DOLAR

16,1432$% 1.34

EURO

17,3242% 1.61

STERLİN

20,2102£% 0.71

GRAM ALTIN

963,88%1,61

ÇEYREK ALTIN

1.571,00%1,15

TAM ALTIN

15.156,67%-0,04

BİTCOİN

472859฿%-2.41395

a

Yurt Dışı İş İlanları Bulabilmek İçin

0

BEĞENDİM

Yurt dışı iş ilanları artık ülkemiz de büyük bir araştırma konusu haline geldi. Yurt dışı iş ilanları bulabilmek için neler yapmalısınız, nerelere başvurmalısınız, nasıl bir cv oluşturmalısınız, ne gibi alanlarda iş ilanları var gibi soruların cevaplarıyla yurt dışı iş ilanları içeriğimizle yurt dışı kapılarını arıyoruz. Fakat içeriğe okumadan önce gitmek istediğiniz ülkenin diline hakim olmalısınız ya da en azından İngilizce’ye hakim olmanız gerekmektedir. Yurt dışında verilen imkanlara gelirsek.

  • Yurt dışında çalışanların maaşların daha yüksek olması.
  • Yurt dışında işçiye verilen çalışma imkanlarının çok daha iyi olması.
  • Kısa süreliğine çalışma fırsatı ile yüksek miktarda gelir elde edilmesi.
  • Kariyerini yurtdışında bir üst seviyeye taşımak isteyenler.
  • Bireysel kariyerine yurtdışında çalışma ile başlamak isteyenler.
  • Bireysel olarak daha da geliştirmek isteyenler.

Yurt dışı ilanları gibi bir konuyu neden araştırıyoruz? Bu konun sayfalarca nedeni var maalesef. İlk halimize gelen sosyal yaşam yani yaşam standardı bir diğeri ise yapacağınız olan işte imkanlarınız, yükselmeniz hakkettiğiniz değeri almanız. Peki bunların yararları nelerdir bu da saymakla bitmez fakat yabancı diliniz gelişir, çoğunlukla daha yüksek ücret alırsınız, prestijli şirketlere bir adım daha yaklaşırsınız ve çalıştığınız sektördeki rakiplerinizle aranızdaki mesafe azalır. Bu gibi avantajlar, yurtdışında iş bulma isteğinizi artıracaktır.

Yurt dışında iş ilanlarına bakmanın iş bulmanın bir çok yolu vardır. Yurt dışında iş ararken seçimleriniz ve kendinizi pazarlamanız çok önemlidir. Yurtdışında çalışmak için gereken özelliklerin sizde mevcut olup olmadığını bilmeniz gerekir. İş bulma süreciniz, nerede çalışacağınız, işi bulacağınız kanal, ilgili işi bulduktan sonra izleyeceğiniz yol ve daha fazla aşamaya sahip bir sürece hazırlıklı olmanızda fayda vardır.

Yurt Dışı İş İlanları Bulabilmek İçin

Uluslararası bir iş hayatı, önünüze kariyer fırsatları çıkarabilir. Farklı bir kültürün içinde çalışmak ufkunuzu genişletebilir. En önemlisi, hanenize yeni bir dil katmak çalıştığınız sektördeki rakiplerinizin önüne geçmenizi sağlayabilir. Yurtdışında çalışma şansınız varsa mutlaka bu şansı kullanın.

Yurt Dışında İş Bulmak Zor Mu?

Yurt dışında iş bulmak zor mu sorusu cevabı elbette hayır fakat hayırın altında bir sürü gizli kelimeler yer almaktadır. Mesleğiniz var mı, yetkinliğiniz ne kadar, gittiğiniz ülkenin diline ne kadar hakimsiniz gibi bir çok etmenler vardır. Yurtdışı iş bulma siteleri ile bir önce ki kelime de yer alanlarına hakimseniz ve içeriğimizin ilerleyen kısımlarından sonra da eminseniz izleyeceğiniz yollara yardımcı olacaktır.

Türklerin Yurt Dışında En Çok İş Talebi Yaptığı Ülkeler

Son bir yılda Türkler tarafından yurt dışında en çok iş başvurusu yapılan ülkeler;

  • ABD
  • İngiltere/Birleşik Krallık
  • Almanya
  • Hollanda
  • Fransa
  • Kanada
  • İtalya

Peki Hangi Sektörlerde İş İmkanı Var?

