DOLAR

17,2791$% 0.32

EURO

17,6628% 0.56

STERLİN

20,7849£% 1.14

GRAM ALTIN

967,89%0,56

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,31

TAM ALTIN

15.670,16%-0,84

BİTCOİN

354116฿%2.11452

a

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler

0

BEĞENDİM

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler ekonomi hakkında belirli bir bilgi birikimine sahip olmanız, sizlerin ilerleyen dönemlerde atacağınız finansal adımlarda daha doğru ve net adımlar atmanızı sağlayacaktır. Günümüzde birçok kişi ekonomi üzerinde araştırma yapmakta, öğrenmiş olduğu bilgiler ve edinmiş olduğu birikimler ile birlikte bunu gerek iş hayatında gerekse borsa üzerinde değerlendirmektedir. Sizlerde ekonomi hakkında temel bilgiler üzerine araştırma yapıyorsanız, yazımızdan detaylara ulaşabilirsiniz. Sizlere bu yazımızda temel bilgilerden bahsedeceğiz.

Ayrıca şu yazımızı da okumanız da gerekebilir: Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken 10 Temel Bilgi

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler

Ekonomi hakkında bilinmesi gereken temel bilgiler kişilerin finansal hayatında daha doğru bir şekilde ilerleyebilmesi adına oldukça önemlidir. Bu bilgiler aynı zamanda sizlerin mali açıdan kendinizi düzene sokabilmeniz ve bilgi birikimi edinebilmeniz açısından da önem arz etmektedir. Sizler için ekonomi üzerinde ön plana çıkan bazı temel bilgileri listeledik.

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler

Ekonomi Nedir?

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler kısmında en temeli ekonomi, üretim, ticaret, dağıtım ve tüketim, ithalat ve ihracat gibi pek çok kavramın insan hayatı üzerinde kurmuş olduğu etkileşim sonucunda ortaya çıkan bir terimdir. İnsanın mali açıdan ihtiyaçlarını karşılayabilmesi yapmış olduğu tüm aktiviteler ekonominin içerisinde değerlendirilmektedir. İçerisinde pek çok terimin ve faktörün yer aldığı ekonomi oldukça geniş çaplı bir konudur.

Mikroekonomi Nedir?

Mikroekonomiyi kısaca tanımlamak gerekirse, Mikroekonomi: tüketiciler, firmalar ve endüstriler üzerinde kurulan ekonomik ilişkileri inceleyen bir disiplindir. Yunanca mikros kelimesinden gelen Mikroekonomi fırsat maliyeti, arz ve talep, elastikiyet gibi konuları incelemektedir. Mikroekonominin genellikle bireylerin veya firmaların ekonomik hareketlerini incelediğini de dile getirebiliriz.

Makroekonomi Nedir?

Makroekonomi, toplam tüketim, toplam üretim, toplam tasarruf, toplam yatırım, toplam gelir (millî gelir) ve istihdam gibi toplam büyüklerini konu almaktadır. Makroekonominin, mikroekonomiden en büyük farkı ekonomiyi bir bütün olarak değerlendirmesidir. Makroekonominin kurucusu olarak Keynes gösterilmektedir. İşsizlik ve enflasyon makroekonominin ana dalını oluşturmaktadır.

Üretim Faktörleri Nedir?

Ekonomi derslerinde karşılaşılan bir konu olan üretim faktörleri, bir ürünün ortaya çıkabilmesi için gerekli olan unsurları içermektedir. Bu unsurlar doğal kaynaklar, sermaye, emek ve girişimci olmak üzere 4 ana başlıkta incelenmektedir. Üretim faktörleri konusu gündemde veya günlük yaşantımızda pek çok kez karşımıza çıkmaktadır. Sağlamış olduğu etkenler ile birlikte ekonomik terimler içerisinde bilinmesi oldukça önemli olan bir terimdir.

Arz ve Talep Nedir?

Arz ve talep ilişkisi sunulan bir malın veya hizmetin bir karşılığının veya dengesinin belirlenmesidir.  Birçok malda veya hizmette talebin artması durumu fiyatında artmasına sebep olmaktadır. Bunun tam tersi olarak arzın azalması da fiyatın düşmesine neden olmaktadır. Yaşanılan bu tür durumlarda arz talep ilişkisini dengelemek gerekmektedir. Arz ve talep ilişkisi bir işletme sahibinin kesinlikle bilgi edinmesi gereken ekonomik terimler arasında başta gelmektedir.



Azalan Marjinal Fayda Nedir?

Ekonomi Hakkında Bilinmesi Gereken Temel Bilgiler, terimler arasında sık karşılaşılmasa da azalan marjinal faydanın bilinmesi de ilerleyen aşamalarda sizlere fayda sağlayacaktır. İnsanların mallar ve hizmetler üzerinde eğiliminin fazlalaşması ile birlikte arzın arttığını bilmekteyiz. Bir noktadan sonra ise marjinal fayda git gide negatif değere doğru yönelmektedir. Genellikle şirketler ve büyük firmalar ürün fiyatlarını marjinal fayda üzerindeki dengelere göre belirlemektedir.

Ekonomik Büyüme Nedir?

Ekonomik Büyüme Nedir?

Ekonomik Büyüme Nedir?

Ekonomik büyüme insanların yaşam standartlarının kaliteli bir hale gelmesinin sağlanmasıdır. Bunun yanı sıra ekonomik büyüme ile birlikte insanların arz etmiş olduğu yeni ürünlerin piyasaya sunulma işlemi de gerçekleştirilmektedir. Ekonomik büyüme olarak adlandırılan olan Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) olarak da adlandırılmaktadır. Gündemde ve haberlerde karşımıza çıkan ekonomik büyüme dengeleri terimler arasında bilinmesi gereken en temel terimlerden bir tanesidir.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
EKONOMI Kredi Almak İçin Gereken Şartlar
İHTIYAÇ KREDISI Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar
EKONOMI Aidatsız Kredi Kartı
EKONOMI Aidatsız Kredi Kartı Veren Bankalar
EKONOMI 3 Ay Ertelemeli QNB FinansBank İhtiyaç Kredileri
EKONOMI Kar Marjı Nedir? Kar Marjı Kaç Olmalı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.