DOLAR

17,2791$% 0.32

EURO

17,6628% 0.56

STERLİN

20,7849£% 1.14

GRAM ALTIN

967,89%0,56

ÇEYREK ALTIN

1.593,00%-0,31

TAM ALTIN

15.670,16%-0,84

BİTCOİN

354116฿%2.11452

a

SWOT Analizi Örnekleri

0

BEĞENDİM

SWOT Analizi Örnekleri daha önce bir kurumsal ofis ortamında çalıştıysanız, “SWOT analizi” terimiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Bunun, askerileştirilmiş kanun uygulama müdahale birimlerini değerlendirmekle ve şirketinize uzun ve dikkatli bir şekilde bakmakla ilgisi yoktur.

SWOT analizi yapmak, ister iki kişi ister 500 kişi olun, şirketinizi veya projenizi değerlendirmenin güçlü bir yoludur. Bu makalede, bir SWOT analizinin ne olduğunu öğrenecek, bazı SWOT analizi örneklerini görecek ve kendi başınıza kapsamlı bir SWOT analizi yapmak için ipuçları ve stratejiler öğreneceksiniz. Ayrıca, dahili süreçlerinizi ve iş akışlarınızı iyileştirmek için bir SWOT çalışmasının sağladığı verileri nasıl kullanabileceğinizi de göreceksiniz.

İpuçlarına ve tekniklere geçmeden önce, temel bilgilerle başlayalım: SWOT analizinin tanımı.

Paladyum nedir? Paladyumun ne olduğunu biliyor musunuz?

SWOT Analizi Nedir?

SWOT analizi, Güçlü Yönlerinizi, Zayıf Yönlerinizi, Fırsatları ve Tehditlerinizi – SWOT – belirlemek ve tanımlamak için kullanılan bir tekniktir. SWOT analizleri tüm bir şirket veya kuruluşa veya tek bir departman içindeki bireysel projelere uygulanabilir. En yaygın olarak, SWOT analizleri, bir işletmenin büyüme yörüngeleri ve başarı kriterleri ile ne kadar yakından hizalandığını belirlemek için organizasyon düzeyinde kullanılır, ancak bunlar, çevrimiçi reklamcılık kampanyası gibi belirli bir projenin ne kadar iyi performans gösterdiğini belirlemek için de kullanılabilir. ilk tahminlere göre.

İnovasyonu Örnekleri hakkında bilgi almak ister misiniz?

SWOT Analizi

SWOT Analizi Sürecinin Parçalanması

SWOT’un Güçlü Yönler, Zayıf Yönler, Fırsatlar ve Tehditler anlamına geldiğini biliyoruz – ancak bu unsurların her biri ne anlama geliyor? Her bir öğeye ayrı ayrı bakalım.

Güçlü

SWOT analizinin ilk unsuru Güçlü Yönler’dir. Muhtemelen tahmin ettiğiniz gibi, bu unsur şirketinizin veya projenizin özellikle iyi yaptığı şeylere hitap eder. Bu, şirketinizin marka özellikleri gibi soyut bir şey veya belirli bir ürün hattının benzersiz satış teklifi gibi daha kolay tanımlanmış bir şey olabilir . Aynı zamanda çalışanlarınız, gerçek insan kaynaklarınız da olabilir: güçlü liderlik veya harika bir mühendislik ekibi.

Zayıf yönler

Güçlü yönlerinizi anladıktan sonra, bu kritik öz farkındalığı zayıf yönlerinize çevirmenin zamanı geldi. İşinizi veya projenizi engelleyen nedir? Bu unsur, vasıflı insan eksikliği ve mali veya bütçe kısıtlamaları gibi organizasyonel zorlukları içerebilir.

SWOT analizinin bu unsuru, kalabalık bir pazarda açıkça tanımlanmış bir USP’nin olmaması gibi sektörünüzdeki diğer şirketlerle ilgili zayıflıkları da içerebilir.

