DOLAR

17,2793$% 0.35

EURO

17,6742% 0.64

STERLİN

20,8030£% 1.25

GRAM ALTIN

967,63%0,53

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,37

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354800฿%2.07535

a
  • Dava Haber
  • Bankalar
  • Banka Sicil Affı Kimleri Kapsıyor?

Banka Sicil Affı Kimleri Kapsıyor?

0

BEĞENDİM

Banka sicil affı Vergi borcu ve sicil affı kimleri kapsıyor? Koronavirüsün ekonomik açıdan etkilerini azaltmak adına bazı ekonomik tedbirler alınmıştı. Yeni vergi borcu affı ile ilgili adım atıldı. TBMM’ye sunulan vergi affı paketinde sicil affı da yer alıyor. Bu gelişmelerin ardından vergi ve sicil affı ile ilgili detaylar merak edilmeye başlandı. Peki, banka sicil affı kimleri kapsıyor?
Vergi ve sicil affı konusunda son dakika gelişmeleri yakından takip ediliyor. Virüsün etkilerini azaltmak adına alınan ekonomik tedbirler devam ediyor. TBMM’ye sunulan yeni vergi affı paketinin detayları belli oldu. Teklifte vergi ve sicil affı detayları dikkat çekiyor. Bazı sebeplerden dolayı kredi ya da kredi kartı borçlarını ödeyemeyen vatandaşlar “sicil affı çıkacak mı” gibi sorulara yanıt arıyordu.
32 Günlük En Yüksek Faiz Veren Banka hemen öğrenmek için tıklayın.

BANKA SİCİL AFFI KİMLERİ KAPSIYOR?

Meclis’e sunulan kanun teklifinde sicil affı da yer alıyor. Sicil affının esnafa yönelik olması bekleniyor.

Banka Sicil Affı VERGİ BORCU VE SİCİL AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

Hemen şunu belirtelim ki, vergi borcu affı ve sicil affının hangi tarihte yürürlüğe gireceği henüz belli olmadı.

Banka Sicil Affı

VERGİ BORCU AFFININ DETAYLARI BELLİ OLDU

Takvim Gazetesi’nin haberine göre, iş dünyası ve vergi mükelleflerinin beklediği borçların yeniden yapılandırılması, matrah ve vergi artırımının yeniden düzenlenmesini kapsayan kanun teklifi TBMM Başkanlığı’na sunuldu.

Sunulan 15 maddelik kanun teklifine göre, 30 Nisan 2021 tarihinden önceki kesinleşmiş borçlar yapılandırma kapsamına alındı. Başvurular 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılabilecek.

Alacakların işlenmiş olan gecikme faizleri silinecek, onun yerine Yİ-ÜFE tutarı hesaplanacak.

Peşin ödemeyi tercih eden borçlulara hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90 indirim yapılırken, isteyene 6, 9, 12 ve 18 taksit şeklinde ve 2’şer ayda bir ödemeli seçecek sunulacak. İlk taksit ödemeleri, Eylül ayı sonuna kadar yapılacak.

İlk 2 taksit ödendikten sonra bir takvim yılında 2 taksit ödememe hakkı olacak, bu durumda yapılandırma bozulmayacak.

Süresinde ödenmeyen 2 taksit, gecikme zammıyla birlikte yatırılacak. Daha önce yapılandırmadan yararlanan ancak taksitlerini ödemeyenler de borçlarının yüzde 10’unu ödemiş olmak şartıyla yapılandırmadan yararlanabilecek.

Sicil affı 2021 TBMM

Adana Milletvekili İsmail Koncuk
Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi ve Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Dikkate Alınmaması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi
Teklifte; bireysel yahut ticari kredi borçlarını ödemekte güçlük çekenlere, ödemesi geciken kısmın tamamını 30/6/2021 tarihine kadar ödemeleri yahut yeniden yapılandırmaları halinde sicil affı getirileceği düzenlenmektedir.
Son Durumu : KOMİSYONDA

2021 Sicil Affı Çıktı mı?

2021 Sicil affı Kara listeye girenler sicil affı sonrası kredi çekebilecek. Banka sicil affı, 2021 yılında uygulanacak. Bankaya olan borçlarını ödeyemediği için kara listeye düşen milyonlar, sicil affı 2021’in devreye girmesiyle birlikte nakit para ihtiyaçlarını çözecekle

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BANKALAR Banka Promosyonu 2022
BANKALAR Borç Kapatma Kredisi 2022
BANKALAR Papara Nedir, Papara Ne İşe Yarar?
BANKALAR PTT Adıma Yatan Para Sorgulama
BANKALAR Ziraat Banka Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?
BANKALAR Kredi Kartı Limiti Nasıl Belirlenir? 2022

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.