DOLAR

17,2851$% 0.39

EURO

17,7170% 0.89

STERLİN

20,8450£% 1.46

GRAM ALTIN

969,04%0,67

ÇEYREK ALTIN

1.596,00%-0,12

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355280฿%2.35187

a
  • Dava Haber
  • Gündem
  • Bakan Kurum’dan Konut Fiyatlarıyla İlgili Açıklama! 2022

Bakan Kurum’dan Konut Fiyatlarıyla İlgili Açıklama! 2022

Bakan Kurum’dan Konut Fiyatlarıyla İlgili Açıklama! 2022
0

BEĞENDİM

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum mesken fiyatlarıyla alakalı önemli mesajlar verdi. Bakan Kurum Ağustos ayına işaret ederek yeni bir projenin sinyalini verdi. İşte detaylar…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bir televizyon canlı yayınında önemli açıklamalarda bulunmuş oldu. Gündemin sıcak tartışma konularından kabul edilen Mustafa Kemal Atatürk Havalimanı’nda tek pistin kalacağını söyleyen Bakan Kurum, mesken fiyatlarının normalleşeceğini ve hammadde fiyatlarının düşeceğini belirtti. Yeni bir müjdenin olacağını belirten Kurum şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız Yeni Projeyi Açıklayacak”

TOKİ hususi bütçeli bir müessese, yapmış olduğumuz bütün toplumsal konutlarda vatandaşımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesi için sübvanse ediyoruz. Vatandaşımız aidat öder şeklinde taksitle ev sahibi oluyor. İnşallah kısa sürede sayın Cumhurbaşkanımız yeni projeyi açıklayacak. Tamamen özel bütçe kaynaklarıyla yapıyoruz. Hazine’den bu aşamada 1 kuruş çıkmıyor. 10 milyarı aşkın maliyetle vatandaşımıza, milletimize bu alanları hediye ediyoruz.

“Sayın Cumhurbaşkanımız Ağustos’ta Müjdeleyecek”

Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışını bire bir takip ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bir paket deklare etti. Maliye Bakanlığımız bankalarla birlikte bir çalışma yapıyor. Burada da fahiş fiyat artışlarını bire bir takip ediyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili projeleri yarım kalmış firmalara da destek paketini açıkladık. Kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Buraya gelmeden önce Hazine Maliye Bakanlığımız, alakalı bakanlıklarımız, genel başkan yardımcılarımızla, belediyelerimizle beraber bir proje daha gerçekleştireceğiz.

Bunu sayın Cumhurbaşkanımız yakında açıklayacaktır. Yereldeki talepleri de dikkate alarak bu proje gerçekleşecek. Tüm dünyada tedarik zincirinde bozulma oldu, tarihte görülmemiş enflasyonlar yaşandı tüm dünyada. Konut maliyetleri bu aşamada arttı. Biz maliyetleri düşürecek, sektör ve vatandaşımıza daya müsait şartlarda mesken ve erişimi kolaylaştıracak projeyi kısa sürede açıklayacağız. TOKİ ile konut ürettik. 15-20 sene vadeyle şehit aileleri, alt gelir, emekli yurttaşlarımıza verdik. Ağustos ayında sayın Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacak. Vatandaşlarımızın mesken alabilmelerine olanak sağlamak amacıyla 81 ilimizde yapacağız.

“Yabancılar Konut Fiyatlarında Etkili Değil”

Şehirlerimizde sanayi üretimini arttıracak bir projeyi de sayın Cumhurbaşkanımız milletimize müjdeleyecek. Vatandaşlarımızın konuta erişebilecek bütün adımları atacağız. Öncelik burada artışların en fazlaca yaşandığı iller. Konut ve kira artışlarının yaşandığı iller. Vatandaşlarımı ödenti eder gibi ev sahibi oluyor. Bu projeyi devam ettireceğiz. Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon konut üretiliyor Bunun 500 bini yeni, 1 milyonu ikinci el konutlar. Son 5 yıla baktığınızda yılda 40-50 bin civarında yabancılar mesken alıyor. Yabancının almasıyla mesken fiyatının artması aynı düzlemde değil. Yabancılar aldı diye mesken fiyatları artmıyor.

