DOLAR

17,2793$% 0.35

EURO

17,6742% 0.64

STERLİN

20,8030£% 1.25

GRAM ALTIN

967,63%0,53

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,37

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354800฿%2.07535

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • Yazılım Mühendisliği nedir? Temel Bilgiler

Yazılım Mühendisliği nedir? Temel Bilgiler

0

BEĞENDİM

Yazılım mühendisliği, bilgisayar sistemleri yazılım ve uygulama yazılımlarının geliştirilmesini ve oluşturulmasını içeren bir bilgisayar bilimi dalıdır, yazılım mühendisi ise yazılım mühendisliği yapan kimseye denir. Bilgisayar sistemleri yazılımı, bilgi işlem yardımcı programları ve işletim sistemlerini içeren programlardan oluşur. Uygulama yazılımı, web tarayıcıları, veritabanı programları vb. İçeren kullanıcı odaklı programlardan oluşur.

Mobil teknolojiye artan bağımlılık, risk sermayesi destekli girişimler, teknolojinin artan karmaşıklığı ve gelişmekte olan endüstriler nedeniyle şu anda yazılım mühendisliğine yapılan çok fazla yatırım var. Yetenekli ve kalifiye yazılım mühendislerine olan talebin sonu gelmiyor gibi görünüyor. Bu talep, değişen ekonomik ortamla güçlendirilir ve teknoloji çözümlerine duyulan ihtiyaçla beslenir. Dünya genelinde artık internete bağlı olan ve veri toplayan ve paylaşan milyarlarca fiziksel cihazla, tüm endüstriler hızla teknoloji odaklı endüstriler haline geliyor.

Yazılım Mühendisliği Nedir?

Yazılım mühendisi , programlama dilleri, yazılım geliştirme ve bilgisayar işletim sistemleri hakkında kapsamlı bilgiye sahiptir ve mühendislik ilkelerini yazılım oluşturmaya uygularlar. Bu mühendislik ilkelerini, ihtiyaç analizinden yazılım sürecine kadar geliştirme sürecinin her aşamasına uygulayarak, bireysel müşteriler için özelleştirilmiş sistemler oluşturabilirler. Bir inşaat mühendisinin bir köprünün sağlam bir temele sahip olduğundan emin olması gibi, bir yazılım mühendisi de gereksinimleri kapsamlı bir şekilde incelemeye başlayacak ve geliştirme süreci boyunca sistematik bir şekilde çalışacaktır.

Yazılım Mühendisi Nedir?

Yazılım mühendisleri çok aranıyor. Yüksek talep gören alanlarda yaşayan geliştiriciler, genellikle işe alım uzmanlarından ve baş avcılardan ayda birçok soru alır. Bir yazılım mühendisi, bilgisayar yazılımı tasarlamak ve geliştirmek için matematiksel analizi ve bilgisayar biliminin ilkelerini uygular.

İşletim sistemleri, bilgisayar oyunları, ara katman yazılımları, iş uygulamaları ve ağ kontrol sistemleri gibi bir yazılım mühendisinin geliştirebileceği birçok yazılım türü vardır. Teknolojideki değişiklikler ve yeni uzmanlık alanları, bu mesleğin hızlı bir şekilde gelişmesini sürdürmektedir.

Yazılım Mühendisi Ne İş Yapar?

Bir müşteri ile çalışırken, bir yazılım mühendisi tipik olarak müşterinin ihtiyaçlarını analiz edecek, ardından bu ihtiyaçları karşılamak için bilgisayar yazılımını tasarlayacak, test edecek ve geliştirecektir. Bilgi işlem sistemlerinde, yazılım yapısında ve mevcut donanımın sınırlamalarını tanımada uzmandırlar. Süreç karmaşık ve karmaşıktır, bu nedenle diyagramların, akış şemalarının kullanılması ve bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyen algoritmaların oluşturulması yaratılır. Bu talimatları bir bilgisayar diline dönüştürmek (kodlama / programlama) genellikle bir bilgisayar programcısının sorumluluğundadır.