  • İnşaat alanında Türkiye, Arap ülkeleri ve Rusya (Şu anda Türk Şirketlerine Sorunlar Çıkarmakta)
  • Perakende sektöründe Rusya (Şu anda Türk Şirketlerine Sorunlar Çıkarmakta) ve Türkiye
  • Üretim ve ihracatta Çin,
  • Hızlı tüketim sektöründe Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri,
  • Finans ve bankacılıkta Avrupa ülkeleri Türklere ve yabancı personele iş imkanı sunuyor.

Yurt Dışında Çalışmak için Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Yurt dışında çalışmak için yapmanız gerekenler ise nelerdir madde madde inceleyelim.

Yurt Dışında Çalışmak için Yapmanız Gerekenler Nelerdir?

Gideceğiniz Ülkenin Piyasasını Analiz Edin

Gideceğiniz ülkenin piyasasını, gündemini analiz edin. İş arama sürecine belirli bir hedef olmadan başlamanız size sadece zaman kaybettirir. Öncelikle ilgilendiğiniz iş alanıyla ilgili planladığınız ülkedeki iş piyasasını ve ülkede ne tür istihdam alanları olduğunu iyi analiz edin. İlham veren hikayeler bölümümüzde olan başarılı bir girişimci olan Sam Walton’ın Başarılı bir iş kurmak için 10 Kural içeriğini inceleyebilirsiniz. https://paraninnabzi.com/basarili-bir-is-kurmak-icin-10-kural/

Uluslararası Kariyer Sitelerine CV Bırakın

Uluslararası kariyer sitelerine CV’sini bırakan herkes artık Avrupa ve Amerika’daki yüz binlerce iş fırsatına kolayca başvurabiliyor aşağıya linkleri bırakacağız. Tek yapmanız gereken çalışmak istediğiniz ülkeyi seçmek ve karşınıza çıkan binlerce iş ilanından size en uygun olanları seçmek. Adecco, Monster, Joblers, Jobsdb gibi iş arama motorlarından ya da Linkedin gibi profesyonel ağlardan mutlaka faydalanmalısınız veya faydalabilirsiniz.

Yabancı Dil Bilgisi

Gideceğiniz ülkenin diline olan hakimiyetiniz. Bir önceki işlerinizde tecrübe ettiğiniz bilgi ve birikime ek olarak, yeterli yabancı dil bilgisine sahip olmanız sizin için büyük avantaj olacaktır.

Girişimci olun, Korkmayın

Bardağın dolu tarafına bakın. Hedeflediğiniz ülkede kendi hizmetinizi sunarak kendi işinizi kurabilirsiniz. Örneğin gurbetçiler için bir restoran, çiçekçi dükkanı veya kulüp açabilir, spor salonlarında antrenörlük yapabilirsiniz. Bu tamamen size ve becerilerinize bağlıdır.

Resmi belgeleri ve gerekli bütün izinleri ayarlayın

Hedeflediğiniz ülkede çalışma izni almak için ne gerekiyorsa tamamlayın. Bu gereklilikler her ülkeye göre değişiklik gösterecektir.

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar

Tıp Fakültesi

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Tıp Fakültesi

Tıp fakültesi okumuş doktor olan biri, dünyanın neredeyse her yerinde kolaylıkla vize alıp iş bulabilmektedir. Dünyada en çok istenen ve değer verilen alanlardan biri olan sağlık bilimleri bünyesindeki tıp bölümü, içerisinden birçok branş ve uzman çıkarabilmektedir. Hele ki şu günlerde Pandemi etkisiyle dünyada ihtiyaç duyulan meslek grubundan doktorlar oldu. Değerli bilgileri ve emekleri ile bugünleri atlatmamız da yardımcı olacak olan doktorlar için neredeyse bütün ülkelerin kapıları açık olacaktır.

