DOLAR

16,1311$% 1.27

EURO

17,2880% 1.43

STERLİN

20,1716£% 0.53

GRAM ALTIN

963,56%1,57

ÇEYREK ALTIN

1.569,00%1,02

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

473093฿%-2.32076

a

Psikolog Maaşları Psikologluk Hakkında Bilgiler

0

BEĞENDİM

Psikolog maaşlarına hemen geçmeden önce psikolog nedir sorusuna ve bunun gibi sorulara cevap vererek başlayalım. Psikolog nedir? Çeşitli terapiler uygulayarak hastaların psikolojik sorunlarını teşhis ve tedavi eden hekimlere psikolog denir. Psikologlar çalıştıkları kuruma göre psikoloji danışmanı, psikoterapi uzmanı ve klinik psikolog unvanlarını alır.

Psikolog Ne İş Yapar?

Psikolog ne iş yapar sorusunun cevabı ise psikoloji ve sosyal alanda yardıma ihtiyaç duyan bireylere danışmanlık hizmeti sunar. Anksiyete bozukluğu, stres ve paranoya gibi hastalıkların tedavisi için terapiler uygulamaktadır. Aile ve grup terapileri uygulayarak evli çiftlerin sorunlarını çözmelerinde yardımcı olur. Psikologların uyguladığı diğer terapi türleri ise şunlardır: Bilişsel analitik terapi, kişilerarası psikoterapi ve sistemik tedavi.

Psikolog Nasıl Olunur?

Psikolog nasıl olunur? Psikolog olabilmek için üniversitelerin Fen – Edebiyat fakültelerinde yer alan lisans programından mezun olmak gerekiyor. Psikoloji bölümünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi ile İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesinde okumak da mümkün olabiliyor. 4 yıllık eğitimin ardından zorunlu stajlarını tamamlayanlar psikoloji lisans diploması alır.

Diğer seçeneğimiz ise Klinik Psikoloji ve Uygulamalı Psikoloji bölümlerinde yüksek lisans yapabilmektir. Bu bölümler tezli ve tezsiz olarak ikiye ayrılıyor.

Tıp fakültesinde okuyanların dışında Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünden mezun olanlar da yüksek lisans programlarına başvurabilir.

Psikolog Maaşları Psikologluk Hakkında Bilgiler

Psikolog Olma Şartları Nelerdir?

Psikolog olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Bunun dışında her psikoloğun gözlem yapma ve duyguları çözümleme becerisi gelişmiş olmalıdır. Psikoloji alanındaki yeni yöntemleri takip etmeli ve bu yöntemleri meslek hayatında uygulamalıdır.

Psikoloğun Görevleri Nelerdir?

  1. Seans boyunca kişilerin dile getirdiği sorunları dinler ve notlar alır.
  2. Sorduğu sorularla hastasını yönlendirir.
  3. Uyguladığı dil ve konuşma terapileri ile konuşma güçlüğü çeken kişileri tedavi eder.
  4. Hasta bilgileri gizliliği kurallarına riayet eder ve terapi boyunca aldığı notları kimseyle paylaşmaz.
  5.  Psikologların ilaç yazma yetkisi yoktur. Bu nedenle, kendisine danışan kişileri gerekli durumlarda psikiyatristlere sevk eder.
  6.  Aileler için terapi yapar ve çiftlerin sorunlarına çözüm önerileri sunar.
  7. Sosyal fobilerin nedenlerini araştırır.
  8. Rehber öğretmenlik yaptığı okullarda öğrencilerin psikolojisini ve notlarını olumsuz etkileyen nedenleri tespit eder. Öğrenciler ile tek tek görüşerek onların sorunlarını ve gelecek hedeflerini dinler.
  9. Psikoloji alanındaki yeni uygulamaları öğrenmek için çeşitli seminerlere ve panellere katılır.
  10. Dikkat dağınıklığı ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için terapiler uygular.

Psikolog Maaşları Ne Kadar?

Psikolog maaşları aslında değişkenlik gösterebiliyor. Kamuda çalışan psikologların ortalama maaşı 4400 ile 5000 TL arasında farklılık gösteriyor. En düşük psikolog maaşı ise 3500 – 4000 TL’dir. Aylık kazancı en yüksek olan psikologlar ise kendi kliniklerinde ve özel hastanelerde çalışmaktadır. Bu kurumlarda çalışan psikologların maaşı 5000 ile 6000 TL arasında değişiyor.

Psikolog Maaşları

Kendi kliniğini açan psikolog ne kadar kazanır?

Kendi kliniğini açan psikolog ya da özel hastanelerde de ücretler tam ve yarı zamanlı olarak farklılaşmaktadır. 2 Gün çalışan bir uzman 1200 ile 2500 bandında değişen ücretler alabilmektedir. Psikiyatri hastanesi olarak hizmet veren kurumlarda Maaşlar 3500 ile 4500 civarında. Klinik psikolog olup polikliniklerde çalışan uzman klinik psikologlar 3500 + Prim sistemi ile ayda ortalama 6000 – 8000 bandında ücret alabilmektedir. Çalıştıkları süre: haftada 6 gün.

Psikiyatri dal merkezlerinde ise durum biraz daha farklı. 30 dk seanslar için 40 TL seans başı ödeme yapan kurumlar var. 60 Dk için 70 tl civarında ödeme yapan kurumlar var. Psikiyatri hekiminin gözetiminde psikoterapi hizmeti veren uzmanlara 3500 tl civarında maaş veren kurumlar var. Lokasyona, merkezin kurumsal kimliğine, psikoloğun mesleki yeterliliğine ve danışan yoğunluğuna bağlı ücretler değişebilmektedir.

Psikoloji mezunları devlette ne kadar maaş alır?

Psikolog maaşları devlette 2021 güncel zam oranları ile birlikte bekar ve çocuğu olmayan için net olarak 4.775,68 TL’dir. Eğer kişi evli ise, çocuk da varsa bu durumda hastane psikolog maaşı net 5200 TL civarında olacaktır.

Devlet hastanesi psikolog maaşları ne kadardır?

Psikolog adayları da devlet hastanesi ve özellerde çalışan psikologların ne kadar kazandığını araştırıyor. 2021 yılında devlet hastanesinde çalışan bir psikolog maaşı ortalama 5.000 TL’dir. Bu, bekar ve çocuksuz bir psikoloğun aldığı maaştır. Bu rakam, çeşitli kademe ve derecelere göre 7.500 TL’ye kadar çıkmaktadır.

Kanada Psikolog Maaşları Ne Kadardır

Kanada’da bir psikolog için ortalama yıllık maaş 71,450 $ civarındadır bu da aylık 5954 $ yapıyor. Yaklaşık olarak seans yaklaşık 37,12 $ olarak ücretlendirilir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
MESLEKLER Savcı Ne İş Yapar? Savcılık Mesleği
MESLEKLER Geleceğin Meslekleri ve Maaşları
MESLEKLER Psikolog Maaşları Psikologluk Hakkında Bilgiler
MESLEKLER Meslek Lisesinde Hangi Meslekler Var 2022
MESLEKLER Meslekler ve Maaşları 2022 Listesi
MESLEKLER Hostes Nasıl Olunur? 2022 Hostes Olma Şartları

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.