DOLAR

17,3044$% 0.45

EURO

17,7199% 0.9

STERLİN

20,8203£% 1.34

GRAM ALTIN

969,57%0,73

ÇEYREK ALTIN

1.599,00%0,00

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355130฿%2.10885

a

Satoshi Nakamoto Kimdir?

0

BEĞENDİM

Satoshi Nakamoto Kimdir? Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu bilmiyor olsak da, ne yaptığını biliyoruz. Nakamoto, Kasım 2008’de Kriptografi Posta Listesi aracılığıyla bir makale yayınlayan Bitcoin protokolünün mucidiydi. Satoshi Nakamoto’nun çok ayrıntılı olmasa da bir Vikipedi sayfasında da yer almaktadır.

Nakamoto daha sonra 2009 yılında Bitcoin yazılım istemcisinin ilk sürümünü yayınladı ve sonunda topluluktan 2010’un sonuna doğru kaybolmaya başlayana kadar e-posta listeleri aracılığıyla projeye başkalarıyla birlikte katıldı. Nakamoto, açık kaynak ekibindeki insanlarla çalıştı, ancak kendisi hakkında kişisel hiçbir şey açıklamamaya özen gösterdi ve ondan en son haber, “başka şeylere geçtiğini” söylediği 2011 baharındaydı.

Satoshi Nakamoto Japon muydu?

“Satoshi”, “net düşünme, çabuk zekalı; bilge. ” “Naka”, “orta, içeriden veya ilişki” anlamına gelebilir. “Moto”, “başlangıç” veya “temel” anlamına gelebilir. Bunların hepsi, akıllı bir algoritma tasarlayarak bir hareket kuran kişi için geçerli olacaktır. Elbette sorun, her kelimenin birden fazla olası anlamı olmasıdır.

Nakamoto’nun Japon olup olmadığını kesin olarak bilemeyiz. Aslında, onun aslında bir “erkek” olduğunu varsaymak küstahça. “Satoshi Nakamoto”nun takma ad olabileceği gerçeğine izin verirsek, “o” bir “kadın” veya hatta “onlar” olabilirdi.

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto Kimdir?

Satoshi Nakamoto’nun kim olduğunu bilen var mı?

Hayır, ancak insanların tahmin ederken kullandıkları dedektiflik teknikleri bazen cevaptan daha ilgi çekicidir. New York’lu Joshua Davis , Satoshi Nakamoto’nun Dublin Trinity College’da yüksek lisans kriptografi öğrencisi olan Michael Clear olduğuna inanıyordu .

Bu sonuca, Nakamoto’nun çevrimiçi yazılarının 80.000 kelimesini analiz ederek ve dilbilimsel ipuçlarını arayarak ulaştı. Ayrıca Finlandiyalı ekonomik sosyolog ve eski oyun geliştiricisi Vili Lehdonvirta’dan da şüpheleniyordu.

Her ikisi de bitcoin’in mucidi olduklarını reddetti. Michael Clear, 2013 Web Zirvesi’nde Satoshi olduğunu açıkça reddetti.

Peki Satoshi Nakamoto hakkında ne biliyoruz?

Bitcoin’in geliştirilmesinde erken bir aşamada kendisiyle ilgilenen insanlarla yapılan röportajlara dayanarak bildiğimiz bir şey , sistemi çok kapsamlı bir şekilde düşündüğüdür.



Çekirdek geliştirici Jeff Garzik’e göre kodlaması geleneksel değildi, çünkü klasik bir yazılım mühendisinden bekleyeceğiniz aynı titiz testleri uygulamadı.

Satoshi Nakamoto Serveti

Bitcoin ve kriptografi konusunda bir otorite olan Sergio Lerner tarafından yapılan bir analiz , Nakamoto’nun bitcoin ağındaki ilk blokların çoğunu çıkardığını ve yaklaşık 1 milyon harcanmamış bitcoin’den oluşan bir servet biriktirdiğini gösteriyor. Bu istif 23 Kasım 2020 itibariyle 18,4 milyar ABD doları değerinde olacak.

Satoshi Nakamoto şu anda ne yapıyor?

Nakamoto’nun neyin peşinde olduğunu kimse bilmiyor, ancak 23 Nisan 2011 tarihli bir yazılım geliştiricisine gönderdiği son e-postalardan biri, “Başka şeylere geçtim. Gavin ve herkesle emin ellerde. “

Satoshi Nakamoto hükümet için mi çalıştı?

Elbette söylentiler var. İnsanlar onun adını “merkezi zeka” olarak yorumladılar, ancak insanlar görmek istedikleri her şeyi görecekler. Komplo teorilerinin doğası budur.

Açıkça sorulması gereken soru, neden üç harfli ajanslardan birinin daha sonra anonim bir ticaret mekanizması olarak kullanılacak bir kripto para birimi oluşturmakla ilgileneceği ve hem senatörlerin hem de FBI’ın potansiyel terörizm ve diğer suç girişimleri konusunda ellerini sıkmasına neden olacağı olacaktır. Komplo teorisyenlerinin de bu konuda görüşleri olduğuna şüphe yok.

Belki de önemi yoktur. Çekirdek geliştirici Jeff Garzik, kısaca şöyle ifade ediyor: “Satoshi, kim olduğunu bilmeniz ve kim olduğuna güvenmeniz ya da bilgisini önemsemeniz gerekmemesi için açık kaynaklı bir sistem yayınladı” diye belirtiyor. Açık kaynak kodu, sırların gizlenmesini imkansız kılar. “Kaynak kodu kendi adına konuştu.”

Dahası, bir takma ad kullanmanın akıllıca olduğunu, çünkü insanları teknolojinin arkasındaki kişiliğe değil, teknolojinin kendisine odaklanmaya zorladığını savunuyor. Günün sonunda Bitcoin artık Satoshi Nakamoto’dan çok daha büyük.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Kripto Binanceden Para Çekme? Nasıl Para Çekerim?
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
KRIPTO Holo Yorum, Grafik ve Fiyatlar
KRIPTO Binance Para Yatırma
KRIPTO Binanceden Para Çekme? Nasıl Para Çekerim?
KRIPTO Satoshi Nakamoto Kimdir?

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.