Diş Hekimliği

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Diş Hekimliği

Diş hekimliği bölümü eğitim süreci ve uzmanlık gereksinimi en az tıp fakültesi kadar zor olan, dünyanın her bir noktasında yüksek nitelikli olarak görülüp birçok avantaja sahip olabilir. Poliklinik ve hastanelerdeki yüksek hasta sayısı karşısında istihdamı da sık sık sağlanan mesleklerden biri olan diş hekimliği sayesinde yurtdışında, kendi polikliniğinizi açabilir veya birçok hastanede diş hekimi olarak görev alabilirsiniz.

Eczacılık

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Eczacılık

Eczacılık alanında yurtdışında çalışma fırsatı yakalamak oldukça kolaydır. Özellikle Avrupa ülkelerinde ve Kanada’da oldukça rağbet gören eczacılık bölümünden mezun olmuş bir birey iseniz bu ülkelerde yüksek nitelikli olarak değerlendirilip birçok iş fırsatından yararlanabilirsiniz. Ayrıca, kendi eczanenizi de açabilirsiniz. Sağlık alanlarına oldukça önem veren yurtdışı ülkelerinden çalışma vizesi alma ihtimaliniz ve istihdam edilme şansınız bir hayli yüksek.

Yazılım Mühendisliği

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Yazılım Mühendisliği

Dünyada yükselen bir ihtisas alanı olarak son 20 senedir en çok eğitimi verilen ve istihdamı sağlanan alanlardan biri yazılım mühendisliğidir. Bilgisayar mühendisliğinden ayrı bir uzmanlık alanı olan yazılım mühendisliği diplomanız ve uzmanlığınız ile dünyanın her yerinde, dev teknoloji şirketlerinde iş bulabilirsiniz. Google, Apple, Amazon şeklinde küresel firmaların üzerine kurulduğu teknoloji alanı üstüne bir mühendislik niteliğinizin bulunmuş olduğu bu bölüm yardımıyla kalifiye bir çalışan olarak size iş kapıları açılacaktır. Çok yüksek kazanç sağlanan yazılım mühendisliği mesleği ile hem dünyayı aynı zamanda küresel şirketleri gezip fırsatları değerlendirebilirsiniz. Yazılım mühendisliği hakkında daha detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz. https://paraninnabzi.com/yazilim-muhendisligi/

Bilgisayar Mühendisliği

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Bilgisayar Mühendisliği

Bilgisayar mühendisliği günümüz değişen teknolojinin yeri ve ihtiyaçları sebebiyle gereksinim olan meslek gruplarından. Bilgisayar mühendisliği sistemlerinin teknik ve donanımsal yönüyle alakalı uzmanlaşmış bir alan olan bilgisayar mühendisliği teknoloji ile oldukça yakından ilgili ve trend olan mesleklerden bir diğeri. Günümüzde, bilgi teknolojilerinin ve endüstrilerin neredeyse tamamı bilgisayarlar üzerinden işlemekte ve zira birçok ülkede bilgisayar mühendisliği mesleği öğrenimi ve istihdamı artmaktadır.

Fazlasıyla ilgi bulan bilgisayar mühendisliği öğreniminiz, uzmanlığınız ve deneyiminiz ile dünyanın birçok ülkesinde ve yüzlerce şirkette kolaylıkla iş bulabilirsiniz. Özellikle günümüzün bilgisayar sistemleri devleri olan IBM, Microsoft, MSI benzer biçimde küresel çaplı şirketlerin bu mesleğe yönelik istihdamı mevcut.

Mimarlık

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Mimarlık

Dünyanın birçok ülkesinde en yüksek nitelikli mesleklerden kabul edilen mimarlık ile vize almak ve iş bulmak fazlaca kolay. Özellikle Avrupa ülkeleri, Amerika ve Kanada şeklinde ülkelerde öğrenimi ve istihdamı iyi bir durumda olan mimarlık mesleğiniz ile çalışamayacağınız ülke yok denecek kadar azca.

İnşaat, mobilya, restorasyon benzer biçimde birçok sektörde uzmanlığına gereken mimarlık mesleğini meydana getiren bir birey, başvurduğu ülkeden rahatlıkla emek harcama vizesi alabilir ve küresel şirketlerde yüksek ücretlerle çalışabilir.

