DOLAR

17,2791$% 0.32

EURO

17,6628% 0.56

STERLİN

20,7849£% 1.14

GRAM ALTIN

967,89%0,56

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,31

TAM ALTIN

15.670,16%-0,84

BİTCOİN

354116฿%2.11452

a

Borsada Para Kazanma Taktikleri Nelerdir?

0

BEĞENDİM

Borsada para kazanma taktikleri borsa son zamanların en çok tercih edilen para kazanma yöntemleri arasında yer almaktadır. Belirli bir birikime sahip kişilerin ya da elde etmiş oldukları kazancı değerlendirmek isteyenlerin adeta uğrak bir noktası haline gelen borsa son zamanlarda birçok kişinin yüksek miktarlarda kazanç elde etmesine olanak sağlamıştır.

Borsa Nasıl Para Kazanılır

Borsa araçları üzerinde al – sat işlemi gerçekleştirerek kazanç elde eden birçok kişi aynı zamanda elde etkileri kazançlarını da katlamaya devam etmektedir. Sizlerde borsa üzerinde para kazanma taktikleri hakkında araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda borsa para kazanma taktikleri nelerdir? sorusunu cevaplandırarak detayları hakkında bilgi vermeye çalışacağız.

Borsada Para Kazanma Taktikleri

Borsada Para Kazanma Taktikleri

Borsada Para Kazanma Taktikleri Nelerdir?

Borsada para kazanabileceğiniz birçok taktik vardır. Fakat borsa para kazanabileceğiniz bir ortam olduğu kadar para kaybetmenize de neden olmaktadır. Bundan dolayı oldukça temkinli bir şekilde hareket etmeniz sizlere fayda sağlayacaktır. Aksi halde borsa da para kaybetmeye başlayarak zarara uğrayacaksınız. Sizler için borsa da para kazanabileceğiniz en güzel taktikleri listeledik.

  • Piyasayı Öğrenmek

Borsa üzerinde işlem yapmak istiyorsanız öğreneceğiniz ilk şey piyasayı öğrenmek olacaktır. Piyasayı öğrenmek hangi araç üzerinde işlem yapmanız gerektiği hakkında sizlere bilgi verecektir. Bunun yanı sıra sizlerin daha bilinçli bir şekilde hareket ederek daha doğru adımlar atmanıza yardımcı olacaktır. Bundan dolayı borsa da işlem yapılmadan önce kesinlikle piyasa takibinin gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

  • Fiyat Dalgalanmalarını Takip Etmek

Borsa üzerinde para kazandıran temel etkenlerin başında fiyat dalgalanmaları gelmektedir. Zarara uğrayan birçok kişi eksik araştırma ve analiz sonucunda bu fiyat dalgalanmalarını görmeyerek batmaktadır. Sizlerin piyasa veya başka bir deyişle fiyat dalgalanmaları konusunda iyi bir takip ve analiz gerçekleştirmeniz kazanmanıza olanak sağlayacaktır. Aksi halde atacağınız bir yanlış adım sizlerin zarara uğramasına ve batmasına neden olacaktır. Bu durumdan kaçınarak iyi bir şekilde fiyat dalgalanmalarına takip etmek güzel kazançlar elde etmenize olanak sağlayacaktır.

Borsada Para Kazanma Taktikleri Nelerdir?

Borsada Para Kazanma Taktikleri Nelerdir?

  • Yatırım Araçlarını Bilmek

Borsa üzerinden para kazanmak için bir heves işlem yapanların daha sonrasında ise oldukça pişman olanların yanıldığı en büyük konulardan bir tanesi yatırım araçlarıdır. Yatırım araçlarını bilmek ve nasıl kullanıldıkları hakkında bilgi sahibi olmak borsa üzerinde yapacağınız işlemlerde sizlere kolaylık sağlayacağı gibi aynı zamanda güzel kazançlar elde etmenize de olanak verecektir. Bundan dolayı yatırım araçlarının iyi bir şekilde bilinmesi gerekmektedir.

Bireysel Kredi Çeşitleri Nelerdir?



  • Analiz Yapmak ve Planlama Yapmak

Analiz ve planlama her işte olduğu gibi borsa üzerinde yapacağınız işlemlerde de geçerli bir konudur. Hangi yatırım aracının daha çok kazandırdığı,  piyasa dalgalanmalarının ne zaman olduğu, kazanç durumunuzdaki değişim ve birçok konuda yapacağınız analiz ve planlama sizlerin daha doğru bir şekilde ilerlemenizi sağlayarak güzel kazançlar elde etmenize olanak verecektir.

