DOLAR

17,2995$% 0.45

EURO

17,7164% 0.88

STERLİN

20,8245£% 1.35

GRAM ALTIN

970,18%0,79

ÇEYREK ALTIN

1.599,00%0,00

TAM ALTIN

15.727,63%-0,51

BİTCOİN

355551฿%2.31761

a
  • Dava Haber
  • Bankalar
  • Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?

0

BEĞENDİM

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir? Çağımızın bir gereği haline gelen kredi kartları günlük olarak ekonomik ihtiyaçların karşılanması için oldukça önemli bir hale gelmiştir. Özellikle taksit ile alışveriş yapma imkânının sunulduğu kredi kartlarının kullanımının gün geçtikçe arttığını bilmekteyiz. Birçok kişi bankalara müracaat ederek nakit ihtiyaçlarını karşılamak adına kredi kartı başvurusunda bulunmaktadır. Kiminin başvurusu kabul görürken kiminin ise başvurusu reddedilmektedir. Sizlerde kredi kartı başvurusu yapmadan önce ret sebepleri hakkında araştırma yapıyorsanız, yazımıza kulak verebilirsiniz. Sizlere bu yazımızda kredi kartı başvurusu neden reddedilir? Sorusunu cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vereceğiz. Ayrıca kredi başvurusu için gerekli belgeler içeriğimizden de destek alabilirsiniz.

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?

Kredi kartı başvurusu çeşitli nedenler ile bankalar tarafından reddedilmektedir. Bankalara müracaat etmeden önce yapacağınız bir ön araştırma sizler açısından hem zaman tasarrufu için hem de iş ve işlemlerinizi kolay bir şekilde gerçekleştirebilmeniz için oldukça önemlidir. Kredi kartı başvurusunun olumlu olarak sonuçlandırılmasını isteyen birçok kişi tarafından araştırılan bu konu hakkında bankaların kredi kartı başvurularını neden reddettiğine ilişkin ön plana çıkan etkenleri listeledik. Eğer siz ilk kez kredi alacaksanız ilk kez kredi alacaklara öneriler içeriğimizi okumalısınız.

Bireysel Kredi Çeşitleri Nelerdir içeriğimizi okuyarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir?

Kredi Notu

Kredi Notu, kredi başvurularınızı etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesidir. Kredi notu tüm bankalar tarafından ortak bir ekran üzerinde gözükmektedir. Rakamsal değere sahip olan bu not kredi kartı başvurularınızda değerlendirilen temel etkenler arasında yer almaktadır. Eğer kredi notunuz iyiyse başvurunuz olumlu olarak sonuçlandırılmakta, eğer kredi notunuz kötü ise bu durumda başvurunuz reddedilmektedir.

Kredi Sicili

Kredi sicili, sizlerin bankanız ile yaşamış olduğunuz tüm finansal diyalogları içermektedir. Kredi kartı başvurularına doğrudan etki eden bu nokta oldukça önemlidir. Eğer kötü bir kredi siciline sahipseniz bankalara yapmış olduğunuz kredi kartı başvuruları reddedilmektedir. Bunun yanı sıra kredi sicilinizi düzeltebilmeniz de mümkündür.  Başvuru yapmadan önce kredi sicilinize dair banka ile görüşme yapmanız sizlere fayda sağlayacaktır.

Gelir Durumu

Gelir durumu gerek kredi başvurularında gerekse kredi kartı başvurularında ön planda tutulan en önemli etkenler arasında yer almaktadır. Günümüzde birçok kişi gelir durumu olmaksızın kredi kartı başvurusunda bulunmaktadır. Bu durumda ise bankalar tarafından başvuruları olumsuz olarak sonuçlandırılmaktadır. Bundan dolayı kredi kartı başvurularında bulunmadan önce gelirinizi belgeleyecek şekilde başvuru evrakına eklemeniz başvurularınızın olumlu olarak sonuçlandırılması adına oldukça önemlidir.

Kefil Şartı

Geçmiş yıllara nazaran günümüzde kefil şartı bankalar tarafından talep edilmese de, bu uygulamayı sürdüren bankaların yer aldığını dile getirebiliriz. Özellikle yüksek limitli kredi kartı veya kredi başvurularında kefil şartı arandığını bilmekteyiz. Bundan dolayı kredi kartı başvurusunda bulunmadan önce bankanız ile bir ön görüşme yapmanız sizlerin faydasına olacaktır.

Ayrıca şunu da okuyabilirsiniz Kredi Başvurusu Nasıl İptal Edilir?



Yüksek Limit Talebi

Gelirinden oldukça fazla yapılan ve ödeme olanağı bulunmayan yüksek limitli kredi kartı başvuruları bankalar tarafından olumsuz olarak sonuçlandırılmaktadır. Bundan dolayı kredi kartı başvurusunda bulunurken gelirinize orantılı bir limit belirlemeniz ve başvurunuzu bu limite göre yapmanız başvurunuzun olumlu olarak sonuçlanmasında sizlere fayda sağlayacaktır.

Eksik Bilgi ve Belgeler

Bankalar tarafından kredi kartı başvurularının olumsuz olarak sonuçlandırılmasına neden olan en büyük etkenlerden bir tanesi eksik bilgi ve belgeler ile başvuruda bulunulmasıdır. Bankanız ile görüşme yaparak talep edilen tüm bilgi ve belgelerin eksiksiz ve doğru bir şekilde bankaya iletilerek başvuru yapılması gerekmektedir.

Ayrıca şunu da okuyabilirsiniz Kimler Krediye Başvurabilir?

Birçok Krediye Sahip Olmak

Birçok krediye sahip olmak da bankaların kredi kartı başvurularını reddetmesi nedenleri arasında yer almaktadır. Eğer birçok kredi kartına sahipseniz, bunun sayısını azaltarak başvuruda bulunabilirsiniz. Banka tutarı ödeyemeyeceğinizi düşünerek kredi kartı başvurularınızı olumsuz olarak sonuçlandırmaktadır. Bundan dolayı birden fazla kredi veya kredi kartınız var ise bunların sayısını azaltarak başvuruda bulunmanız sizlere fayda sağlayacaktır.

Kredi Kartı Başvurusu Neden Reddedilir? sorusunu kısaca maddelemek gerekirse

  1. Kredi notu
  2. Kredi sicili
  3. Gelir durumu
  4. Kefil şartı
  5. Yüksek limit talebi
  6. Eksik bilgi ve belgeler
  7. Birçok krediye sahip olmak
SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Bankalar Papara Nedir, Papara Ne İşe Yarar?
Bankalar Ziraat Banka Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BANKALAR Banka Promosyonu 2022
BANKALAR Borç Kapatma Kredisi 2022
BANKALAR Papara Nedir, Papara Ne İşe Yarar?
BANKALAR PTT Adıma Yatan Para Sorgulama
BANKALAR Ziraat Banka Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?
BANKALAR Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir? 2022

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.