Hukuk

Yurt Dışında Çalışabileceğiniz Alanlar Hukuk

Öğrenimi ve ihtisas ihtiyaçları çok meşakkatli olan mesleklerden bir öteki de hukuk. Hukuk alanında hem üniversite öğrenimi görmek bununla birlikte mesleki hayatta çalışmak zor ve ihtisas gerektirir. Aynı zamanda, hukuki alanda çok geniş bir uzmanlık yelpazesi de bulunmaktadır. Avukat, yargıç, savcı, yönetimsel idareci benzer biçimde mesleki kollarda görev almak olası. Bu sebeple, mesleğin prestiji ve sağladığı gelir de çok yüksek. Dünyanın her yerinde saygın ve rağbet bulan bir alan olan hukuk ile emek verme vizesi almak kolaydır ve iş fırsatları da oldukça fazladır. Her ülkenin, hukuk mezunlarına yönelik emek verme prosedürleri farklı olsa da bu prosedürleri yerine getiren bireylerin kariyer yaşamı üst seviyeye çıkabilmektedir.

Psikoloji

Sosyal ve beşerî bilimlerin en fazlaca rağbet gören ve istihdamı bulunan alanlarından biri olan psikoloji ve psikologluk, en muteber meslek dallarından biridir. İnsanı anlamaya ve camiası, bireyden yola çıkarak dönüştürme çalışmalarıyla ilgilenen psikoloji bilimine mensup kişiler, kendi ofislerini açıp seans ücretleri ile oldukça yüksek bir gelir elde edebiliyor. Klinik psikoloji şeklinde uzmanlıklara haiz bireyler ise bir üst seviyeye çıkarak özel olaylarla bire bir ilgilenebiliyor. Dünyanın birçok ülkesinde, üzerinde hususi tahsil ve emekler yapılan psikoloji bilimi mezuniyetiniz sayesinde, kabul alma ve iş bulma oranınız oldukça yüksek.

İŞKUR Hangi Ülkelere İşçi Gönderiyor?

İŞKUR üzerinden personel alımı yapılacak ülkeler arasında Almanya, Avusturya, Kuveyt, S. Arabistan, Libya, Irak yer alıyor.

Yurt Dışında Çalışmak İçin Nereye Başvurmalıyım?

Yurt dışındaki iş için nereye başvurulur sorusu artık milyonlarca kişi tarafından soruluyor. Türkiye’den ilk kez iş için diğer ülkelere gidiş yapıldığında bu işi üstlenen ana kurum İŞKUR olmuştur. Bundan yıllar önce büyüklerimiz Almanya gibi bir çok ülkeye işçi alımı desteği ile çalışmaya gidip yerleşik hayata geçti.

İŞKUR yalnızca orada olan işçilerin haklarını muhafaza etme görevi ile çalışmayı sürdürmüştür. Yapılan düzenlemeler neticesinde Türkiye’den yurt dışına iş için gitmek isteyenler bugün aynı şekilde tekrar İŞKUR’a başvuru yapmaktadırlar. İŞKUR aracılığıyla işlemler tamamlanmakta ve diğer ülkeye geçişler sağlanmaktadır.

Kuveyt’e özel içeriğimiz olan Kuvyet Asgari Ücret Ne Kadar, yaşam maliyetleri gibi maliyetleri detaylandırdığımız içeriğe de göz atabilirsiniz https://paraninnabzi.com/kuveyt-asgari-ucret-ne-kadar/.

Yurt Dışında Çalışma Başvurusu Nereye Yapılır?

Yurt dışı iş bulmak için uygun alternatiflerden bir tanesidir. Türkiye’de her geçen gün artış gösteren işsizlik oranı, vatandaşların farklı ülkelere gitmesini zorunlu kılabilmektedir. Bu gibi bir durum söz konusu olduğunda nereye nasıl başvuru yapılacağını bilmek de önemlidir.

Yurt dışında çalışmak için önce doğru adımları atıp doğru başvuruyu yapmalısınız. Kamu üzerinden başvuru yapmayı düşünürseniz İŞKUR yardımcı olacaktır ancak kamu üzerinden değil de özel olarak başvurmak isterseniz bu durumda hizmet eden pek çok firma olduğunu bilmelisiniz.