Fırsatlar

Sırada Fırsatlar var. Pazarlama ekibiniz tarafından üretilen potansiyel müşteri hacmine ayak uyduramıyor musunuz? Bu bir fırsat. Şirketiniz yeni pazarlar veya demografi açacak yenilikçi bir fikir mi geliştiriyor? Bu başka bir fırsat.

Kısacası, bir SWOT analizinin bu unsuru, satışları artırmakbir şirket olarak büyümek veya kuruluşunuzun misyonunu ilerletmek için yapabileceğiniz her şeyi kapsar .

Tehditler

SWOT analizinin son unsuru Tehditlerdir – şirketinizin kendisi veya başarı ya da büyüme olasılığı için risk oluşturan her şey. Bu, yükselen rakipler, düzenleyici yasadaki değişiklikler, finansal riskler ve şirketinizin veya projenizin geleceğini potansiyel olarak tehlikeye atabilecek hemen hemen her şeyi içerebilir.

İç ve Dış Faktörler

Yukarıdaki dört unsur, tüm GZFT analizlerinde ortaktır. Ancak, birçok şirket bu unsurları iki farklı alt gruba ayırır: İç ve Dış.

Genellikle, Güçlü ve Zayıf Yönler, şirketinizin veya ekibinizin kontrolü altındaki organizasyonel kararların sonucu oldukları için iç faktörler olarak kabul edilir. Bir yüksek kayıp oranı , örneğin, bir zayıflık olarak kategorize edilecek olmasına karşın yüksek kayıp oranı iyileştirilmesi bir iç faktör haline sizin kontrolünüz dahilinde hala. Benzer şekilde, yükselen rakipler de bir SWOT analizinde tehdit olarak kategorize edilir, ancak bu konuda yapabileceğiniz çok az şey olduğundan, bu onu bir dış faktör yapar. Bu nedenle, Dahili-Harici Analizler veya IE matrisleri olarak adlandırılan SWOT analizlerini görmüş olabilirsiniz. 

Dört ana unsurunuzu İç ve Dış faktörler olarak alt kategorilere ayırmak, SWOT analizinizin başarısı için mutlaka kritik değildir, ancak bir sonraki hareketinizi belirlemede veya belirli bir sorun veya fırsat üzerindeki kontrol derecenizi değerlendirmede yardımcı olabilir.

Artık bir SWOT analizinin her bir öğesinin ne anlama geldiğini bildiğimize göre, bir SWOT analizi oluşturmaya ve yürütmeye nasıl başlayacağımıza bakalım.

SWOT Analizi Nasıl Yapılır?

Gibi özellik-fayda matrisleri, swot analizi yapmak için çeşitli yollar vardır. Bununla birlikte, analizinizi nasıl yapılandırmayı seçerseniz seçin, bir dizi soru sorarak başlamamız gerekir.

Örneğin, ilk unsurumuz olan Güçlü yönlerimizi ele alalım. Bir organizasyon olarak güçlü yönlerinizin neler olduğunu belirlemek için, aşağıdaki sorulardan bazılarını sorarak başlayabilirsiniz:

  • Müşterileriniz şirketiniz veya ürünleriniz hakkında neyi seviyor?
  • Şirketiniz sektörünüzdeki diğer şirketlerden daha iyi ne yapıyor?
  • En olumlu marka nitelikleriniz neler?
  • Benzersiz satış teklifiniz nedir?
  • Rakiplerinizin sahip olmadığı hangi kaynaklar elinizin altında?

Bu soruları yanıtlayarak, kuruluşunuzun güçlü yönlerini belirlemeye ve listelemeye başlamak için mükemmel bir formda olacaksınız.

