DOLAR

17,2580$% 0.21

EURO

17,6505% 0.48

STERLİN

20,7344£% 0.91

GRAM ALTIN

966,30%0,39

ÇEYREK ALTIN

1.591,00%-0,43

TAM ALTIN

15.649,60%-0,97

BİTCOİN

353200฿%1.72978

a
  • Dava Haber
  • Gündem
  • Konya Şeker, Üreticilere 149 Milyon 268 Bin Lira Mayıs Avansı Ödeyecek 2022

Konya Şeker, Üreticilere 149 Milyon 268 Bin Lira Mayıs Avansı Ödeyecek 2022

0

BEĞENDİM

Konya Şeker’den yapılan açıklamaya gore üretici ortaklarına üstün dereceli denilebilecek bir oranda Mayıs ayında avans ödemesi yapacak.

Pancar Parası Ödemeleri Başladı

Açıklamada:

“2022-2023 Şeker Pancarı Kampanya Dönemi için kontrat yapılmış müstahsil ortaklarımıza 20 Mayıs 2022 Cuma günü Saat 18.00 itibarıyla 149 milyon 268 bin lira ön ödeme ödemesi yapılacaktır.”

ifadesine yer verildi.

Şeker Pancarı üretiminin her aşamasında çiftçilere danışmanlık hizmeti de sağlandığı belirtilen açıklamada,

Şu ana kadar, tohumdan gübreye kadar üretim için müstahsil ortaklarımızın gereksinim duyduğu her türlü ürün ve ekipman desteği kendilerine sağlanmıştır. Bununla beraber şeker pancarı üretiminin her aşamasında sağlıklı üretim için de her türlü danışmanlık hizmeti çiftçi ortaklarımıza verilmektedir.”

ifadeleri yer aldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği (PANKOBİRLİK) Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, üstün dereceli düzeyde verilen bu desteğin bir anlak farkına işaret ettiğini belirterek şunları kaydetti:

“Bizim çizgimiz, girdi fiyatlarının bu kadar elastik olduğu bir dönemde verdiğimiz desteğin tam anlamıyla çiftçimiz açısından bir yaraya merhem olacak düzeyde olması noktasındadır. Şeker pancarı ülkemiz için birçok bakımdan stratejik bir üründür. Hem dezenfektanın ve çevreci yakıt olan biyoetanolün ham maddesi olması, hem şekerin gıda sanayinde, gıda üretiminde ve evlerimizde vazgeçilemez bir ürün olması şeker pancarının ekimini oldukca daha önemli hale getirmektedir.



Bu anlamda ülkemizin stratejik bir ürünü olan Şeker Pancarı üretimi için hepimiz üzerimize düşen görevi tam anlamıyla yaptık, Şeker Pancarı üretimi için, olabilecek en yüksek miktarda sözleşmelerimiz yapıldı, çiftçimiz de bizlere güvendi ekimlerini yaptılar. Ülkemizi de, üreticiyi de hiç kimseye muhtaç etmeyiz, bizim elimiz aslına bakarsan her zaman taşın altındadır, üretim yaptırılacak, fabrikalarımız çalışacak, topraklarımız boş kalmayacak, Konya Şeker kendine varoluş nedeni olarak ortaya koyduğu vizyon çerçevesinde üretimin kesintisiz sürmesini elde etmiş olacaktır.”

Söz mevzusu ödemenin hem piyasaya bir dinamizm getireceğini bununla beraber çiftçilerin tarlaya daha güvenle gitmelerine olanak sağlayacağını kaydeden Erkoyuncu, sözlerini şöyleki tamamlamış oldu:

“Güzel bir kış geçirdik, arasında bulunduğumuz ayda bolca yağmur yağıyor, Rabbimiz bol miktarda su veriyor. İnşallah bu sene bereketli bir sene olacak. Çiftçilerimizin yağışlarla yaşadığı bayramına bir de bizler bayram eklemek istedik ve tüm şartlarımızı zorlayarak, üstün dereceli denilebilecek bir rakamı müstahsil ortaklarımızın hesabına ön ödeme olarak yatırıyoruz.

Şundan güvenli olsunlar bu kurumun birinci önceliği üretimin kesintisiz sürmesidir. Bu duygu ve düşüncelerle verdiğimiz bu avansın tüm üretici ortaklarımıza hayırlı olması temennimiz ile çiftçilerimize işlerinde kolaylıklar diliyorum. Allah hepsine bereketli, hayrını görebilecekleri bol kazanç versin.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNDEM Konya Şeker, Üreticilere 149 Milyon 268 Bin Lira Mayıs Avansı Ödeyecek 2022
GÜNDEM Kepçe Kulak Ameliyatı Fiyatları Devlet-Özel 2022
GÜNDEM Bakan Kurum’dan Konut Fiyatlarıyla İlgili Açıklama! 2022
GÜNDEM ÇSGB Vedat Bilgin EYT ve 3600 Ek Gösterge Takvimini Açıkladı
GÜNDEM Süt ve Yumurtaya Rekor Zam 2022
GÜNDEM Tarımda Üretici Enflasyonu Rekor Tazeledi: Üç Hane Görüldü 2022

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.