Yurt Dışı İş Başvurusu İçin Gereken Belgeler

Yurt dışı iş başvurusu için gereken belgeleri iş imkanı veren firmalar ilk baktıklarından biri sağlığınızdır. Sağlıklı olduğunuzu kanıtlayacak belgeye sahip olmalısınız. Bunun dışında sabıka kaydı ve nüfus cüzdanı fotokopisi de istenen evraklardandır. Kişinin başvurusunu yaparken diğer yandan kabul edildiğini de ispat etmesi gerekmektedir. Aksi halde ülkeye amaçsız girme çabası doğacaktır. İşveren mektubu bu noktada büyük bir önem taşımaktadır.

İş başvurusu için istenen evraklar arasında pasaport ve vesikalık fotoğraf da bulunmaktadır. Bunlar dışında SGK geçmişi ve kişinin banka hesap dokümanı da son derece önemlidir. Ülkeye gittiğinizde yaşamanızı idame ettirebilecek kadar paranızın olduğundan emin olmalısınız. Ayrıca nerede ikamet edecekseniz bunu da evraklarla kanıtlamalısınız.

Yurt Dışı İş Başvurusunda İş Tecrübesi Önemli mi?

Yurt dışında herhangi bir firmaya iş başvurusu yaparken firmanın aradığı kriterleri sağlayıp sağlamadığınıza muhakkak göz gezdirmelisiniz.

Bazı işyerleri özellikle tecrübeli eleman istediği için sizin daha önce yaptığınız işler de büyük oranda etkili olmaktadır. Bunun dışında farklı bir alanda olsa da iş sicilinizin ne durumda olduğu da önem arz etmektedir.

Kişi uzun süre çalışabilen, iş yerinde sorun çıkartmayan, sağlıklı bir iş geçmişi olan çalışansa kabul edilme ihtimali daha yüksektir.

Yurt Dışı İş Başvurusu Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli?

10 bin kişiye yurt dışında iş imkânı, 20 bin kişi için yurt dışı iş istihdamı gibi haberleri sıkça görüp hevesleniyor olabilirsiniz. İlk önce bu haberleri iyi araştırıp dolandırılmamak adına güvenilir bir firmalar olduğuna ikna olduktan sonra siz de bu gruba dâhil olup yurt dışına çalışmak için gidebilirsiniz. Yurt dışında işe başlayacak olan kişilerin özellikle iş başvurusu hususunda temkinli olması önerilmektedir.

Bazı konulara dikkat edilmesi özellikle önem taşımaktadır. Bunlardan ilki çalışılacak kurumdur. Kurumu daha önce detaylıca araştırdığınızdan emin olmalısınız. Ücret ödemeleri konusunda sıkıntı yaratan, haklarınızı hiçbir şekilde teslim etmeyen, sözleşme kurallarına uymayan bir firmaya denk gelirseniz ciddi manada sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Yurt Dışı İş Başvurusu Yaparken Önemli Olan Noktalar

Yurt dışı iş ilanları İŞKUR ya da diğer aracı kurumlar tarafından binlerce kişiye duyurulmaktadır. Doğru aracıyı bulduktan sonra işin güvenli olması ve şartlarının size hitap etmesi biraz daha mümkün görünmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus çalışacağınız firmadır.

Yurt dışında iş ilanlarına başvurduğunuzda isteklerinizi ve vereceğiniz beklentileri net belirlemelisiniz. Ne sıklıkla ülkenize dönmenize izin verilecek, kaç gün izin kullanmanız sağlanacak, ücretler ne şekilde hangi para birimi ile yapılacak bu noktalar çok hassas olduğu için dikkat edilmelidir. Bunun yanında her ay düzenli olarak para alınabilecek mi, işte yükselme gibi bir avantaj var mı muhakkak öğrenilmelidir.

Yurt Dışında İş Bulma Siteleri

Yurt dışında iş başvuruları yapabileceğiniz siteleri maddeler halinde aşağıya bırakacağız. Önerilerimizi iyi okuduysanız oluşturacağınız CV’lerin yaratıcılığı ve doğruluğu, beklentileriniz ve verebilecekleriniz gibi maddeleri iyi belirlemelisiniz.

  • Jooble
  • Indeed
  • Freelancer
  • Upwork
  • Fiverr
  • Linkedin
  • Career Building
  • Glassdoor
  • Google Careers
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
YURT DIŞI Yurt Dışı İş İlanları Bulabilmek İçin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.