ek gelir elde etmek için odaları veya tüm evi kiraladığınız mülktür. Bu, denemek isteyeceğiniz bir yatırım stratejisine benziyorsa, kiralık mülklerinizin karlılığını artırmanın yedi akıllı yolunu okuyun. Gayrimenkul yatırımı her zaman en azından biraz aktif bir girişim olduğundan, bu muhtemelen yarı pasif gelir kategorisine girer.

Bir uygulama oluşturun

Bir uygulama oluşturmak, bu ön yatırımı yapmanın ve ardından zaman içinde ödülü toplamanın bir yolu olabilir. Uygulamanız bir oyun veya mobil kullanıcıların yapılması zor olan bazı işlevleri gerçekleştirmesine yardımcı olan bir uygulama olabilir. Uygulamanız herkese açık olduğunda, kullanıcılar onu indirir ve gelir elde edebilirsiniz.

Fırsat: Kitlenizin ilgisini çekecek bir şey tasarlayabilirseniz, bir uygulamanın büyük bir avantajı vardır. Uygulamanızdan en iyi şekilde nasıl satış yapacağınızı düşünmeniz gerekir. Örneğin, uygulama içi reklamlar yayınlayabilir veya başka bir şekilde, kullanıcıların uygulamayı indirmek için cüzi bir ücret ödemesini sağlayabilirsiniz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BORSA Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?
BORSA Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
BORSA Tradingview Nedir Nasıl Kullanılır?
BORSA En Başarılı Borsa Kanalı
BORSA Harçlık Avans Nedir? Harçlık Avans Kullanımı
BORSA Birleşim Mühendislik BRLSM ile Halka Arz oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.