Şirketinizin zayıf yönlerini belirlemek için aynı prensibi kullanabiliriz:

  • Müşterileriniz şirketiniz veya ürünleriniz hakkında neyi sevmiyor?
  • Olumsuz yorumlarınızda sıklıkla hangi sorunlardan veya şikayetlerden bahsediliyor?
  • Müşterileriniz neden iptal ediyor veya kaybediyor?
  • Şirketiniz neyi daha iyi yapabilir?
  • En olumsuz marka nitelikleriniz neler?
  • Mevcut satış huninizdeki en büyük engeller / zorluklar nelerdir?
  • Rakiplerinizde sizde olmayan hangi kaynaklar var?

Kuruluşunuzun veya projenizin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemenin, şirketinizin karşı karşıya olduğu fırsatları ve tehditleri belirlemekten çok daha kolay veya daha az zaman aldığını fark edebilirsiniz. Bunun nedeni, daha önce de söylediğimiz gibi, bunların iç faktörler olmasıdır. Öte yandan, dış etkenler daha fazla çaba gerektirebilir ve daha fazla veriye dayanabilir, çünkü bunlar genellikle yakın etki alanınızın dışındadır.

Fırsatları ve tehditleri belirlemek , rakiplerinizin neler yaptığına dair derinlemesine rekabetçi istihbarat araştırması yapmanızı veya şirketinizi etkileyebilecek daha geniş ekonomik veya ticari trendleri incelemenizi gerektirebilir. Ancak bu, fırsatların ve tehditlerin dahili olamayacağı anlamına gelmez; Yalnızca şirketinizin güçlü ve zayıf yönlerine bağlı olarak fırsatlar ve tehditler keşfedebilirsiniz. Potansiyel fırsatları belirlemek için sorabileceğiniz bazı olası sorular şunları içerebilir:

  • Satış / müşteri işe alım / müşteri destek süreçlerimizi nasıl iyileştirebiliriz?
  • Müşterilerimizde ne tür mesajlar yankılanıyor?
  • En sesini duyuran marka savunucularımızla nasıl daha fazla etkileşim kurabiliriz?
  • Departman kaynaklarını etkin bir şekilde tahsis ediyor muyuz?
  • Tam kapasite için kullanmadığımız bütçe, araçlar veya başka kaynaklar var mı?
  • Hangi reklam kanalları beklentilerimizi aştı – ve neden?

Tehditlere gelince, kesinlikle yukarıdakiler gibi bir dizi soru sorarak başlayabilirsiniz. Ancak, önceden soru sormadan işletmenizin veya projenizin karşı karşıya olduğu potansiyel tehditlerin bir listesini çıkarmak genellikle oldukça kolaydır. Bu, yeni ortaya çıkan veya yerleşik rakipler gibi “markalı” tehditler, değişen düzenleyici ortamlar ve piyasa dalgalanmaları gibi daha geniş tehditler ve hatta mevcut büyümeyi tehdit edebilecek veya rayından çıkarabilecek yüksek personel devri gibi dahili tehditleri içerebilir.

Küçük İşletmeniz Neden SWOT Analizi Yapmalısınız?

Pazarlamacı veya küçük işletme sahibiyseniz, SWOT analizlerinin daha küçük şirketler ve kuruluşlar için pratik ve hatta uygulanabilir olup olmadığını merak ediyor olabilirsiniz. Bir SWOT analizinin oluşturulmasında kesinlikle bir kaynak yükü bulunsa da, bunu yapmanın en küçük şirketler için bile birçok faydası vardır.

SWOT Analizi Örnekleri

Birincisi, kapsamlı bir SWOT analizi yapmak, işletmenizin nasıl çalıştığına dair daha fazla fikir edinmek için eşsiz bir fırsat sağlar. Şirketinizin günlük işleyişinin yabani otlarında kaybolmak çok kolaydır ve bir SWOT analizi yapmak, işletmenizin ve sektörünüzde kapladığı konumu daha geniş, kuş bakışı görmenizi sağlar.