  • Strateji Oluşturmak

Analiz ve planlama yapıldıktan sonraki en önemli aşama bir strateji oluşturmaktır. Oluşturacağınız strateji üzerinde olumlu ve istikrarlı adımlar ile birlikte ilerlemeniz borsa üzerinde sizlere fayda sağlayacaktır. Günümüzde birçok kişinin oluşturmuş olduğu stratejiler ile birlikte yüksek kazançlar elde ettiğini bilmekteyiz.

Borsada İşlem Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Günümüzde birçok kişi bilinçsiz bir şekilde borsa üzerinde yapmış olduğu işlemler neticesinde para kaybetmekte ve batmaktadır. Bundan dolayı borsa üzerinde yapacağınız işlemlerde iyi bir analiz gerçekleştirmeniz ve sağlam adımlarla ilerlemeniz gerekmektedir. Ayrıca bu süreç içerisinde uzman kişilerden bilgi ve yardım almanız sizler açısından oldukça fayda sağlayacaktır. Yatırım araçlarını iyi bir şekilde bilmeniz, piyasa dalgalanmalarını takip etmeniz ve zamanında al – sat işlemini gerçekleştirmeniz sizlerin en iyi şekilde kazanmasına olanak verecektir.

Borsada Nasıl Para Kazanılır Kitap Önerileri

1. Kazanmayı Öğren
Yazar: Peter Lynch

Mc Donald’s, Nike, Pepsi veya Coca-cola şirketlerini bilmeyen yoktur. En az bir tanesinden bir hamburger yemiş, içecek içmiş ya da ayakkabı almışsınızdır. Peki ya hisse senedi? İşte bu noktada Peter Lynch, basit bir dille “Kazanmayı Öğren” diyor ve borsada kazanmayı öğretiyor. Kitapta borsa piyasasının nasıl yorumlanacağı, gazetelerde finans köşelerinde yazan haberlerin bizlere neler söylediği gibi birçok bilgiye yer veriyor.

2. Warren Buffett Tarzı
Yazar: Robert G. Hagstrom Jr.

Warren Buffett milyarlarca dolarlık servetiyle dünyanın en zengin insanları arasında yer alıyor. Onu bizim açımızdan özel yapan şey, aktif bir hisse senedi yatırımcı olması ve servetinin büyük kısmını hisse senedi yatırımlarıyla kazanmış olmasıdır. Onun hakikaten farklı bir tarzı var. Mesela, bilmediğini iddia ettiği teknoloji şirketlerinin hisselerine yatırım yapmıyor. Yatırım kararları alırken koyduğu kırmızı çizgilerine hala sıkı sıkıya bağlı kalmaya devam ediyor. Neredeyse tüm hisse senedi yatırımcıları onun ağzından çıkacak söze bakıyor ve fikirlerine kulak veriyorlar.

Peki, bu kadar saygınlığın kaynağı nereden geliyor? Elbette onun yıllardır değişmeyen yatırım tarzından. Buffett’ın yatırım tarzını da şimdiye kadar en iyi anlatan yazarlardan biri Robert Hagstrom oldu. Time dergisi de aynı fikirde.

3. Sıradan Hisseler Sıradışı Kârlar
Yazar: Philip A. Fisher

Sıradan Hisseler Sıradışı Karlar’ın yazarı Philip Fisher’ın kitabı dört bölümden oluşuyor. Borsada hisse senedi ne zaman alınır, ne zaman satılır gibi temel bilgilerden tutunda bir yatırımcının yapmaması gereken hatalardan, ders çıkardığı deneyimlerine kadar birçok şeyi kitabında anlatıyor.

4. Borsa’da Tek Başına
Yazar: Peter Lynch

Bir başka Peter Lynch kitabı olan Borsa’da Tek Başına’da yazar samimi tavrıyla yeni yatırımcıları piyasaya kazandırıyor. Kitabının ilk bölümüne verdiği “Bir Yatırımcı Doğuyor” başlığı bu açıdan kesinlikle yerinde ve biraz da cüretkar. Fakat kitabın ilerleyen sayfalarında isabetli seçimler, onluk hisseler ve paylaştığı tecrübeleriyle ilk kez borsada yatırım yapacak bir adayın öğrenmek istediği pek çok şeyi veriyor.

