DOLAR

17,2800$% 0.35

EURO

17,6923% 0.74

STERLİN

20,8310£% 1.39

GRAM ALTIN

968,50%0,62

ÇEYREK ALTIN

1.597,00%-0,06

TAM ALTIN

15.703,94%-0,66

BİTCOİN

354632฿%1.80051

a

Kendini Geliştirmek İsteyenlere Tavsiyeler

0

BEĞENDİM

Kendini geliştirmek isteyenlere tavsiyeler nelerdir, uzmanların önerileri nelerdir hepsini beraber inceleyelim. Kendi performansınızı değerlendirerek başlayın. Geliştirmeyi umduğunuz zayıflıkları/zorlukları belirledikten sonra, bazı somut, somut kişisel gelişim stratejileri için aşağıdaki listeye göz atın. İşte  gerçekten işe yaradığını düşündüğümüz 11 tanesi.

Hedefler belirleyin

Kendini geliştirmek isteyenlere tavsiyeler sorusunda her şeyden önce, hedefler belirleyin ve net hedefler belirleyin. Sizin ve ekibinizin başarması gereken istekleri belirleyin ve not edin, ardından bunu bir başarı ölçütü ve ölçütü olarak kullanın. Büyük hedefler belirlemek yardımcı olacaktır; hedefinizin spesifik, ölçülebilir, ulaşılabilir, gerçekçi ve zamana dayalı olduğundan emin olun.

Bir yere yazın

O anda kağıt üzerinde (veya dijital yapılacaklar listesi) bir eylemde bulunun. Breathe’in bire bir ve performans inceleme özelliği gibi performans yönetim sistemleri, kişisel gelişim hedeflerini takip etmenize yardımcı olabilir.

Sonuçta, hiç kimse dırdır eden, işaretlenmemiş bir kontrol listesinden hoşlanmaz.

Sizin için neyin işe yaradığını yapın

Daha önce bir şeyi belirli bir şekilde yaptıysanız ve bu gelişmenize yardımcı olduysa, o taktiği tekrar kullanın. Eğitim kursları yoluyla öğrenmeye daha iyi yanıt verdiğinizi biliyorsanız, sayısız kendi kendine yardım kitabı satın almak iyi değildir.

Küçük başlayın

Kendinizi daha iyi bir iletişimci haline getirmek göz korkutucu görünebilir . Ancak bu büyük hedefi daha küçük adımlara böler ve bunlardan sadece biriyle başlarsanız, görev daha az zorlu görünür. İlk başta sadece mütevazı bir hedefe ulaşmak için kendinize meydan okursanız, hazır olduğunuzda oradan büyüyebilirsiniz. Küçük, daha ulaşılabilir bir kişisel gelişim hedefine ulaşmak, devam etmemiz için bizi güçlendirir ve teşvik eder. Hiçbir zaman, nihai hedefinize doğru neşeyle çalışıyor olacaksınız.

Kendini Geliştirmek İsteyenlere Tavsiyeler

Kendi hızınızda ilerleyin

Bu, önceki noktaya benzer. Küçükten başlamanın yanı sıra, çok kısa bir zaman diliminde bir şey elde etmek için kendinize baskı yapmamalısınız. Genellikle gereğinden fazla taahhütte bulunuruz, bu nedenle hedefinize izin verdiğiniz sürede ulaşamazsanız, kendinize karşı nazik olun ve teslim tarihini gevşetin. Hedefiniz maratona benzerse, hepsini tek seferde başaramayabilirsiniz, ancak attığınız her adım bitiş çizgisine bir adım daha yakın olacaktır.

Mevcut becerileri geliştirin

Kişisel gelişim söz konusu olduğunda, genellikle yeni bir şeyler öğrenmeye odaklanırız. Ancak bazen, zayıf yönlerinizden birini ele almak yerine, zaten iyi olduğunuz bir şeyi geliştirmeyi düşünebilirsiniz. Çoğu zaman olumsuzlarımıza odaklanırız. Ama zaten iyi olduğun bir şeyi güçlendirebilirsen, bunda olağanüstü olabilirsin. Bunun küçük işletmeniz için faydaları muhteşem olabilir.



Kazanan bir zihniyete sahip olun

Başarısızlıklarınızı kucaklamak ve ele almak asla yanlış değildir, bu şekilde onlardan öğreneceksiniz. Başaracağınız zihniyetle yeni deneyimlere ve öğrenme durumlarına girerseniz , bunu yapmanız daha olasıdır. Carol Dweck, “Mindset: Başarı New Psikoloji” yazarı, diyor başarılı insanlar bir büyüme zihniyet var olduğunu ve onlar “bile temel yetenek ve deneyim, rehberlik yoluyla zaman içinde gelişti ve benzeri olabilir inanıyoruz. Ve bunlar bunun için giden insanlar. Her zaman ne kadar akıllı oldukları, nasıl görünecekleri, bir hatanın ne anlama geleceği konusunda endişelenmezler. Kendilerine meydan okuyorlar ve büyüyorlar.”

