DOLAR

17,2851$% 0.39

EURO

17,7170% 0.89

STERLİN

20,8450£% 1.46

GRAM ALTIN

969,04%0,67

ÇEYREK ALTIN

1.596,00%-0,12

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355280฿%2.35187

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır?

YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır?

0

BEĞENDİM

YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır? YouTube hesabınızı YouTube İş Ortağı Programı ile kurmak çok basittir. Youtube Studio’ya her giriş yaptığınızda para kazanma sekmesini göreceksiniz ve hesabınız doğru sayıda abone ve görüntülemeye ulaştığında, buradan programa başvurabileceksiniz.

Programa başvurduğunuzda, hesabınız incelemeye alınacak ve kısa süre içinde kabul edilip edilmediğinizi öğreneceksiniz. Buradan hesabınızdan para kazanmaya başlayabilir ve gelir akışlarınızı büyütmeye devam edebilirsiniz.

Reklamcılık gibi şeylere ilişkin tüm analizleriniz YouTube Studio ve AdSense’te gösterilecektir, bu nedenle ne durumda olduğunuzu görmek için düzenli olarak kontrol edin. Bu aynı zamanda performansınız ve iyileştirmeler yapabileceğiniz yerler hakkında size yardımcı bilgiler verecektir.

YouTube Videolarından Para Kazanmak İçin Gereksinimler Nelerdir?

YouTube Videolarınızdan para kazanmanın ilk adımı, YouTube İş Ortağı Programı’na (YPP) üye olmaktır. Herkes bir YouTube hesabı oluşturabilir ancak YPP’ye üye olmak için bazı temel kriterleri karşılamanız ve bu gereksinimleri ne zaman içerik oluşturduğunuza dikkat edin.

YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır

Öncelikle, kanalınızın program için değerlendirilebilmesi için birkaç kilometre taşına ulaşması gerekir:

  • 1.000 abone
  • Son 12 ayda 4.000 izlenme saati

Bunlar oldukça basit gereksinimlerdir ve harika içerikler oluşturarak ve hedef kitlenizi oluşturarak üzerinde çalışabileceğiniz şeylerdir.

Bununla birlikte, YPP’ye katılmanın daha karmaşık yönü ve YouTube’un kanalınızı denetlemek için zaman harcayacağı alan, YouTube’un politikalarına ve kurallarına uyulmasını sağlamaktır.

YouTube, dünyadaki en başarılı web sitelerinden biri haline geldi ve 2020’de ABD’de 5.5 milyar doların üzerinde reklam geliri elde etti, ancak artan sıkıntılar var. Bu zorlukların çoğu, telif hakkı ve içeriğin kalitesi ve doğruluğu gibi konuları çevrelemiştir .

YouTube’a reklam için ödeme yapan markalar düşük kaliteli içerikle ilişkilendirilmek istemez, bu nedenle doğal olarak platform, YouTube İş Ortağı Programı üyelerinin benzersiz, değerli videolar oluşturmasını sağlamaya isteklidir.

YouTube’a her içerik yüklerken aklınızda bulundurmanız gerekir ve videolarınızdan para kazanmayı planlıyorsanız bu belgeleri baştan sona okumanız önerilir.

Son olarak, YouTube’da gösterilen reklamları izleyecek ve size buna göre ödeme yapacak bir Google AdSense hesabı oluşturmanız gerekir .

YouTube Videolarınızdan Para Kazanmak İçin 7 İpucu

YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır Sırf YouTube’dan para kazanmanın mümkün olduğu bir noktaya ulaşmış olmanız, anında para kazanmaya başlayacağınız anlamına gelmez. Sağlamanız gereken şey, sizi bu kadar ileri götüren ilkeleri izlemeye devam etmektir.

Herhangi bir yayında olduğu gibi, önemli olan, hedef kitlenize değer sunmaya devam etmenizdir, bu nedenle odaklanmanız gereken birkaç şey vardır:

  1. Yalnızca satın alacağınız ürünlere sponsor olun.
  2. Gönderinizle tutarlı olun.
  3. Kaliteden asla ödün vermeyin.
  4. Hedef kitlenizi anlamak için adımlar atın.
  5. Kanallarınızı çeşitlendirin: Bloglar ve sosyal medya gibi diğer platformlarınızı büyütün .
  6. Sadık takipçilerinizi ödüllendirin.
  7. Profilinizi güçlendirmek için SEO kullanın .