“350 Bin Konutumuz Sahada Devam Ediyor”

1,5 milyon konut satılıyor. Bunun yüzde 3’ünü, 2,5’uğunu yabancılar alıyor. Yüzde 2,5 iyi mi olur da mesken fiyatını değiştirir? Bu matematik olarak mümkün mü? 200 yıllık Tapu Kadastro bizim bakanlığımıza bağlı. Verilere göre konuşuyorum. Yüzde 3’ünün yabancıların satın aldığı yerde konut fiyatlarının belirlenmesi söz mevzusu olamaz. Kentsel dönüşümde 2013 yılında sayın Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu seferberlikte Türkiye’nin her yanında 1 milyon 300 bin konutu göğüsledik. İstanbul’da şu anda kentsel dönüşüm konutu 140 bin. Türkiye çapında 350 bin konutumuz sahada devam ediyor. 800 şantiyemiz var bizim. Buna ait inşallah sayın Cumhurbaşkanımız vatandaşımıza müjdeleyecek. Yine meydan projelerimiz var. Bursa’da Ulu Camii’nin etrafında ne kadar çarpık yapı varsa yıktık. Bakanlığımız ve büyükşehirlerimizle birlikte. Bitlis deresinde türkülere konu olan 5 minaremizi, tarihi yapıları gün yüzüne çıkarıyoruz. Erzurum’da Üç Kümbetler’de kaleyi açıyoruz. Sinop’a gidin bakın. CHP yönetiyor. Orada bir meydan projesi yapıyoruz, belediyeyle birlikte yapıyoruz.

“20 Yılda 1 Milyon 137 Bin Konut Yaptık”

İnşallah hem deprem riskini bertaraf edecek çalışmalarımızı yapacağız. Konut fiyat artışlarını, kira fiyat artışlarını aşağı çekecek hamleleri, partimiz, genel başkan yardımcılarımız, bakanlıklarımız hep beraber çalışıyoruz. Biz 20 yılda 1 milyon 137 bin konut yaptık. Dünyada bir ülke örnek gösterebilir misiniz?

“Öyle Bir Dönüşüm Yaptık Ki, Çiçekler Gibi Eser Oluştu”

Bahçe, park, meydan bir ihtiyaç. İnsanlar orada sosyalleşiyorlar. Biz medeniyetlerimizin tarif etmiş olduğu şekliyle yapıyoruz. Yatay mimari esaslı bulunduğunu sayın Cumhurbaşkanımız her yerde söylüyor. Bakanlık olarak 4-5 katı geçecek bina yapmadık. Dereli yıkıldı, yerle bir oldu, vatandaşımızı bir tek bırakmadık. Söz verdiğimiz gibi 1 yılda inşa ettik. Elazığ, Malatya’da deprem oldu. 1 yılda 36 bin konutu bölgesel mimariye uygun biçimde yaptık. İzmir’de zelzele oldu, tarihinde yok 5 bin mesken yaptık. Öyle bir dönüşüm yaptık ki gelin benzer biçimde, çiçekler şeklinde orada bir eser oluştu.

“İnşallah Bu Sene Rekor Rakam Açıklayacağız”

1,5 milyon mesken satılmış geçen yıl. Bunun 44-45 binini yabancılar almış. Yüzde 3 ediyor. Bu miktarda satılıyor. 5 yıllı veriler bende var. Bunları paylaşırız. Kanal İstanbul’da 300 milyon metrekare rezerv alanımız. Orada yabancıya satış 1 milyon 100 bin metre kare. Hani nerede sattık? Genelde Türkiye’de 600 bin yeni 600 bin eski mesken satılır. Geçen sene bu sayı 1,5 milyona çıktı. Konut kredisini 0,49’a düşürüp Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Maliyetlerin artma nedeni dünyada yaşanmış olan tedarik zincirinden kaynaklı. Bir de Rusya-Ukrayna krizi geldi. Hammadde bulamıyorsunuz. Şimdi tedarik zinciri normale dönecek. Hammedde girdi fiyatları azalacak. Azalmasıyla maliyetlerimiz düşecek. Pandemi sürecinde hiçbir devletin vermediği destekleri milletimize verdik. Burada da ihtiyaç duyulan her şey yapılıyor, yapılacak.

“Konut Fiyatları Normalleşecek”

Sosyal konutta geçen yıl 100 bin açıkladık. İnşallah bu yıl rekor bir rakam açıklayacağız.
Konut fiyatları normalleşecek. Biz normalleşmesi adına devlet olarak yapılması ihtiyaç duyulan her türlü müdahaleyi yapacağız. Maliyetleri düşürmek için lüzumlu olan her türlü katkıyı hususi sektörümüze, vatandaşımıza vereceğiz. Konut edindirme amacıyla her projeye destek vereceğiz. Konutu sadece konut imarlı yerlere yapacağız. Orası boş hadi gidelim yapalım diye bir şey olamaz. KDV , vergi, resim harç muafiyeti uygulayacağız.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNDEM Konya Şeker, Üreticilere 149 Milyon 268 Bin Lira Mayıs Avansı Ödeyecek 2022
GÜNDEM Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları Devlet-Özel 2022
GÜNDEM Bakan Kurum’dan Konut Fiyatlarıyla İlgili Açıklama! 2022
GÜNDEM ÇSGB Vedat Bilgin EYT ve 3600 Ek Gösterge Takvimini Açıkladı
GÜNDEM Süt ve Yumurtaya Rekor Zam 2022
GÜNDEM Tarımda Üretici Enflasyonu Rekor Tazeledi: Üç Hane Görüldü 2022

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.