Başarısızlıktan Öğrenin

Sahip olduğunuz her kişisel karşılaşmadan bir şeyler almaya çalışın. Her gün karşılaştığımız çoğu insan bize daha sonra kendi hayatımızda uygulayabileceğimiz bir şey öğretebilir. En basitinden sabah kahvenizi aldığınızda aldığınız güler yüzlü müşteri hizmeti muhtemelen gününüzü aydınlatmış olacaktır. Daha sonra bu tutumu bir sonraki karşılaşmanızda uygulayabilir ve başka birini de benzer şekilde mutlu edebilir misiniz? Ayrıca yeni fikirlere ve yeni şeyler yapmanın yeni yollarına açık olmaya çalışın; ne öğrenebileceğini asla bilemezsin.

Daha derin bir yaklaşım benimseyin

Bazen daha yüzeysel bir düzeyde birçok şey öğrenmektense bir şeyi derinlemesine incelemek en iyisidir. Kişisel gelişim planınızda ele almak istediğiniz karakterinizin birkaç yönünü belirlemiş olabilirsiniz. Her şeyi aynı anda üstlenemeyeceğiniz neredeyse kesin. Bu nedenle, her seferinde bir şeyi ele alın ve ona, aksi takdirde olabileceğinizden daha derin ve kapsamlı bir şekilde yaklaşabilmeniz için yeterince zaman ve kaynak ayırın.

Kişisel gelişiminize öncelik verin

Kendinize ayıracağınız zamanı ayırın. Kendi gelişiminizi gündeminizin en üstüne koyun ve tamamen ona odaklanın. Kendinizi uygulamadığınız sürece, yeni öğrenmeniz bir alışkanlık haline gelmeyecek ve işler yavaş yavaş azalacak. Ayrıca, buna değersin.

Başarılarınızı ölçün

Yol boyunca ilerlemenizi ölçmek, yolda değilseniz planınızı ayarlamanıza olanak tanır. Bir şey çalışmıyorsa, bir süreyi uzatmanız veya hedefleri veya stratejinin kendisini ayarlamanız gerekebilir. En azından çalışmadığını biliyorsanız, nedenini sorabilirsiniz. Ayrıca, onu nasıl çalıştırabileceğinizi ve ondan ne öğrendiğinizi de düşünebilirsiniz.

Madde Madde Kendinizi Geliştirme Yöntemleri

  • Kendi gelişiminizi 1 numaralı önceliğiniz yapın.

    Kendimi nasıl geliştirebilirim?

    Kendimi nasıl geliştirebilirim?

  • Bir yönetici olarak gelişmekten çok bir kişi olarak gelişmeye daha fazla zaman ayırın.
  • İhtiyacınız olan gelişmeyle ilgili durumu kendinize açıklamanız gerektiğini hayal edin. Sizi yatırım yapmaya ikna etmek için ne gerekir?
  • Kendinize bir öz değerlendirme yapın. (kendinize sormanız gereken bazı faydalı sorular için öz-performans değerlendirmesi makalemize bakın)
  • Bir kuruluşun size yapmanızı söylediği her şeye uymak yerine nasıl gelişmek istediğinizi seçin. Bazı durumlarda bir ve aynı olabilirler – ancak fark, bunu yapmayı seçmenizdir !
  • Zayıf yönlerinizi geliştirmek için mücadele etmekten çok, iyi olduğunuz şeyde daha iyi olmak için çok daha fazla zaman harcayın.
  • Sahip olduğunuz bazı belirli güçlü yönleri belirleyin ve bunlarda daha da iyi olmayı taahhüt edin.
  • Ne yapmak/olmak için can atıyorsunuz?
  • Gelişiminizin “sıradan” kısmını yapın – normal günlük işlerinizde gelişmenize yardımcı olabilecek neler oluyor?
  • Yaptığınız bir şeyi seçin, ardından elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışın.
  • Yaptığınız bir şeyden gerçekten gurur duyun.
  • Sıradan bir projeyi üstlenin ve içinde olağanüstü bir şey bulun – gerçek bir etki yaratmaya çalışın.
  • Öğrenme diyetinizi çeşitlendirin. Bir ısırık boyutunda öğrenmeyi deneyimleyin, tam ihtiyacınız olduğunda küçük eğitici atıştırmalıklar. Ancak, düzenli olarak alınan daha uzun, daha ölçülü, “öğrenme” öğününden öğrenmenin genişliğini de deneyimlediğinizden emin olun.
  • İşlerin nasıl olduğuna dair sağlıklı bir memnuniyetsizlik geliştirin. Eğer gelişmek istiyorsanız, mevcut yeteneklerinizden biraz hoşnutsuz olmanız gerekir. Buradaki amacınızın gelişmek olduğuna dikkat edin, hüsrana uğramak veya alaycı olmak değil.
  • Yapmaktan gerçekten zevk aldığınız şey hakkında daha fazla bilgi edinin.
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
BORSA Kosgeb Destekleri Hangi İşleri Destekliyor?
BORSA Paribu Nedir? Paribu Nasıl Kullanılır?
BORSA Tradingview Nedir Nasıl Kullanılır?
BORSA En Başarılı Borsa Kanalı
BORSA Harçlık Avans Nedir? Harçlık Avans Kullanımı
BORSA Birleşim Mühendislik BRLSM ile Halka Arz oluyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.