YouTube’dan en iyi şekilde para kazanacaksanız, profilinizi her alanda büyütmeniz gerekir, bu nedenle geniş bir odağa sahip olduğunuzdan ve her zaman iyileştirme arayışında olduğunuzdan emin olun.

YouTube Videolarından Para Kazanmanın 8 Yolu

Web sitenizden para kazanmanın birçok farklı yolu olduğu gibi, YouTube videolarınızdan para kazanmanın da birçok yolu vardır.

İçeriğiniz üzerinden para kazanmanın en bariz yolu reklam geliri olabilir, ancak videolarınızdan para kazanmanın tek yolu bu değildir ve farklı seçenekler farklı içerik oluşturuculara uygun olacaktır.

Örneğin, YouTube kanalı ayda 7.000.000’den fazla görüntüleniyor, ancak doğrudan YPP aracılığıyla para kazanmıyorum. Bunun nedeni, içeriğim aracılığıyla insanları ortamın sahibi olduğum web siteme geri getiren temiz bir deneyim sunmak benim için daha değerli.

Bununla birlikte, herkesin içeriği farklıdır ve bundan para kazanmanın farklı yolları olacaktır.

1. Reklam Geliri

Reklam geliri, insanların YouTube İş Ortağı Programı’na katıldıklarında belki de ilk düşündükleri şeydir ve önemli bir gelir akışı olabilir.

YPP’ye kabul edildikten sonra, YouTube’un reklamveren dostu içerik kurallarını karşılayan tüm videolar için reklamları hemen açabilirsiniz . Bu, reklamların içeriğinizde gösterilmesini sağlar ve reklamverenler YouTube’a ödeme yaptığında, bu kazançları sizinle paylaşırlar.

Kanalınızda gösterilen her reklam için YouTube% 45’lik bir kesinti yapar ve kalan% 55’i alırsınız. Bu para daha sonra size tüm analizlerinizi takip edebileceğiniz Google AdSense aracılığıyla ödenir.

Reklamlar Nasıl Açılır

  1. YouTube Studio’nuza gidin.
  2. Sol kenar çubuğunda “İçerik” i tıklayın.
  3. Bir veya birden çok video seçin.
  4. Sol kenar çubuğunda Para Kazanma’yı tıklayın.
  5. Yayınlamak istediğiniz reklamların türünü seçin.
  6. Kayıt etmek.

2. YouTube Premium

YouTube Premium, YouTube İş Ortağı Programı’na katılır katılmaz hak kazanacağınız başka bir gelir akışıdır ve kazancınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

YouTube Hesabınızdan Nasıl Para Kazanılır Youtube Premium

YouTube Premium, tüm YouTube hesabı sahipleri tarafından kullanılabilir ve kullanıcılara yükseltilmiş bir deneyim sunar. YouTube Premium için en büyük satış noktası, tüm reklamları kaldırması, böylece insanların en sevdikleri videoları kesintisiz izleyebilmeleri ve ayrıca YouTube uygulamasını arka planda videoyu duraklatmadan çalıştırmanıza izin vermesidir.

Bir içerik üretici ve YPP üyesi olarak, bir YouTube Premium üyesi içeriğinizi her izlediğinde ödeme alırsınız ve şu anda 20 milyonun üzerinde Premium üye olduğu için bu oldukça sık gerçekleşiyor olabilir.

Bir YouTube Premium üyesi içeriğinizi izlediğinde otomatik olarak ödeme alırsınız, bu nedenle YPP’ye kabul edildiğinizde bu özellikten yararlanmak için hesabınızda herhangi bir değişiklik yapmanız gerekmez.

3. Kanal Üyelikleri

Kanal üyelikleri, bir üyelik programı aracılığıyla web sitenizden para kazanmaya çok benzer. Bu, üyelerinizin bir üyelik ücreti ödemesine ve karşılığında özel videolara, canlı sohbetlere, emojilere, rozetlere ve diğer içeriğe erişmelerine olanak tanır.

Elbette, kanalınızı büyütmeye yardımcı olmak için ücretsiz içeriğinize odaklanmanız gerekecek, ancak bu, en iyi videolarınızdan bazılarında gelirinizi en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.

Kanal üyelikleri, videolarınızdan para kazanmanıza yardımcı olacak harika bir özelliktir, ancak tahmin edebileceğiniz gibi, bu gelir akışının kilidini açmak için bazı ekstra gereksinimler vardır. 30.000’den fazla aboneye ihtiyacınız var.

