DOLAR

17,2851$% 0.39

EURO

17,7170% 0.89

STERLİN

20,8450£% 1.46

GRAM ALTIN

969,04%0,67

ÇEYREK ALTIN

1.596,00%-0,12

TAM ALTIN

15.720,32%-0,55

BİTCOİN

355280฿%2.35187

a

Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?

0

BEĞENDİM

KOSGEB destekleri hangi işleri destekliyor işte bütün desteklenen KOSGEBde desteklenen sektörler.

KOSGEB Desteklenen Sektörler 2022

KOSGEB desteklenen sektörler listesi 2022 yılına girerken ise aşağıda yer almaktadır. KOSGEB ülkemizde başlangıçtan itibaren girişimci ve KOBİ’lere maddi olarak destek vermeye devam etmektedir. KOSGEB desteklerini 2 maddeye ayırdı. Geleneksel Girişimci Destek Programı ve İleri Girişimci Destek Programı olarak desteklerini iki madde şeklinde söyleyebiliriz.

KOSGEB Girişimcilik Eğitimi – Detaylı Kılavuzu Hemen İnceleyin!

Geleneksel girişimci destek programında destek miktarı 60 bin TL’ye kadar hibe kredisi vermektedir. İleri girişimci destek programında ise Kobi’lere yönelik olarak 300.000 TL’ye kadar Makine, Teçhizat ve Yazılım Desteği veriliyor.

  • Bilgi ve İletişim
  • İmalat sektörü
  • İnşaat sektörü
  • Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı
  • Finans ve sigortacılık sektörü
  • İdari ve destek hizmet sektörü
  • Konaklama ve Yiyecek Hizmeti Faaliyetleri
  • Kültür, sanat, eğlence, dinlence ve spor
  • Madencilik ve taş ocakçılığı
  • Mesleki, bilimsel ve teknik faaliyetler
  • Su temini; kanalizasyon, atık yönetimi ve iyileştirme sektörü
  • Toptan ve perakende ticaret; motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin onarımı
  • Ulaştırma ve depolama sektörü.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik NACE Kodları

Kosgeb AR-GE, Teknolojik Üretim ve Yerlileştirme Destekleri

Bu program, 3 alt başlık olarak değerlendirilmektedir.

Kosgeb AR-GE ve İnovasyon Destek Programı

Fikirlerinizin hayata geçmesi için 750.000 TL’ye kadar Ar-Ge ve İnovasyon projelerine Kosgeb destekleri sağlanmaktadır. 2021 yılında da devam edecek bu destek programının amacı ise, desteklenecek olan araştırma ve geliştirme, inovasyon projelerinin aracılığıyla teknoloji ve bilime dayalı olarak yeni fikirlerin, buluşların sahip olduğu küçük ve orta ölçekli işletmeler ile girişimcilerin yeni ürün, süreç ve hizmetlerini sağlamaktadır. Bu destek programı Teknoloji, Yenilik ve Yerlileştirme Dairesi Başkanlığı tarafından tasarlanmıştır.

KOBİ Tekno yatırım, KOBİ Teknolojik Ürün Yatırım Destek Programı

6.000.000 TL’ye kadar KOBİ’lere özel olarak sağlanan bu destek programı ile; Ar-Ge/yenilik sonrasında ortaya çıkan ürünlerin üretim ve ticarileştirilmesi ile, orta – yüksek ve yüksek teknoloji alanında faaliyet gösteren yerli sanayi tarafından üretimi ve ticarileştirmesini sağlamak amacıyla yatırımları desteklemektedir. Bu programın şartları ise:

En çok 5 yıl önce alınmış Ar-Ge projesini tamamlandığını gösterir aşağıdaki belgelerden birine sahip olan



  • KOSGEB ve diğer kamu kurum ve kuruluşları, kanunla kurulan vakıflar veya uluslararası fonlar tarafından desteklenen ar-ge ve yenilik projeleri sonucunda ortaya çıkan,
  • Patent belgesi ile koruma altına alınan,
  • Doktora çalışması neticesinde ortaya çıkan,
  • Teknolojik Ürün (TÜR) Deneyim belgesi alan,

prototip çalışması tamamlanmış ürün için yapılması esastır. Ürün sahibi işletmeler veya ürünün fikri sınai mülkiyet ve telif haklarını sözleşme ile hak sahibinden devralmış işletmeler başvurabilir.