SWOT analizlerinin bir başka yararı da, bu tekniğin yalnızca işinize genel bir bakış olarak değil, çok çeşitli senaryolara uygulanabilmesidir. SWOT analizlerini, yaklaşan bir reklam kampanyasının, planlanan bir içerik projesinin potansiyel güçlü ve zayıf yönlerini veya hatta şirketinizin bir ticaret fuarı veya endüstri etkinliğinde temsil edilip edilmeyeceğini değerlendirmek için kullanabilirsiniz.

Açıkçası, bir SWOT analizi yapmanın, şirketinizin neyi iyi yaptığını, nerelerde iyileştirilebileceğini ve işletmenizin karşı karşıya olduğu fırsatları ve tehditleri belirlemenize olanak sağladığını söylemeye gerek bile yok. Bununla birlikte, bir SWOT analizi yapmak, size yalnızca bu faktörleri tanımlama fırsatı vermekle kalmaz, aynı zamanda potansiyel çözümler için somut yol haritaları ve zaman çizelgeleri geliştirme ve uygulama fırsatı sunar. Bu, bütçe planlarının oluşturulmasında, işe alım ihtiyaçlarının belirlenmesinde (ps – WordStream her zaman harika insanlar arıyor !) Ve diğer orta ila uzun vadeli stratejik planlamalarda faydalı olabilir.

Kendi SWOT Analizinizi Nasıl Yapabilirsiniz?

Şimdi, bir SWOT analizinin her bir unsurunun neyle ilgilendiğini ve topu yuvarlamak için sorabileceğimiz keşif sorularının çeşitlerini biliyoruz, şimdi işe koyulma ve SWOT analizinizi oluşturma zamanı.

Nasıl çalıştığını göstermek için, kendi SWOT analizi örneğimizi oluşturacağız: kentsel bir alanda faaliyet gösteren, tek bir konuma sahip aile işletmesi bir restoran.

SWOT Analizlerinin Dört Çeyreği

Onlara ne isim vermeyi seçerseniz seçin, SWOT analizleri genellikle, her bir unsuru temsil eden dört ayrı çeyreğe sahip, ızgara benzeri bir matris olarak sunulur. Bu sunum, hangi öğelerin dahili ve harici olduğunu belirleme ve geniş bir veri yelpazesini okuması kolay, ağırlıklı olarak görsel bir formatta görüntüleme gibi çeşitli avantajlar sunar.

İşte hayali restoranımıza dayanan SWOT analizi:

Gördüğünüz gibi, bu matris biçimi, analizinize dahil ettiğiniz çeşitli öğeleri hızlı ve kolay bir şekilde tanımlamanıza olanak tanır.

Örneğin, harika bir konum, güçlü itibar ve sezonluk menünün bu özel analizde güçlü yönler olduğunu görebiliriz. Tersine, zincir restoranlardan kaynaklanan artan rekabetin ve artan malzeme maliyetlerinin, kurgusal restoran işimizin belirlediği dört zayıflıktan ikisi olduğunu görebiliriz.

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

HIZLI YORUM YAP

"); e.preventDefault(); // avoid to execute the actual submit of the form. $.ajax({ type: "POST", url: "http://davahaber.com/wp-comments-post.php", data: form, // serializes the form's elements. success: function(data) { $(".quickComment form").html("
Yorumunuz gönderilmiştir. Paylaşımınız için teşekkür ederiz.
") } }); } });
GÜNCEL Sigara Fiyatları – 2022 TR
HABER Meslek Hastalığı Nedir? Maaşı ve Detayları
HABER 2021 Muhasebe Ücretleri
HABER KYK Yurt Başvurusu Ne Zaman? Bütün Detaylar
HABER Bundle Nedir? Bundle News Kimin? Paranın Nabzı Bundle App’te
HABER Araba Sahibi Olmak İçin En Ucuz ve En Pahalı Ülkeler

KATEGORİNİN POPÜLERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.