İnsanları özel içerik için ücretlendirmek için YouTube’un değer sunduğunuzdan emin olması gerekir ve bunu yargılamanın yollarından biri kanalınıza kaç kişinin abone olduğuna bakmaktır. Bu dönüm noktasına ulaştığınızda, kanal üyelerini kolayca etkinleştirebilir ve bu özellikten yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Kanal Üyelikleri Nasıl Açılır

  1. YouTube Studio’da oturum açın.
  2. Sol kenar çubuğunda “Para Kazanma” yı seçin.
  3. Ayrıcalıklarınızı gönderin.
  4. Tanıtım videonuzu oluşturun.
  5. Fiyatlandırma yapınızı seçin (birden çok üyelik katmanı oluşturabilirsiniz, böylece birçok farklı fiyat noktasına ulaşabilirsiniz).
  6. Sayfanıza “Katıl” düğmesini yayınlayın.

4. Super Chat ve Super Stickers

YouTube’da bir canlı yayını ayarlamış ve bazı kişilerin mesajlarının canlı sohbette nasıl vurgulanmasını sağladığını merak etmiş olabilirsiniz. Yaptıkları şey, mesajlarının öne çıkarılmasına ve hatta sohbetin en üstüne sabitlenmesine olanak tanıyan süper bir sohbet veya süper çıkartma satın almaktı.

İzleyiciler için süper sohbet, etkileşimde bulundukları markaya daha fazla erişim sağlar ve içerik oluşturucular için başka bir gelir akışı sunar.

Kullanıcılar süper sohbet için 500 $ ‘a kadar harcayabilir ve bunun yaklaşık% 70’ini saklarken, YouTube diğer% 30’unu alır. Tahmin edebileceğiniz gibi, bir akışı izleyen büyük bir kitleniz varsa, bu gerçekten eklenmeye başlayabilir.

Canlı akışta yeniyseniz, işte izleyicilerinizle etkileşim kurmak için en sevdiğim tekniklerden bazıları, böylece bu gelirleri artırabilirsiniz.

Süper sohbet ve süper çıkartmaların bulunduğu yerlerde bazı coğrafi sınırlamalar vardır, bu nedenle bu harika gelir akışını ayarlamadan önce doğru alanlarda olduğunuzdan emin olun.

Super Chat ve Super Stickers nasıl etkinleştirilir?

  1. YouTube Studio’nuza gidin.
  2. Sol kenar çubuğunda “Para Kazanma” yı seçin.
  3. Üst menüden “Canlı Sohbet” i ve ardından “Başlayın” ı seçin.
  4. “Süper sohbet durumu açık” mesajını görene kadar talimatları izleyin.

5. Sponsorlu İçerik Oluşturun

Para kazanma seçenekleriniz yalnızca YouTube İş Ortağı Programı ile sınırlı değildir.

Ayrıca sponsorlu içerik yoluyla YouTube videolarınızdan para kazanabilir ve iyi para kazanabilirsiniz. Bu, markalara ulaşmayı ve ürünlerini öne çıkaran videolar oluşturmayı teklif etmeyi içerir ve bunun için büyük bir pazar vardır.

Şirketler, markalarını geniş ve ilgili bir izleyici kitlesinin önüne çıkarmak için iyi para ödemeye isteklidir, bu nedenle videolarınız çok fazla görüntüleniyorsa, bu seçenek sizin için birincil para kazanma yöntemi olabilir.

YouTube içeriğinize sponsor olacak şirketler bulmanın iyi bir yolu, sizi potansiyel sponsorlarla eşleştirmek için bir algoritma kullanan YouTube BrandConnect’tir. Her para kazanma yönteminde olduğu gibi, ne kadar ödeme alacağınız içeriğinizin kalitesine ve izleyici sayısına bağlı olacaktır, ancak kesinlikle keşfetmek için iyi bir yoldur.

6. Projelerinize Kitle Fonlaması Yapın

Girişimler için kitle fonlamasını duydunuz; YouTube’da içerik oluşturmanıza fon sağlamak için aynı fikri kullanabilirsiniz. Patreon gibi üçüncü taraf uygulamalarla, özel avantajlar karşılığında yaptığınız işi finansal olarak destekleyecek kişiler bulabilirsiniz.

Örneğin, ayda 1 dolarlık bir abonelik karşılığında insanlara yeni içeriğinize erken erişim sunabilirsiniz. Ödüllerin kontrolü sizdedir ve Patreon kullanıcısı, içeriğinizin ne kadar değerli olduğuna karar verir.

