DOLAR

16,1333$% 1.28

EURO

17,3017% 1.51

STERLİN

20,3037£% 1.18

GRAM ALTIN

965,69%1,80

ÇEYREK ALTIN

1.567,00%1,02

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

474131฿%-2.33747

a
  • Dava Haber
  • İş Başvuruları
  • PTT Sınavı – PTT Personel Alımı 2022

PTT Sınavı – PTT Personel Alımı 2022

0

BEĞENDİM

PTT sınavı, PTT Personel Alımı 2022. Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde hizmet veren teşkilatlarda görevlendirilmek üzere yapılacak işçi alımı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. PTT A.Ş Müdürlükleri tarafından personel alımları belirlenen takvimlerde yapılmakta olup, bilinen en son personel alımı 3 yıl önce yılında gerçekleştirilmiş, bu tarihten sonra herhangi bir alım için duyuru yapılmamıştır.

2022 yılında içerisinde ise PTT işyerlerinde çalıştırılmak üzere 15 bin personel alımı gerçekleştireceği önümüzde ki yıla kadar da 55 bin personel alımı yapılacağı konusu gündeme geldi. PTT işyerlerine bu yıl ve 2023 yılında kadar 55 bin personel alımı hangi alanlarda yapılacak? 2022 PTT sınavı ne zaman? PTT personel alımı 2022 şartları nelerdir, alımlar ne zaman başlayacak? tüm merak edilen soruların yanıtlarını detaylandırdık.

PTT Sınavı Ne Zaman 2022?

Ptt sınavı ne zaman 2022 senesinde gerekli şartları, gereken yetkinlikler nelerdir hepsini bu makale içerisinde cevaplıyoruz. Açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara personel alımı yapan PTT şirketi, personel alacağı yönünde duyurularını Ptt.gov.tr adresi üzerinden sürdürmektedir. Aynı zamanda öğrenciler için staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

Ptt’de Nasıl Memur Olunur? 2022

Ptt’de memur ve personel olabilmek için süreç PTT Alım ilanlarını yayınlaması ile başlar. Yayınlanan ilanlarda Yönetim Kurulu tarafından belirlenen eğitim şartına ve bazı özel şartlara sahip olmak gereklidir. PTT’de gişe memuru olmak için Lise, önlisans ve lisans mezunları sınavlara katılarak iş başvurusunda bulunduktan sonra gerekli özel ve genel şartları sağlayarak ve sınavları geçerek PTT işyerlerinde memur olmak mümkündür. PTT işyerlerine gişe memur alım ilanına başvuruda bulunan adaylar personel alımı şartları sağlamaları durumunda PTT İşyerlerinde gişe memuru ve çeşitli kadrolara atanarak göreve başlayabilirler.

Memur olabilmek için duyurularda ve alım ilanlarında belirlenen illerde başvuru yapan adaylar için atanacak pozisyon için aynı zamanda herhangi bir sosyal güvenlik kurum ve kuruluşundan emekli olmamak şartının da sağlanması gerekiyor. Memur olmak için şartlar bununla bitmiyor.

PTT Girmek İçin Ne Gerekli?

PTT girmek için ne gerekli, PTT sınavına girmek için gerekli şartları aşağıda yer alıyor.PTT’nin kendi web sitesi üzerinden iş başvuru formunu doldurabilirler. Formu dolduran kişiler mülakatın ardından sözlü ve yazılı sınava tabi tutulabilir ve sınavların sonuçları göz önünde bulundurularak iş başvuruları onaylanabilir

PTT Sınavına Kimler Girebilir?

PTT sınavına 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar hariç olmak üzere Türk vatandaşı olan, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış şartlarını taşıyan kişiler ile kamu haklarından yasaklı bulunmayan ve PTT Personel Alımı Şartlarını taşıyan adaylar girebilir.

NOT: Bu yıl ki olası alımlara 15/08/1986 tarihinden sonra doğanlar sınavlara müracaat edebilecektir.