5. Bir Borsa Spekülatörünün Anıları
Yazar: Edvin Lefevre

Şuna zamana kadar belki de yazılmış en saygın finans kitapları arasında Bir Borsa Spekülatörünün Anıları yer alıyor. 1923 senesinde yazılan kitap, borsanın işleyişi ve borsanın mantığını anlayabilmek adına her yatırımcının en az bir kere hatta altını çizerek okuması gereken önemli bir klasik.

6. Borsa Sihirbazları
Yazar: Jack D. Schwager

Bu iç içe geçmiş, gerçekten de inanılmaz bir kaynak. Yazıldığı dönemde milyonlarca dolar kazanan çağın en önemli yatırımcılarının görüşleri bu kitapta yer alıyor. Dönemin en iyi yatırımcılarının röportajlarından oluşan kitapta, onların nasıl bu kadar başarılı oldukları ve yatırımlarıyla nasıl para kazanabildikleri aktarılıyor.

7. Buffett: Bir Amerikan Kapitalistinin Yükselişi
Yazar: Roger Lowenstein

Bu kitap, ünlü borsa yatırımcısı Warren Buffett’ın yöntemleri ve stratejilerini ortaya koyuyor. Yatırım yaparken Buffett’ın düşünce tarzını anlamak, yatırım yöntemlerini ve felsefesini öğrenmek için sabır göstermeye niyetliyseniz, bitirdiğinizde bu kitap size kuşkusuz ki muhakkak ödüllendirecektir.

8. Borsayı Yenmek
Yazar: Peter Lynch

Borsada yatırım yapmanın belli bir kuralı veya matematiksel bir formülü var mıdır? Siz böyle düşünüyorsanız bile Peter Lynch, sizinle aynı fikirde değil. Borsayı Yenmek kitabında yazar, bilinmesi gereken temel konuları yalın bir dille okuyucularına anlatıyor. Bu kitabı tanımlamak için en iyi kendi söylediği bir sözü hatırlayalım, diyor ki “Firmaların geleceği sadece bilançolarıdan okunabilseydi, matematikçiler ve de muhasebeciler dünyanın en zengin insanları olurdu…”

9. Akıllı Yatırımcı
Yazar: Benjamin Graham

Benjamin Graham tarafından yazılan Akıllı Yatırımcı kitabı, tüm zamanların yazısal en iyi yatırım kaynağı olarak işaret ediliyor. Günümüzde piyasanın aktif yatırımcıları muhtemelen bu kitabı mutlaka duymuşlardır. Duyulmaması mümkün değil, zira herkes yazılmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen bu kitabı dilinden düşürmüyor. Borsada hisse senedi yatırımı dahil birçok yatırım aracına yönelik birçok bilgi bu kitaptan okuyucuya aktarılıyor.

10. Borsada Rastgele Seyir
Yazar: Burton Malkiel

Şu sıralarda onuncu baskını yapan bu kitap, yatırımları için ilk kez portföy oluşturmaya başlayacak herkes için harika bir başlangıç sunuyor. Endeksler, portföy oluşturma, çeşitlendirme ve sabır kavramının değer zaman kavramıyla birleşmesi gibi pek çok kavram ve konu kitapta yer alıyor.

11. Piyasayı Alt Üst Eden Küçük Kitap
Yazar: Joel Greenblatt

Borsaya yatırım yapmanın temel ilkelerinin basit bir dille anlatıldığı bu kitapta, yazar bahsettiği “sihirli yatırım formülünü” paylaşıyor. Kaliteli şirketlerden ucuza hisse senedinin nasıl alınacağı ve büyük paralar kazanırken riskin nasıl minimuma indirilebileceği kitabın konularını oluşturuyor.

12. Yalancının Pokeri
Yazar: Michael Lewis

Michael Lewis The Money Culture ve The New New Thing’in de aralarında bulunduğu farkı kitapların yazarıdır. Birleşik Krallık’ta haftalık olarak yayımlanan The Spectator dergisinde ve The New Republic’de kıdemli editörlük de yapmıştır.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BORSA Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?
BORSA Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
BORSA Tradingview Nedir Nasıl Kullanılır?
BORSA En Başarılı Borsa Kanalı
BORSA Harçlık Avans Nedir? Harçlık Avans Kullanımı
BORSA Birleşim Mühendislik BRLSM ile Halka Arz oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.