DOLAR

17,7288$% 0.1

EURO

18,1512% -0.05

STERLİN

21,3330£% 0.11

GRAM ALTIN

984,38%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.614,00%-0,67

TAM ALTIN

15.941,28%0,15

BİTCOİN

399907฿%0.97709

a

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler

Türk lirasının değerli olduğu ülkeler 2022 listesi ile bütçe dostu gezi planı yapmak isteyenleri içeriğimizle bilgilendirmek istiyoruz. Gezi severler için her yıl ülke dışına seyahat ederken döviz bürolarında verdikleri para ve aldıkları para arasındaki farka bakarak artık ağlamaklı bir durum içinde kalıyor. Temennimiz Türk vatandaşlarının bu tür duygular yerine istediği yere istediği zaman istediği şekilde gitmesi.

0

BEĞENDİM

Türk lirasının değerli olduğu ülkeler 2022 listesi ile bütçe dostu gezi planı yapmak isteyenleri içeriğimizle bilgilendirmek istiyoruz. Gezi severler için her yıl ülke dışına seyahat ederken döviz bürolarında verdikleri para ve aldıkları para arasındaki farka bakarak artık ağlamaklı bir durum içinde kalıyor. Temennimiz Türk vatandaşlarının bu tür duygular yerine istediği yere istediği zaman istediği şekilde gitmesi. Özelikle Euro, dolar, sterlin gibi para birimleriyle Türk lirası arasındaki uçurumun git gide büyümesi seyahat tutkunlarını Türk lirasının değerli olduğu ülkelere yönlendirdi. 10 Euro’nun bile Türk lirası karşılığı yüksek rakamlar olunca hepimiz 50 liranın bir tomar para ettiği ülkeleri merak eder hale geldik.

Ukrayna

Avrupa kıtasında yer almasına rağmen kimlik kartımızla, vize ve pasaportumuz olmadan gidebileceğimiz ülkelerin başında Ukrayna geliyor. 2020 yılında 1 Türk lirası 1,6 Ukrayna Grivnasına eşit. Ucuz uçak bileti bulmanın da mümkün olduğu Ukrayna, eğlenceli gece hayatı, tarihi güzellikleri Unesco Dünya Mirası Listesine giren tarihi eserleri, kendine özgü içkileriyle mutlaka görmeniz gereken ülkeler arasında yerini alıyor.

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler Ukrayna

Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler Ukrayna

Tayland

Tayland, Türk parasının değerli olduğu ülkeler arasında en güzeli hangisi desek Tayland doğal güzellikleriyle bir adım öne geçebilir. Budist tapınakları, kendine özgü mimarisi ve baharatlı yemekleri, plajları, spa ve masaj merkezleri, eğlenceli clubleriyle mutlaka görmeniz gereken ülkelerden biri. 2020 yılı itibariyle 1 Türk lirası ortalama 2 Tayland Bahtı ile karşılık buluyor.

Çek Cumhuriyeti

Romantik ülkeler listesinin ilk 10’unda kesin yer alacak ülkelerden birisi olan Çek Cumhuriyeti Prag şehriyle ünlü.  Her yıl binlerce turistin akın ettiği Prag tam bir Orta Avrupa şehri diyebiliriz. Gotik mimarinin en güzel örneklerini görebileceğiniz ülkede doyasına gezerek sokak aralarında kesinlikle kaybolmalısınız. Oldukça küçük olan bu şehirde muhteşem cafeler, restoranlar bulunuyor. Para birimi ise bizim Türk lirasına göre oldukça düşük kurlu seyrediyor. 1 Türk lirası yaklaşık olarak 1,3 Çek korunasına denk geliyor.

Sırbistan

Son yıllarda Türklerin yurt dışı seyahati için sıklıkla tercih ettikleri Sırbistan, hiç yabancılık çekmeyeceğiniz coğrafyalardan bir tanesi. Başkent Belgrad Tuna ve Sava nehirlerinin birleştiği noktada yer alıyor ve şehrin en güzel noktalarını nehir manzaralı destinasyonlar belirliyor. Sırbistan’ın en büyük kenti olan Belgrad renkli gece hayatı, tarihi eserleri, savaştan kalma izleri ve coğrafi güzellikleri ile mutlaka görmeniz gereken şehirler arasında yer alıyor. 2020 yılı itibariyle 1 Türk Lirası 6,56 Sırp Dinarına eşit sayılıyor. Oldukça ucuz olan şehirde keyif dolu bir tatil yapabilmeniz mümkün.

Türk Lirası Hangi Ülkelerde Değerli 2022?

Türk Lirası hangi ülkelerde değerli? 2022 yılında artık bu ülke liste skalası çok daralmış olsa da güzel ülkelerin olduğu listemizi maddeler halinde aşağıda paylaşıyoruz.

Türk Lirasının Değerli Olduğu Avrupa Ülkeleri

  1. Ukrayna
  2. Tayland
  3. Gürcistan
  4. Moldova
  5. Sırbistan
  6. Makedonya
  7. Rusya

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GEZI Türk Lirasının Değerli Olduğu Ülkeler