PTT Personel Alımı Şartları Nelerdir? 2022

2022 yılında PTT memur ve personel alımı şartları aşağıdaki gibidir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
  • Erkek adaylar için 22-32 yaş, 1,73 boya,
  • Bayan adaylar için 18-27 yaş ve 1,64 boya sahip olması,
  • Erkek adayların askerlik hizmetlerini tamamlamış olması,
  • Kamu Personeli Seçme Sınavı’ndan kurum tarafından istenen puanı almış olmak,
  • Adayların herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması,
  • Görev yapmalarına engel teşkil edecek herhangi bir fiziki ya da zihinsel engeli bulunmamak,
  • Gerekli mezuniyet şartlarına sahip olmak,
  • Taksirli suçlar hariç olmak üzer, 6 aydan daha fazla hapis cezası açmamak, affa dahi uğrasa devlete ya da anayasal, bütünlüğe karşı suç işlememiş olmak,
  • Erkek adayların askerlik ile ilişiklerinin bulunmaması,
  • Herhangi bir madde kaçakçılığından dolayı hüküm giymemiş olmak gerekmektedir.

Personel alımı açık olan kadrolara göre farklı şartlar da bulunuyor. Bu şartlar PTT Müdürlüklerinde yayınlanan ilanlara göre değişmektedir.

PTT personel alım başvurularında, Yukarıdaki şartları sağlayan adaylar, kurumların uygulayacağı sınav ve mülakatlara katılmaları ve başarı elde etmeleri halinde kadroya alınırlar.

2023 yılına kadar 55 bin personel alımının tamamlanacağını belirtilmişti. Personel alımlarının devamı bu yıl gerçekleşecek, fakat kadro sayısı, personel alım zamanı ve 2022 şartlarına yönelik henüz bir resmi açıklama yapılmadı.

Ptt personel alımı ne zaman yapılacak?

PTT Personel alımları ile ilgili henüz yeni bir duyuru yayınlamadı.

PTT Personel Alımı 2022 Başvuruları Ne Zaman?

2022 yılı Nisan ayı için şimdilik herhangi bir personel alım ilanı yayınlanmamıştır. En geç yıl sonuna kadar yeni personel alım ilanlarının yayınlanması beklenmektedir.

PTT iş başvurusunda bulunmak isteyenler ve iş ilanlarını kaçırmak istemeyenler PTT resmi web sitesi üzerinden insan kaynakları bölümünde yer alan açık iş ilanları düzenli olarak takip etmesi gerekiyor.

Aynı zamanda her yıl PTT resmi web sitesi üzerinden yada konu ile ilgili farklı sitelerde alım yapılacak personel sayısı ile vatandaşlar bilgilendirilir.

PTT Başvurularında Yapılması Gerekenler:

  • Sınava katılım sağlamak için Ziraat Bankası yada PTT web sitesi üzerinden belirtilen tutarları yatırmanız gerekmektedir.

https://www.pttteknoloji.com.tr/insan-kaynaklari/ linkinden Genel Başvuru alınmaktadır. Yeni pozisyonlar açıldığında bu sayfadan yukarıda sıraladığımız adımlar ile PTT personel alımı başvurusunu ilgili linkten yapabilirsiniz.

PTT Sınavı – PTT Personel Alımı 2022

Başvuru sırasında adaylar seçecekleri alana göre tek bir seçim yapacak ve kazandıkları puanlara göre değerlendirilecektir.

PTT İş Başvurusu Nasıl Yapılır? 2022

PTT iş başvurusu 2022 yılından nasıl yapacağınıza dair açıklamalar aşağıdadır. KPSS puanlarının açıklanmasının ardından ön lisans ve lisans KPSS puanlarıyla PTT’ye personel olarak atanmak istiyor. PTT iş başvurusu nasıl yapılır araştıran adaylara, talep edilen şartları ve PTT’nin uygulayacağı sözlü ya da yazılı sınavlardan başarı sağlanması durumunda işe alım için başvuru gerçekleştirilebilir. PTT personel alım tarihi için henüz güncel bir duyuru paylaşmadı.

