DOLAR

17,2791$% 0.32

EURO

17,6628% 0.56

STERLİN

20,7849£% 1.14

GRAM ALTIN

967,89%0,56

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,31

TAM ALTIN

15.670,16%-0,84

BİTCOİN

354116฿%2.11452

a

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Kapsamları

0

BEĞENDİM

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası, devlet destekli bir sigorta çeşididir. SGK’nın karşılamadığı ya da ücret limitlerini aşan tedavi giderlerini karşılamak amacıyla düzenlemeye konmuştur. Tamamlayıcı sağlık sigortası (TSS) ile SGK anlaşması olan özel sağlık kuruluşlarındaki tedavi masraflarınızın sigorta şirketi tarafından karşılanması, size yansıtılmaması amaçlanır.

Yani herhangi bir sigorta şirketinden tamamlayıcı sağlık sigortası ürünü aldıysanız SGK ile anlaşması olan hastanelerde tedavi olur, yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız ve SGK’nın karşılamadığı miktarı sigorta şirketiniz sizin yerinize öder.

Sağlık Raporu Nereden Alınır? Alabileceğiniz yerler hakkında bilgiler!

Tamamlayıcı Sağlık Sigortasının Avantajları Neler?

  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası özel sigorta yaptıracak durumunuz yoksa daha uygun fiyata yüksek kalitede sağlık hizmeti alırsınız.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası özellikle ciddi sağlık sorunlarında bozulan moralinize ilaç gibi gelir; çünkü büyük masrafları ödemek zorunda kalmazsınız.
  • Tamamlayıcı Sağlık Sigortası özel sağlık sigortasında olduğu gibi işverenseniz gelir vergisi indiriminden faydalanabilirsiniz.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Neleri Karşılar?

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası yatarak tedavi teminatı ve ayakta tedavi teminatından oluşur. Ayrıca bir kaza veya hastalık durumunda özel hastanelerin acil servislerinde tamamlayıcı sağlık sigortanızdan hemen destek alabilirsiniz.

Siz sadece gittiğiniz özel hastaneye, 15 TL’lik katılım payı ücreti ödersiniz. Geriye kalan tüm masrafları sigorta şirketiniz %100 karşılar.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası

Yatarak Tedavi Teminatı Nedir?

24 saatten az olmamak şartı ile hastanede yatmayı gerektiren durumlarda, yatış ve tedavi masrafları ile birlikte acil durumlardaki harcamaları kapsayan teminattır.

Tamamlayıcı sağlık sigortası ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon, evde bakım, tıbbi malzeme, suni uzuv ve ambulans gibi  ihtiyaç duyabileceğiniz tüm sağlık hizmetlerini teminat kapsamına almaktadır.

Yatarak Tedavi Teminatı Limitleri Nedir?

Sigorta şirketi bazında; ambulans, ameliyat, ameliyat öncesi ve sonrası tetkik, yoğun bakım, kemoterapi, radyoterapi, diyaliz ve tıbbi gözlem masrafları limitsizdir.  

Ancak evde bakım, suni uzuv, tıbbi malzeme, fizik tedavi ve rehabilitasyon masrafları sigorta şirketi tarafından limitli karşılanır.

Evde Bakım Teminatı

Hastanedeki tedavi süreci tamamlandıktan sonra doktorunuzun gerekli görmesi durumunda, sigorta şirketinin onayı ile sizin için bir sağlık personeli görevlendirilir ve evde bakım hizmeti sunularak tedavi süreciniz tamamlanır.

Suni Uzuv Teminatı

Sigortalı olduğunuz süre içinde meydana gelen bir kaza veya hastalık sonucu kaybolan uzvu yerine koyma amacıyla takılan protezler ile bu protezlerin bakımları yatarak tedavi teminatı kapsamında değerlendirilir.

Tıbbi Malzeme Teminatı

Kaza veya hastalık sonucu uygulanan tedavinin bir parçası olarak, vücuda dışarıdan destek olacak şekilde ve sadece tıbbi amaçlarla kullanılan, taşınabilir, kişiye özel atel, elastik bandaj, ortopedik bot, tabanlık, korse, boyunluk, dizlik, bileklik, dirseklik, kol askısı, oturma simidi, rom walker, walker, koltuk değneği, alçı terliği, ürostomi torbası, kolostomi torbasından ibaret tıbbi malzemeler ile yanık veya yara tedavisinde kullanılan örtücü malzemeler bu teminat kapsamında karşılanır.

* Yukarıda bahsettiğimiz yatarak gerçekleşen tüm tedavi masrafları sigorta şirketi tarafından %100 karşılanır.

Yatarak Tedavi Teminatı Nasıl Kullanılır?

Yatarak tedavi teminatı, poliçe başlangıç tarihinden 3 ay sonra aktifleşir. 3 aydan önce yatarak tedavi olmanız durumunda sigorta şirketi hiçbir masrafınızı karşılamaz.

Ancak acil bir durum veya kaza sonucu yaralanmanız durumunda, kırmızı alandan hastaneye giriş yaparsanız bekleme süresi önemini yitirir ve sigorta şirketi masraflarınızın tamamını karşılar.

Son olarak dikkat etmeniz gereken nokta; planlı ameliyatlarda hastaneye yatmadan en az 3 gün önce sigorta şirketine hasar talebinizi iletmelisiniz. Sigorta şirketi provizyon onayı verdikten sonra hiçbir ücret ödemeden ameliyat olabilirsiniz.

Ayakta Tedavi Teminatı Nedir?

24 saati aşmayan ve hastanede yatmanızı gerektirmeyen durumlarda kullanılan teminattır. Doktor muayenesi, röntgen, mr, endoskopi, laboratuvar tetkikleri ve ileri tanı yöntemlerine ait giderler ayakta tedavi kapsamında karşılanır.

Ayakta Tedavi Teminatı Limitleri Nedir?

Tamamlayıcı sağlık sigortası ayakta tedavi, limitli bir teminattır. Sigorta şirketine göre değişiklik gösteren ayakta tedavi limiti; yıllık 6, 8 veya 10 adet doktor muayenesinden oluşur. Her bir muayene aynı zamanda tüm tanı işlemlerini, tahlilleri ve tetkikleri de kapsar.

Tamamlayıcı sigorta hangi hastanelerde geçerli?

Genel olarak tamamlayıcı sağlık sigortası geçen hastaneler; Medical Park, Medicana, Medipol ve Kolan Hastaneleri diyebiliriz.
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
SIGORTA Trafik Kazası Sonrası Yapılması Gerekenler Nelerdir?
SIGORTA Sigorta Çeşitleri, Zorunlu Sigorta Çeşitleri
SIGORTA Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir? Kapsamları
SIGORTA Türkiye Sigorta Anlaşmalı Servisler

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.