YouTube, yakın zamanda videolarınıza sponsor düğmesi koyabileceğiniz kendi kitle fonlaması özelliğini de ekledi. Tıpkı Patreon’da olduğu gibi, bu, izleyicilerinize aylık finansman karşılığında ödüller sunmanıza olanak tanır. Bu seçenek oyun kanalları için başladı, ancak kademeli olarak daha fazla kanalda yaygınlaştırılıyor.

Para Biriktirmenin 10 Yolu makalemizi de inceleyebilirsiniz.

7. Ürün Satmak

İçeriğiniz aracılığıyla güçlü bir marka oluşturduysanız, kitlenizin ürün satın alarak onunla etkileşime geçmek isteyebilir.

Kanalınız 10.000 veya daha fazla aboneye ulaştığında, YouTube’un ürün özelliğini açabilir ve başka bir gelir akışı oluşturabilirsiniz. Bu seçenek her kanal için doğru olmayabilir, ancak bazı YouTuber hesapları için önemli bir gelir sağlayabilir.

Ayda 1.000.000 YouTube görüntülemesiyle, iyi bir ürün rafının ayda 4.100 ila 21.460 ABD doları getirebileceği tahmin ediliyor , bu yüzden yine keşfetmeye değer.

Ürün Nasıl Açılır

  1. YouTube Studio’ya gidin.
  2. Soldaki menüden “Para Kazanma” yı tıklayın.
  3. “Ürün” sekmesini tıklayın (yalnızca uygunsanız görünür olacaktır).
  4. Talimatları izleyin ve Teespring Kimliğinizi alın.

8. Marka Satış Ortağı Olun

Satış ortağı bağlantıları, yayıncıların bloglarından ve videolarından para kazanmaları için uzun süredir tercih edilen bir yol olmuştur.

Bir ortaklık programına katıldığınızda, satmak için çeşitli ürünler arasından seçim yapabilirsiniz ve biri benzersiz bağlantınız aracılığıyla bir ürün satın aldığında, satış değerinin belirli bir yüzdesini alırsınız.

Satış ortağı teklifleri büyük ölçüde değişecektir ve aralarından seçim yapabileceğiniz çok çeşitli ürünler vardır, ancak içeriğinizle eşleşen ürünler bulursanız, bu iyi bir gelir akışı olabilir. Bağlı kuruluş pazarlaması çevrimiçi olarak her zaman konuşulur, ancak birkaç işaretçi arıyorsanız, işte bağlı kuruluş pazarlamasını ne zaman kullanmanız gerektiğine dair fikirlerim .

İçeriğinize bağlı kuruluş bağlantıları eklemenin en kolay yolu açıklamadadır. Ancak, bunları doğrudan video içeriğine de ekleyebilirsiniz .

Bunu yaparken, başarılı içeriğin her zaman değer sunduğunu unutmayın; bu nedenle, dahil ettiğiniz tüm bağlı kuruluş bağlantıları, izleyiciniz için alakalı ve yararlı olmalıdır. Önerdiğiniz ürünler size yansıyacağından, bağlı kuruluş bağlantılarınızın içeriğinizin kalitesiyle eşleşip eşleşmediğini kontrol edin.

YouTube Kanalınızdan Para Kazanmak İçin Hızlı Bir Kontrol Listesi

YouTube kanalınızdan para kazanmak, işletmeniz için ek bir gelir akışı oluşturabilir. İşte nasıl yapılacağı.

  1. Bir Hesap Oluşturun ve YouTube İş Ortağı Programına Katılın

    YouTube Studio’da para kazanma sekmesini bulun. Uygun olduğunuzda seçenek görünecektir.

  2. YouTube’un Gereksinimlerini Karşılayın

    Son 12 ayda en az 1.000 aboneye veya 4.000 izlenme saatine sahip olmak.

  3. Bir Google Reklam Hesabı Kurun

    Bu, YouTube’daki reklamları izleyecektir. ve buna göre ödeme yaparsınız.

  4. Kanalınızdan Nasıl Para Kazanacağınızı Seçin

    Reklam geliri, YouTube Premium, kanal üyelikleri ve süper sohbet yaygın seçeneklerdir.

  5. YouTube Para Kazanmayla İlgili En İyi Uygulamaları takip edin

    Yalnızca satın alacağınız öğelere sponsor olun, tutarlı olun ve hedef kitlenizi anladığınızdan emin olun.

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.