PTT iş başvurusu nasıl yapılıyor merak eden adaylar aşağıdaki detayları inceleyebilir;

  • PTT iş başvurusu için ilk adım PTT’nin resmi internet sitesi üzerinden başvuru alanlarının seçilmesi,
  • Başvuru sonrasında adaylar KPSS puanlarına göre ve seçtikleri alana göre değerlendirilecek,
  • PTT personel alımı sınavlarına katılım şartını sağlayan adaylar, sınav katılım parasını Ziraat Bankası veya PTT web sitesi üzerinden yatırabilirler.

PTT Yazılı Sınavda Neler Soruluyor?

PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda, PTT sınavında çıkacak konulara yer verdi. Yapılan açıklamaya göre PTT yazılı sınavlarında çıkan konular şu şekilde;

  • Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
  • Sözel Akıl Yürütme
  • Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi
  • Türkiye Coğrafyası
  • Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular
  • Ölçme becerisi

PTT Personel Alımı 2022 Başvuru Formu Doldur

PTT personel alımı başvurusu için iş ilanı yayınlandığında başvuru formu PTT kurumunun internet sitesinden yayınlanır. Başvuru formunu dolduran kişiler, sözlü ve yazılı sınava girmeye hak kazanırlar. PTT personel alımı sınavlarında başarılı olanlar ise işe alınırlar.

PTT Personel Alımı Başvuru Tarihi 2022

Nisan ayı için PTT personel alımı adına herhangi bir ilan yayınlanmadığı için başvuru formunu yayınlayamıyoruz. Ancak Başvurular başladığında içeriğimizde PTT iş başvuru formunu görebilirsiniz.

Henüz PTT alım ilanı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken: PTT 2022 personel alımına ilişkin son dakika ilanın yayınlanması ile birlikte tüm detaylara devletdestekli.com ulaşabilirsiniz.

PTT Personel Alımı ve İş İlanları

PTT Şubelerinde açık olan tüm pozisyonlar ve gerek görülen tüm departmanlara alınacak personeller için PTT iş alımları ilanları Ptt.gov.tr üzerinden ”DUYURULAR” sayfasında yayımlanarak vatandaşlara duyurulmaktadır.

Öğrencilere de staj imkanı sunan PTT kargo son duyurularına göre Staj Seferberliği Projesi ile kariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden staj başvurularını da kabul etmektedir.

PTT personel alımı dışında hemen hemen aynı şartlara sahip olan bankacılık personel alımlarını da düşünebilirsiniz. Banka sınavları ve personel alımı hakkında bilgi alabilirsiniz.

PTT Personel Alımı KPSS Taban Puanı Kaç Olacak?

PTT’de işe girişlerde KPSS puanına göre alım yapılacak. PTT’de işe alım için KPSS puanı kaç olmalı araştıran adaylara, henüz net bir açıklama yapılamadığını, açıklama geldiğinde PTT Personel Alımı KPSS Taban Puanı Kaç Olacağı konusunu devletdestekli.com haberlerimizde yer vereceğiz.

PTT’de çalışmak için hangi bölüm okunmalı?
PTT şubelerinde personel olarak çalışmak isteyenlerin bankacılık ve sigortacılık, gümrük işletme, lojistik yönetimi ile grafik, grafik sanatlar bölümü, matematik, endüstri mühendisliği veya endüstri sistemleri mühendisliği, mimarlık gibi bölümlerinden mezun olması gerekmektedir.

PTT ataması kaç puan?

2022 yılı için PTT atama puanı henüz net olarak belirlenmemiştir. Geçmiş yıllarda 60 ve üzeri ptt ataması kpss puanı istenmiştir.

PTT gişe memuru nasıl olunur?

PTT’de gişe memuru olmak için lise, önlisans, lisans mezunu olmak gerekmektedir. Yani lise mezunları da gişe memurluğu görevine başvuru yapabilirler. Gerekli şartların sağlanması halinde PTT gişe memurluğu yapabilirler.