Dünyanın Zenginleri Hangi Sektörde?

Yazılım mühendisleri ayrıca kişilerarası becerilere sahip olmalı ve son ürüne kadar yazılımı eğitmek, test etmek ve hatalarını ayıklamak için kullanıcılarla etkili bir şekilde iletişim kurabilmelidir. Genellikle yazılım planlamasının ilk aşamalarından test, geliştirme, eğitim ve destek aşamalarına kadar dahil olurlar.



Yazılım Mezunları Ne İş Yapar?

Yazılım mezunları, çalıştıkları şirketler için yazılım ve program oluşturmak, yazılım kalite kontrolü ve denetlemesi yapmak, güvenlik açıklarını kontrol etmek, yazılım ekibi yöneticiliği yapmak gibi birçok farklı  üzerinde çalışabilirler.

Yazılım Mühendisliği

Yazılım mühendisleri iki kategoriye ayrılabilir:

Uygulama Mühendisleri

Uygulama mühendisleri, son kullanıcının ihtiyaçlarını analiz ederek işletmeler ve kuruluşlar için uygulamalar oluşturur veya uyarlar. Bu uygulamaları veya programları tasarlayacak, oluşturacak, kuracak ve bakımını yapacaklardır.

Sistem Mühendisleri

Sistem mühendisleri, bir işletmenin veya kuruluşun bilgisayar sistemlerinin oluşturulması, bakımı ve büyümesini koordine eder. Her departmanın ihtiyaçlarını koordine eder, teknik yön önerir ve şirket ile bilgisayarları birbirine bağlayan ağları kurarlar.

Yazılım mühendisi olmak, hem sol hem de sağ beyin düşüncesinde (analitik becerilerin yanı sıra problem çözme becerileri) son derece iyi olan biri için harika bir kariyer seçimidir. Yazılım mühendisleri içgüdüsel problem çözücülerdir, başkalarıyla çalışmakta iyidirler ve sorunları başarılı bir şekilde tamamlanmalarına kadar görmeye odaklanırlar.

Bir yazılım mühendisi şu konularda bilgili olmalıdır

  1. Programlama ve kodlama
  2. Bilgisayar biliminin temelleri
  3. Tasarım ve mimari
  4. Algoritmalar ve veri yapıları
  5. Bilgi analizi
  6. Hata ayıklama yazılımı
  7. Test yazılımı

Bir Yazılım Mühendisinin çalışma yeri nasıldır?

Yazılım mühendisleri, çok sayıda endüstride böylesine benzeri görülmemiş bir büyüme ile teknoloji, sağlık hizmetleri, otomotiv üretimi, yeşil enerji, uzaktan algılama, havacılık, devlet, kar amacı gütmeyen kuruluş ve finans dahil olmak üzere herhangi bir sayıda alanda kariyer yapabilirler.

Yazılım mühendisleri, çalışan veya yüklenici olarak çalışabilir. Genellikle rahat ortamlarda çalışırlar, ancak bazen uzun saatler ve sıkı teslim tarihleri ​​içeren stresli bir iştir.

Yazılım Mühendisi Nasıl Olunur?

  • İlk Kariyer Olarak Yazılım Mühendisliğine Girmek
  • Programlamaya hemen başla
  • Veri yapılarını ve algoritmaları çalış
  • Yazılım geliştir
  • Staj yap
  • Kariyer hedeflerini gözden geçir.
  • Yazılım mühendisliğine sonradan geçiş yaptıysan eğer, kendini geliştir, bağlantılar kur, referans oluştur. Referans oluşturmak için webmaster forumlarında veya kendi bağlantılarına ücretli ücretsiz yardım edebilirsin.

Yazılım Mühendisi Maaşları

Kamuda yeni başlayan bir yazılım mühendisi, 5.000 TL – 6.000 TL aralığında maaş alır. 5-10 yıl ve daha üzeri tecrübeye sahip olan kişiler genellikle aylık, 12.000 TL – 15.000 TL arasında maaş alır.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.