DOLAR

17,2851$% 0.39

EURO

17,7170% 0.89

STERLİN

20,8450£% 1.46

GRAM ALTIN

969,04%0,67

ÇEYREK ALTIN

1.596,00%-0,12

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355280฿%2.35187

a
  • Dava Haber
  • Girişimcilik
  • İnovasyon Örnekleri Nedir? Yaratıcı Örnekler

İnovasyon Örnekleri Nedir? Yaratıcı Örnekler

0

BEĞENDİM

İnovasyon örnekleri, şirketlerin uzun vadeli rekabet gücünü ilgilendiren en önemli konulardan biridir. Ama yenilik tam olarak nedir? İnovasyon yönetimi organizasyonlar için neden bu kadar önemlidir? Ve ne tür inovasyonlar var? Bu makalede,  karmaşık bir konuya anlaşılması kolay bir giriş yapacaksınız.

İnovasyon Nedir?

İnovasyon kelimesi, yenilemek anlamına gelen Latince innovare fiilinden türetilmiştir. Özünde kelime, anlamını günümüze kadar korumuştur. İnovasyon, örneğin bir süreç, ürün veya hizmet gibi bir şeyi iyileştirmek veya değiştirmek anlamına gelir. Bununla birlikte, şirketler bağlamında, terimin bir tanımlamaya ihtiyacı vardır. İşin karmaşık bağlamında, bir tanım gereklidir.

İnovasyon neden bu kadar önemli?

İnovasyon neden bu kadar önemli sorusunun cevabı şirketlerin rekabet güçlerini artırmak için çeşitli seçenekleri vardır: fiyat liderliği için çabalayabilir veya bir farklılaşma stratejisi geliştirebilirler. Her iki durumda da yenilik esastır.

  • Fiyat liderliğini seçen şirketler, yenilikçi, yüksek verimli süreçler geliştirerek uzun vadeli rekabet güçlerini güvence altına almalıdır. Süreç optimizasyonu ve maliyetler açısından sürekli iyileştirme onlar için önemlidir.
  • Farklılaşma stratejisi için çabalayan şirketler, rakiplerine benzersiz ayırt edici özellikler geliştirmek için yeniliğe ihtiyaç duyar.
  • Birçok start-up, yenilikçi bir ürün veya hizmet geliştirerek faaliyetlerine başlar.

Bu nedenle sürekli yenilik, tüm şirketler için çok önemlidir. Temel fark, şirketten şirkete önemli ölçüde değişen inovasyon stratejisinin odak noktasındadır.

Bir diğer makalemiz olan https://paraninnabzi.com/altin-degerinde-7-tane-inovasyon-ornekleri/ ile ilgi çekici fikirleri bulabilirsiniz.

İnovasyon Örnekleri Nelerdir?

İnovasyon örnekleri nelerdir ürün inovasyonunu benimseyerek, büyüme, kayda değer genişleme kaydetme ve aynı sektördeki iş rakiplerinize karşı rekabet avantajı elde etme konusunda emin olabilirsiniz. Bunun nedeni, ürünlerinizin diğer ürünlerden farklılaşmasını sağlayarak müşteriler için daha çekici hale getirmesidir.

  • Elektronik şirketi LG , bir gazete gibi yuvarlanacak kadar esnek yeni bir ekran türü tanıttı. Bu, taşınabilirlik sorununu çözdüğü için en net buluş ve yenilik örneklerinden biridir.
  • Ludlow Gezgin sizin takım ve her zaman taze ütülenir görünmesini sağlar hiçbir kırışıklıkları anlamı rumple geçirmez teknoloji ile yapıldığı için takım elbise J. Crew dan bir yenilik örneğidir; büyük bir zaman ve çaba tasarrufu sağlayan yenilik.
  • Bir başka tipik ürün inovasyon örneği örneği, Apple Inc. tarafından kullanılmıştır . müşteriler için daha çekici ve klasik olan iPhone serisinin tanıtımı ile. Apple Inc bunu marka değiştirme yoluyla yapabildi ve bu, müşterilerin diğer marka telefonlardan iPhone’lara geçmesiyle sonuçlandı.

Tekrar Tekrar Kullanılabilir Kulak Temizleyicisi

İnovasyon örnekleri sıralamasında ilki kulak temizleyicisi. Kulağımız iğrenç gibi gelse de Eeears tekrar kullanılabilir kulak temizleyicisi, hipoalerjenik tıbbi silikondan yapılan yumuşak bir ürün. Kısa sürede 15.000 Euro barajını geçen ürün, eski tarz pamuklu kulak temizleyicilerin yerine geçmeye çalışıyor.

Ağırlıklı Battaniye

Uyku, stres ve kaygı için tasarlanan bu battaniyenin ağırlığı, vücut ağırlığının yüzde 10’u olacak şekilde tasarlanmış. Kendi ağırlığını vücut genelinde dağıttığı için, kucaklanmış hissini taklit ederek sinir sistemini rahatlatıyor. Bu da, serotonin ve melatonin düzeylerini artırıyor.

İnovasyon Örnekleri Ağırlıklı Battaniye

Akıllı Havlu

Ev aksesuarı markası Mizu Home, geliştirdiği akıllı havlular ile çabucak kurumayan, kötü kokan ve hapşırmaya neden olan havluları çöpe atıyor. Mizu akıllı havlular, bugüne kadar üretilen en yumuşak ve en dayanıklı havlu olarak lanse ediliyor. Bu havlular, bakterileri önleme özelliği ile dikkat çekiyor.



Elektrikli Güneş Panjurları

Güneşten koruyan panjurlar sayesinde elektrik üretiyor. Girişimci Yevgen Erik tarafından üretilen bu panjurlar, küçük bir ofisin tüm elektrik ihtiyacını karşılayabiliyor.

İnovasyon Örnekleri Elektrikli Güneş Panjurları

Yaratıcı Akıllı Cüzdan

Volterman adlı bu sıra dışı cüzdan, içerisinde pek çok teknolojiyi barındırıyor. Cüzdanda unutkanlığa ve hırsızlığa karşı önlemler yer alıyor. Global GPS özelliği ile cüzdanı unuttuğunuz zaman anında yerini belirleyebiliyorsunuz. Akıllı telefonlarla da entegre olan cüzdan, kablosuz şarjı da destekliyor.

İnovasyon Örnekleri Yaratıcı Akıllı Cüzdan

SİZİN İÇİN SEÇTİKLERİMİZ
Girişimcilik Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
Girişimcilik Para Kazanma Yolları
Girişimcilik HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GIRIŞIMCILIK Kimler Yatırım Tavsiyesi Verebilir?
GIRIŞIMCILIK Spor Salonu Açma Maliyeti ve Şartları
GIRIŞIMCILIK Kobi Nedir? Kobi’lere Destek Kredisi
GIRIŞIMCILIK Ticarette En Çok Para Kazandıran İşler
GIRIŞIMCILIK Para Kazanma Yolları
GIRIŞIMCILIK HepsiBurada İnfluencer Başvuru Formu

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.