PTT Yazılı Sınav Soruları Nelerdir?

2022 yılında yapılması düşünülen PTT Genel Müdürlüğünün sınav kılavuzunda, PTT sınavında PTT yazılı sınavlarında çıkan konular aşağıdaki gibidir:

  • Türkçe Paragraf, Dil Bilgisi ve Yazım Kuralları
  • Sözel Akıl Yürütme
  • Sayısal ve Mantıksal Akıl Yürütme
  • Temel Yurttaşlık Bilgisi
  • Türkiye Coğrafyası
  • Genel Kültürel ve Güncel Sosyo Ekonomik konular
  • Ölçme becerisi

PTT Hangi Bölümlere Personel Alacak?

2022 yılında PTT işyerlerine alınacak ve başvuru yapılacak pozisyonlar aşağıdaki gibidir:

  • Avukat pozisyonu,
  • Mimar pozisyonu,
  • Mühendis pozisyonu,
  • PTT Uzman Yardımcısı pozisyonu,
  • PTT Uzman Yardımcısı (Hukuk) pozisyonu,
  • PTT Uzman Yardımcısı (Mütercim-Tercümanlık) pozisyonu,
  • PTT Uzman Yardımcısı (Endüstri Mühendisi) pozisyonu,
  • Tekniker pozisyonu,
  • Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık) pozisyonu
  • Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık) pozisyonu,
  • Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama) pozisyonu,
  • Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik) pozisyonu,
  • Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) pozisyonu,
  • Gişe ve Büro Görevlisi pozisyonu,
  • Postacı pozisyonu,
  • Postacı (PTT’de Çalışan Firma Elemanı) pozisyonuna başvuru yapılacaktır.

Adaylar: Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl’e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl’e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet (mernis) şartı aranmayacaktır.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI

PTT Personel alımı şartları 2022, PTT’de işe alınacaklarda aranılacak genel şartlar şu şekilde sıralanmıştır:

  • a) 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci
    maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde
    istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
  • b) On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının
    birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
  • c) Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
  • ç) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde
    belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay
    veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin
    güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı
    suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni
    kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma,
    edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini
    aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel
    istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel
    saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç
    işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.
  • d) Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı
    tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış
    olduğunu belgelendirmiş olmak.
  • e) Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya
    askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş
    olmak.
  • f) Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak
    kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek
    akıl hastalığı bulunmamak.
  • g) Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü
    bulunmamak.
  • ğ) Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim
    şartını haiz olmak.
  • h) Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.
  • ı) Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile
    işten çıkarılmış olmamak.
  • i) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış
    olmak.
  • j) KPSS’den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak.
  • (2) PTT’de iş gücü hizmet alımı suretiyle görev yapan yüklenici firma
    elemanlarının PTT’nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak sınavlarına
    girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma
    değişimi hariç duyuruda belirtilen süre kadar aralıksız olarak görev yapıyor
    olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz
    altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış
    olmak olarak uygulanır.
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
Girişimcilik Trendyol İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır? Trendyol Fenomen
İş Başvuruları TrendyolGo Kurye Başvurusu Nasıl Yapılır?
İş Başvuruları Hepsijet Araçlı Kurye Olma
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
İŞ BAŞVURULARI PTT Sınavı – PTT Personel Alımı 2022
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
GIRIŞIMCILIK Trendyol İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır? Trendyol Fenomen
İŞ BAŞVURULARI TrendyolGo Kurye Başvurusu Nasıl Yapılır?
İŞ BAŞVURULARI Hepsijet Araçlı Kurye Olma

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

  • 1 Trendyol İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır? Trendyol Fenomen 359 kez okundu
  • 2 HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu 199 kez okundu
  • 3 PTT Sınavı – PTT Personel Alımı 2022 87 kez okundu
  • 4 TrendyolGo Kurye Başvurusu Nasıl Yapılır? 51 kez okundu
  • 5 Hepsijet Araçlı Kurye Olma 31 kez okundu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.