Stratejik Ürün Destekleme Programı

6.000.000 TL’ye kadar Kosgeb desteği olan bu destek programında: Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca yürütülen Teknoloji Odaklı Sanayi Hamlesi Programı kapsamında ülkemizde orta – yüksek ve yüksek teknoloji seviyesinde sektörlere katma değeri yüksek olarak tanımlanan ürünlerin, bu sektörlerin gelişmesi için kritik olarak önem taşıyan ürünleri üretimi arttırmayı amaçlamaktadır.

Kosgeb KOBİ Finansman Destek Programı

500.000 TL’ye kadar olan krediler için faiz desteği ihtiyaç duyan KOBİ’lere özel bu destek programında; KOBİ’lerin uygun koşullarda finans desteği alabilmesi için sorunların hızlı çözümü, üretim ve kalite standartlarının artması ve istihdam yaratılması ile uluslararası düzeyde rekabet edebilmeleri sağlanması amaçlanmaktadır.

KOSGEB Hangi İşlere Destek Veriyor?

KOSGEB kurumunun faizsiz olarak verdiği hibe kredi destekleri yeni yılda da devam edecek. İşini kurmak isteyen kişilere özel olarak 2021 yılında da desteklerinin devam edeceğini açıklayan KOSGEB kredileri ile siz de yeni bir iş sahibi olabilirsiniz. KOSGEB; parfümcülük, sigortacılık, emlakçılık, eczacılık, imalatçılık, dönerci, restorant, mağaza gibi pek çok farklı kalemde kişilere iş kurma desteğinde bulunmaktadır.

KOSGEB İmalat Sektörüne Destek Veriyor

KOSGEB’in en çok desteklediği sektör imalat sektörüdür. Gıda imalatı, tütün ürünleri imalatı, içecek imalatı, tekstil imalatı, giyim eşyası imalatı, deri imalatı, ağaç ve ağaç ürünleri imalatı, mantar ürünleri imalatı, kağıt ürünleri imalatı, petrol ürünleri imalatı, eczacılık ürün imalatı, plastik ürün imalatı, makine ve ekipman imalatı, ulaşım araçları imalatı gibi pek çok imalat sektörünü desteklemektedir.

Ticaret Sektörüne de Destek Var

Türkiye’de imalat sektörüne malesef rağbet olmamasından dolayı Kosgeb’in en çok destek verdiği sektör ticarettir. Kosgeb’in ticaret sektöründe desteklediği sektörleri genel olarak açıklamak gerekirse; Toptan ve perakende ticaret (Motorlu kara taşıtları hariç) olmak üzeere 100’ün üzerinde ticari sektöre destek vermektedir.

Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?

KOSGEB İnşaat Sektörü Destekleri

Kosgeb bir çok kişinin bildiğinin aksine inşaat sektörüne de destek vermektedir. Türkiye’de inşaat sektörünün gelişmesi için çalışmalarını sürdüren Kosgeb; Bina inşaatı, bina dışı inşaatı, ve inşaat sektörüyle alakalı alt işlere hibe ve faizsiz kredi desteğinde bulunmaktadır.

KOSGEB Hayvancılığa Destek Veriyor Mu?

Hayır, Kosgeb; Büyükbaş hayvancılık, koyun ve keçi gibi küçükbaş hayvancılık, kanatlı üretim çiftliği, tavuk çiftliği gibi hayvancılık sınıfında olan tüm faaliyetlere destek olmamaktadır. Kosgeb yukarıda yer alan meslek ve sektörlere aktif olarak destek olmaktadır. Hayvancılık kredisi çekmek istiyorsanız TKDK gibi kurumların destek programlarını takip etmeniz gerekmektedir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BORSA Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?
BORSA Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
BORSA Tradingview Nedir Nasıl Kullanılır?
BORSA En Başarılı Borsa Kanalı
BORSA Harçlık Avans Nedir? Harçlık Avans Kullanımı
BORSA Birleşim Mühendislik BRLSM ile Halka Arz oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.