DOLAR

17,2791$% 0.32

EURO

17,6628% 0.56

STERLİN

20,7849£% 1.14

GRAM ALTIN

967,89%0,56

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,31

TAM ALTIN

15.670,16%-0,84

BİTCOİN

354116฿%2.11452

a

Vedop Sorgulama Nasıl Yapılır?

0

BEĞENDİM

Vedop sorgulama nasıl yapılır Vedop sistemini kullanarak bilgisayar ortamında beyannameler görüntülenebilir. Teknolojinin hayatımıza girmesinden beri çok önemli gelişmeler kayda geçildi.  İnternetin hayatımızda yer edindiğinden beridir devletimiz de pek çok kalemde vatandaşın rahat edebilmesi için sistemler geliştiriyor. Bunlar arasında da en çok kullanılan

  • UYAP ( Ulusal Yargı Ağı Projesi )
  • MERSİS ( Merkezi Sicil Kayıt Sistemi )
  • MERNİS ( Merkezi Nüfus Kayıt Sistemi )
  • POL – NET, GBT, VEDOP ( Vergi Dairesi Otomasyon Projesi )

Bu konumuz üzerinden sizler için beyanname sorgulama VEDOP ile nasıl yapılır konusunu ele alacağız.

Vedop Sorgulama

Vedop Sorgulama Yeni

VEDOP yani Vergi Dairesi Otomasyon Projesi, vergi dairesine giderek vakit kaybını önlüyor ve online işlemlerden Vedop ile beyanname sorgulaması yapılabiliyor. Vedop’tan beyanname görüntüleyebilmek için de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı resmi sitesi www.gtb.gov.tr üzerinden, yada direk olarak aşağıda yer alan adresten sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı sitesinden Vedop Sorgulaması yapmak için tıklayınız.

Vedop Sorgulama Nasıl Yapılır?

Vedop sorgualama yapmak için siteye girdiğinizde karşınıza çıkan ekranda Beyanname sorgulama, Azo Durumu, Çıktı seri no gibi seçeneklerin yanı sıra Beyanname, ETGB, Beyanname durumu, Azo durumu, Çıktı Seri No, TRT Bandrol Durumu, ETGB Kapanma tarihi gibi seçenekler vardır. Bunlar yapılacak işleme göre seçildikten sonra Beyanname Numarası yazan bölüme ilgili beyannamenin numarasını yazarak Sorgula dedikten sonra, Şekil doğrula bölümünü doğru şekilde tamamlamalısınız. Sitede yer alan AZO DURUMU kısmı; beyannamenizin AZO sistemine aktarıldığı veya aktarılmadığını belirtiyor. Beyannamelerin belirli tarihler arasında verilmesi gerektiğinden dolayı VEDOP sistemine girerek beyannamenin kayıtta olup olmadığı öğrenilebilir.

Beyanname nedir?

Beyanname gerçek ve tüzel kişilerin devlet üzerinden bir konuda yapılan bildirimler olarak açıklanabilir. Ama bu da daha çok vergi sistemleri üzerinde kullanılmakta ve vergi beyannamesi olarak isimlendirilmektedir. VEDOP (Vergi Dairesi Otomasyon Sistemi) Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı ortak çalışmaları sonucunda ortaya çıkarılmıştır. Sistemin geliştirilmesi ve vatandaşların daha kullanışlı bir yapıya kavuşması adına çalışmalar devam etmektedir. Günümüzde istenilen rakamlarla kullanılmayan bu sistemin, önümüzdeki günlerde daha da kullanışlı bir yapıya kavuşacağını da beklemekteyiz.

İskonto nasıl hesaplanır? Detaylı iskonto hesaplama nasıl yapılır?

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNCEL Sigara Fiyatları – 2022 TR
HABER Meslek Hastalığı Nedir? Maaşı ve Detayları
HABER 2021 Muhasebe Ücretleri
HABER KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman? Bütün Detaylar
HABER Bundle Nedir? Bundle News Kimin? Paranın Nabzı Bundle App’te
HABER Araba Sahibi Olmak İçin En Ucuz ve En Pahalı Ülkeler

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.